کد خبر: ۳۰۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
پیش‌بینی یک دانشمند هواشناسی از زمستان ال نینویی؛

دیگر منتظر یخبندان و هوای سرد نباشیم

در سالی که بازگشت پدیده آب و هوایی «ال نینو»، تابستان فوق‌العاده گرم، مجموعه‌ای از رویداد‌های شدید آب‌وهوایی و تأثیر آشکار گرمایش جهانی به وقوع پیوست، کارشناسان اکنون پیش‌بینی می‌کنند که این زمستان با تبدیل شدن به گرم‌ترین زمستان، احتمالاً رکورد‌های قبلی را بشکند.
دیگر منتظر یخبندان و هوای سرد نباشیم

مخاطب 24-  «متیو بارلو»، دانشمند آب‌وهوایی به خبرگزاری آناتولی در این باره گفت: عوامل زمستان فوق‌العاده گرم «گرمایش زمین» و اثر پدیده «ال نینو» است.در سطح جهانی، بسیار محتمل است که ماه‌های آتی گرم ترین دسامبر، ژانویه و فوریه در تاریخ ثبت شده باشد.

به گفته او، برای کل زمین به احتمال زیاد گرم‌ترین دوره ثبت شده است.

«بارلو»، استاد علوم اقلیمی در دانشگاه «ماساچوست» در ایالات متحده توضیح داد: روند کلی گرمایش جهانی وجود دارد که ال نینو علاوه بر آن به طور متوسط باعث افزایش دما می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

او افزود: سال‌هایی که رکوردهای دمای جهانی را به ثبت رسانده‌اند، تقریباً همه در سال‌هایی رخ داده که ال نینو در آن‌ها به وقوع پیوسته است.

این دانشمند آب و هوایی گفت که انتظار می رود میانگین دما تقریباً در همه جا گرمتر باشد. او همچنین گفت که ماه اکتبر با اختلاف زیادی گرم ترین ماه ثبت شده بوده است.

بر اساس گزارش سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، اکتبر ۲۰۲۳ گرم ترین اکتبر در سطح جهان از زمان ثبت رکوردها از سال ۱۹۴۰ میلادی بوده است. همچنین این پنجمین ماه متوالی رکورد دما در سطح جهان بوده است.

سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک در این باره گفت: از ژانویه تا اکتبر، سال ۲۰۲۳، ۰.۱ درجه سانتی گراد گرمتر از میانگین ده ماهه ۲۰۱۶ بود که در حال حاضر گرم ترین سال تقویمی ثبت شده است. همچنین ۱.۴۳ درجه سانتی گراد گرمتر از دوره مرجع پیش از صنعتی شدن بوده است.

بارلو همچنین کوتاه شدن فصل زمستان را هم پیش بینی می‌کند.

وی اظهار کرد: من فکر می کنم در بیشتر جاها، زمستان کوتاه تر خواهد بود. سردترین دما با تاخیر شروع می شود. این یک تغییر بسیار ثابت در طول زمان برای اکثر مناطق بوده است.

این دانشمند آب و هوایی همچنین رکورد دیگری را از نظر میانگین دمای سطح جهانی پیش بینی می کند که منجر به بسیاری از رویدادهای شدید آب و هوایی می شود.

با گرم شدن کره زمین، او انتظار دارد که رویدادهای شدید به همان شیوه ای که در تابستان امسال به شکل سیل های شدید، خشکسالی و گرمای شدید مشاهده شد، تسریع شود.

او گفت: سوال اصلی این است که چه اتفاقی برای سردی شدید و گسترش هوای سرد خواهد افتاد.

در حالی که هوای سرد قطعاً با تغییرات اقلیمی کمتر می‌شود، او معتقد است که هنوز هم، هر زمان این هوا گسترش یابد، بسیار سرد خواهد بود.

ایالات متحده پیش از این در پاییز امسال، درست پس از ثبت برخی رکوردهای گرما، برخی از رکوردهای سرما را نیز ثبت کرده است.

بارلو گفت: بنابراین گسترش این نوع هوا در حال افزایش است، جایی که شما شاهد دمای بسیار گرم و به دنبال آن دمای بسیار سرد هستید.

یک زمستانِ ال نینو

بارلو توضیح داد که ال نینو، پدیده‌ای که در آن آب‌های اقیانوس گرم‌تر از حد معمول می‌شوند، دارای الگوهای مشخصی از هوای مرطوب و خشک است.

او گفت در حالی که هر ال نینو متفاوت است اما شبیه به هم نیز هستند به خصوص در ماه های زمستانیِ نیمکره شمالی، یعنی دسامبر، ژانویه و فوریه.

برآوردهای او برای زمستان پیش رو اساساً ترکیبی از انتظارات برای گرم شدن کره زمین و همچنین رفتار تاریخی ال نینوهای گذشته است.

او گفت: هنوز مشخص نیست که ال نینوی فعلی همانند ال نینوهای قبلی رفتار کند یا خیر.

انتظار می‌رود منطقه شاخ آفریقا مرطوب‌تر از حد متوسط باشد، منطقه‌ای که چندین سال خشکسالی و به دنبال آن سیل در چند ماه گذشته داشته است.

او گفت: امید این است که افزایش بارندگی به نوعی متوسط باشد و کمتر منجر به وقوع سیل شود.

همچنین ماه های زمستان احتمالا مرطوب تر از حد متوسط در جنوب غربی آسیا و بسیار خشک در جنوب شرقی آسیا خواهد بود. همچنین انتظار می رود که ماه‌های زمستان در ساحل خلیج آمریکا مرطوب تر از حد متوسط باشند.

بارلو اذعان کرد که کشورهایی مانند برزیل و سایر کشورهای شمال شرقی آمریکای جنوبی خشک‌تر از میانگین ماه‌های زمستانی خواهند بود.

گسترش کمتر هوای سرد

بارلو گفت که در مجموع شدت سردی کمتری وجود خواهد داشت و افزود که با تغییرات آب و هوایی بسیار سازگار است.

او گفت: مناطقی در مرکز ایالات متحده و بخش‌هایی از شرق آسیا بوده‌اند که در آن‌ها حتی اگر سرمای شدید کمتر اتفاق می‌افتد اما زمانی که رخ می‌دهد، هوا مانند همیشه سرد می‌شود.

او همچنین افزود که گرم شدن کره زمین به طور کلی همه چیز را گرمتر می کند اما الگوهای آب و هوا را نیز تغییر می دهد.

این دانشمند آب و هوایی خاطرنشان می کند که نگرانی های زیادی در مورد زمستان های گرم و تأثیر آن‌ها بر اکوسیستم ها وجود دارد.

او گفت که اثرات زیادی در بخش کشاورزی بر روی پوشش گیاهی و گیاهان محلی وجود دارد.

بارلو گفت: بنابراین، اگر زمستان گرم تری را تجربه کنید، برخی از موجودات زنده وجود دارند که بهتر رشد می کنند اما به طور کلی این وضعیت برای گیاهان و حیوانات سخت تر است.

زمستان های گرم همچنین بر مناطقی که بسیاری از منابع طبیعی و منابع آبی آن‌ها مربوط به ذوب برف است نیز تأثیر می گذارد.

او گفت: در صورت عدم بارش برف کافی و عدم انباشته شدن برف، افراد با مشکل مواجه خواهند شد.

به رغم تنش‌های ژئوپلیتیکی در سراسر جهان، بارلو بر لزوم ادامه تلاش کشورها در زمینه کاهش تغییرات آب و هوایی تأکید کرده است.

او گفت: به راحتی می توان به برخی از وقایعی که در حال وقوع است، نگاه کرد و گفت چرا باید نگران تغییرات آب و هوایی باشیم.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

ثبت رکورد جدیدی از گرمایش زمین

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۲ ماه گذشته گرم‌ترین ماه‌های کره زمین بوده‌اند.

بر اساس تحلیلی که از سوی سازمان غیرانتفاعی «Climate Central» منتشر شد، ۱۲ ماه گذشته، گرم ترین ماه‌های ثبت شده زمین بوده است.

کارشناسان میانگین دمای جهانی را از نوامبر ۲۰۲۲ تا اکتبر تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که حدود ۱.۳۲ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین قبل از دوران صنعتی شدن بوده است.

این تحلیل نشان داد که در ۱۲ ماه گذشته، ۹۰ درصد از جمعیت جهان حداقل ۱۰ روز را با درجه حرارت بالا تجربه کرده‌اند که بدون تأثیر تغییرات آب و هوایی وقوع چنین وضعیتی بعید بود.

«اندرو پرشینگ»، معاون علمی این سازمان در یک کنفرانس خبری گفت: این گرمترین دمایی است که سیاره ما در حدود ۱۲۵ هزار سال گذشته تجربه کرده است.

کارشناسان می‌گویند تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی عامل اصلی افزایش دما است. همچنین پدیده «ال نینو» نیز در این زمینه موثر بوده است.

داده‌های این بررسی جای تعجبی ندارد. به گفته کارشناسان، تا زمان کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، زمین رکوردهای جدیدی از گرما را تجربه می‌کند.

 
منبع: ایسنا
برچسب ها: پدیده ال نینو
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری
درویش فعال محیط زیست به مناسبت روز بدون خودرو، بیان کرد امیدوارم روزی برسد که حداقل ۱۰ درصد حمل و نقل شهری با دوچرخه انجام شود
جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس
پانزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران شامگاه شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۴در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد
قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان
پرونده «شیطان لویزان» که با ۹ شاکی و روایت‌های هولناکشان افکار عمومی را شوکه کرده، همچنان در پیچ‌وخم دادگاه‌ها گرفتار است
فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد
با کاهش اعتراضات خیابانی در نپال، قاضی پیشین و چهره برجسته سیاسی، سوشیلا کارکی، به عنوان نخست‌وزیر موقت این کشور منصوب شد.
شایعات سکته مغزی ترامپ شدت گرفت شایعات سکته مغزی ترامپ شدت گرفت
تصاویر تازه از حضور ترامپ در سالگرد ۱۱ سپتامبر با نشانه‌هایی از افتادگی صورت، موجی از گمانه‌زنی‌ها درباره سکته مغزی جزئی او برانگیخت.
عراقچی راهی دوحه شد عراقچی راهی دوحه شد
وزیر خارجه ایران امروز برای حضور در نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی وارد دوحه شد.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر