کد خبر: ۳۲۶۵۶
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱

پیش‌بینی ترسناک هواشناسی از وضعیت هوا در سال آینده

براساس پیش‌بینی اداره هواشناسی بریتانیا، سال ۲۰۲۴، گرم‌ترین سال در تاریخ بشریت خواهد بود و این بسیار نگران‌کننده است.
پیش‌بینی ترسناک هواشناسی از وضعیت هوا در سال آینده

مخاطب24- مدل‌سازی‌های آب‌وهوایی سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که دمای هوا برای اولین‌بار در تاریخ گرمایش جهانی، از ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد حد مجاز توافق پاریس فراتر می‌رود.

با وجود اینکه متخصصان هواشناسی، پیش از این سال ۲۰۲۳ را گرم‌ترین سال عنوان کرده بودند، اما براساس بررسی‌های محققان، قرار است سال ۲۰۲۴، رکورد گرمای ۲۰۲۳ را بشکند و نگران‌کننده‌تر اینکه این تغییر آب‌وهوایی برگشت‌ناپذیر خواهد بود.

پیش‌بینی ترسناک هواشناسی از وضعیت هوا در سال آینده

مدل‌سازی بریتانیایی که نشان می‌دهد سال ۲۰۲۴،دمای زمین برای اولین بار در تاریخ بشریت، از حد مجاز ۱٫۵درجه سانتی‌گراد فراتر می‌رود
بنابه گفته کارشناسان اداره هواشناسی بریتانیا،‌ همراه شدن تغییرات آب‌وهوا با پدیده ال‌نینو هم موجب افزایش بیش از پیش دمای کره زمین شده است.

بنابر تخمین دانشمندان، سال آینده (۲۰۲۴) دمای کره زمین بین ۱٫۳۴ و ۱٫۵۸ درجه سانتی‌گراد، یعنی بیشتر از میانگین پیش از انقلاب صنعتی بالاتر می‌رود.

بنابه گفته دکتر دانستون، که کارشناس آب‌وهواست و مدیریت گروه پیش‌بینی آب‌وهوای اداره هواشناسی بریتانیا را به عهده دارد، «دمای کره زمین هر ۱۰ سال، ۰٫۲ درجه سانتی‌گراد افزایش دارد که این وضعیت بغرنج با پدیده ال‌نینو، تشدید هم می‌شود.»

پیش از این، دانشمندان بر این تصور بودند که فقط سال ۲۰۲۳، سالی گرم در تاریخ بشریت خواهد بود اما با توجه به مدل‌سازی‌های انجام‌شده، سال ۲۰۲۴، حتی گرم‌تر و بالاتر از حد مجاز (۱٫۵ سانتی‌گراد) توافق پاریس خواهد شد که این شرایط بسیار خطرناک است.

سال ۲۰۱۵، در توافق پاریس، کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس توافق کردند که اجازه ندهند دمای زمین از حد مجاز ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد. اما اکنون پیش‌بینی‌های هواشناسی چیز دیگری می‌گوید.

دکتر دانستون می‌گوید، «البته فقط یک بار افزایش دمای زمین بیش از حد مجاز توافق پاریس، نقض این توافق به حساب نمی‌آید اما این حد از گرمایش، نقطه عطفی در تاریخ گرمایش جهانی خواهد بود.

افزایش دمای زمین و تغییر اقلیمی در سال ۲۰۲۴، به چندین عامل از جمله فعالیت‌های انسان مرتبط است. همچنین پدیده مهم ال‌نینو، دماهای متوسط منطقه‌ای را به‌طور موقت بالا می‌برد. مثلا، یک پدیده ال‌نینو موجب تغییر در توزیع آب‌های گرم اقیانوس آرام می‌شود. در نتیجه این وضعیت، برای مدت کوتاهی وزش بادها ضعیف‌تر شده و آب‌های دریاها گرم‌تر می‌شوند.

پروفسور «آدام اسکیف» از اداره هواشناسی بریتانیا می‌گوید، «علاوه‌بر پدیده ال‌نینو، شاهد دماهای بسیار بالای غیرعادی در اطلس شمالی و اقیانوس منجمد جنوبی و همینطور تغییر اقلیمی در این مناطق هستیم. مجموعه این عوامل دمای کره زمین را به‌شدت بالا می‌برند.»

معمولا دماهای کره زمین دچار نوسانات می‌شود و احتمال دارد دما سال‌های بعد از ۲۰۲۴، از محدوده ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد بیشتر نشود. با این‌حال بنابه گفته پروفسور اسکیف، تغییرات اقلیمی مهم‌ترین عامل در گرمایش جهانی‌اند. او می‌گوید، «محرک اصلی در رکورد زدن دمای زمین، گرمایش مداوم ناشی از فعالیت‌های انسان است که از انقلاب صنعتی شروع شده و تاکنون ادامه دارد.»


بیشتر بخوانید


دانشمندان با بررسی رویدادهای پشت سر هم مربوط به شرایط آب‌وهوایی که بارها رکورد دما شکسته شده است، پیش‌بینی گرمایش جهانی فراتر از حد مجاز سال ۲۰۲۴ را انجام دادند.

نوامبر (آبان) امسال (۲۰۲۳) گرم‌ترین ماه در تاریخ گرمایش جهانی بود و در واقع این پنجمین ماه متوالی بود که گرمای زمین رکورد می‌زد.

بنا به گفته کارشناسان اداره هواشناسی بریتانیا، گرمای سال ۲۰۲۳ هم بیشتر از پیش‌بینی‌های انجام‌شده در اواخر سال ۲۰۲۲ بود. در آن زمان بنابر پیش‌بینی‌های این اداره، قرار بود کره زمین بین ۱٫۰۸ تا ۱٫۳۲ درجه سانتی‌گراد افزایش دما داشته باشد که دما فراتر از این پیش‌بینی، یعنی تا ۱٫۴ درجه سانتی‌گراد رفت.

بنابر پیش‌بینی‌های این اداره هواشناسی، سال ۲۰۲۴،‌ یازدهمین سال متوالی خواهد بود که دمای کره زمین از زمان پیش از صنعتی‌شدن، ۱ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر خواهد بود.

درکنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد ۲۰۲۳ که در حال حاضر در حال برگزاری است، انتظار می‌رود کشورها در توقف استفاده از سوخت‌های فسیلی موافقت کنند.

متان و دیگر گازهای گلخانه‌ای که موجب گرمایش جهانی‌اند هم هدف تعهدات آب‌وهوایی هستند و در این کنفرانس درباره آنها هم گفتگو خواهد شد.

پدیده ال‌نینو چیست؟

پدیده ال‌نینو، وضعیتی است که موجب تغییر در توزیع آب گرم در اقیانوس آرام در نواحی استوا می‌شود.

معمولا بادهای قوی از شرق به غرب می‌وزند و با توجه به چرخش کره زمین، آب در بخش غربی اقیانوس آرام جمع می‌شود. این وضعیت آب سردتر را از اعماق اقیانوس به بخش شرقی اقیانوس آرام هدایت می‌کند.

وقتی پدیده ال‌نینو رخ می‌دهد، از شدت بادهایی که آب را به حرکت درمی‌آورند کاسته شده و باعث می‌شود تا آب‌های گرم‌تر به عقب و سمت شرق برگردند و این بخش از اقیانوس آرام گرم‌تر شود.

از طرفی، از آنجایی‌که دمای اقیانوس به جریان‌های بادی متکی است، این پدیده موجب ضعیف‌تر شدن شدت وزش بادها شده و اقیانوس گرم و گرم‌تر می‌شوند. بدین‌ترتیب گفته می‌شود که پدیده ال‌نینو رخ داده است.

تغییر در هوا و جریان‌های اقیانوس اطراف استوا، با ایجاد ناهنجاری‌های فشاری، اثری مهم روی الگوهای آب‌وهوایی جهان از خود به جا می‌گذارد.

توافق پاریس چیست؟

در توافق پاریس (پیمان پاریس) که برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ میان کشورهای جهان امضا شد، قرار بر این شد، از انتشارهای مربوط به کربن که موجب افزایش گرمایش جهانی است کاسته شود. در این توافق، کشورهای شرکت‌کننده امیدوارند با اقداماتی که انجام می‌دهند، دمای زمین از حد مجاز ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد افزایش نیابد.

 

منبع: خبر آنلاین

برچسب ها: گرمایش جهانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر