کد خبر: ۳۰۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۵
علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

خالص‌سازی حد و سقف ندارد؛ آب شوری است که نوشیدنش عطش بیشتر ایجاد می‌کند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به نظرم خالص‌سازی حد و سقف ندارد. این آب شوری است که نوشیدنش به جای رفع عطش، عطش بیشتر ایجاد می‌کند. یعنی برای حذف دگراندیشان و منتقدان پایانی متصور نیست.
خالص‌سازی حد و سقف ندارد؛ آب شوری است که نوشیدنش عطش بیشتر ایجاد می‌کند

مخاطب 24- علی باقری فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو جبهه اصلاحات در پاسخ به این سوال که با توجه به انتشار لیست رد صلاحیت دواطلبان توسط نهادهای هئیت اجرایی، این ردصلاحیت‌ها نشانه چیست، گفت: گستردگی ردصلاحیت‌ها به این صورت است که وزارت کشور رسما اعلام کرد ۲۸ درصد داوطلبین توسط هیأت‌های اجرایی ردصلاحیت شدند. تا آنجایی که من در خاطر دارم این میزان ردصلاحیت‌ها‌ در مرحله رسیدگی هیأت‌ اجرایی بی‌سابقه است.

  • شورای نگهبان بیش از این درصد هم ردصلاحیت کرده است. اما در تاریخ انتخابات، در مرحله رسیدگی هیأت‌های اجرایی که زیرمجموعه وزارت کشور و دولت هستند، تا جایی که حافظه‌ام یاری می‌کند این گستردگی ردصلاحیت‌ها بی‌سابقه است.
  • این در شرایطی است که تازه از جریان اصلاحات تعداد زیادی ثبت‌نام نکردند. یعنی افراد معدودی برای ثبت نام در این انتخابات متقاعد شدند که در این شرایط تازه ۲۸ درصد رد شده‌اند. اگر آنها هم ثبت‌نام می‌کردند وزارت کشور دولت سیزدهم یک رکورد افسانه‌ای می‌زد.
  • اینکه چی اتفاقاتی دنبال می‌شود، کاملا واضح است. یک جریان سیاسی به جامعه پیام می‌دهد که انتخابات در انحصار اوست و کسی را به انتخابات راه نمی‌دهد. این روشن‌ترین پیام رسیدگی صلاحیت‌ها تا این لحظه است و این طور به نظر می‌رسد که یک عده رقابت واقعی را به رسمیت نمی‌شناسند و به تعبیری دیگر پیام می‌دهند که مشارکت در اداره جامعه حق یک گروه خاص است و این همان ادامه روند خالص‌سازی است که در ۴ سال گذشته انجام شد و شدت گرفت.
  • من بسیار مایل هستم که پاسخ وزارت کشور، مسئولین این حوزه و شخص رئیس‌جمهور را در این زمینه بشنوم که آیا ۲۸ درصد رد صلاحیتی که انجام شده در راستای رهنمودها و چارچوب‌هایی که رهبری تعیین کردند بوده که یکی از آن موضوعات مشارکت پرشور در انتخابات بوده است؟
  • بیشتر بخوانید:
  • بیشتر بخوانید

 

  • فکر نمی‌کنم هیچ عقل سلیمی، اتفاق رخ داده را در راستای مشارکتی کردن انتخابات ارزیابی کند. این بندهایی که به آن استناد شده از کجا آمده است؟ مهمل قانونی‌ این استنادها در انطباق با افراد چیست؟ به نظرم اقدام وزارت کشور و هیأت‌های اجرایی بیش از اینکه هدف‌گذاری مشارکتی‌تر کردن انتخابات را بخواهد اجرایی کند، فرآیند خالص‌سازی را اجرایی کرده است.
  • بند ۳ ماده ۳۳ یعنی عضویت در گروه‌های غیرقانونی برای بنده ذکر شده است. از هئیت اجرایی درخواست می‌کنم به شکل علنی اعلام کند که من در کدام گروه غیرقانونی عضو بودم؟ من طی ۳۵ سال فعالیت مستمر سیاسی‌ام عضو ۳ حزب و تشکل سیاسی بودم که هر ۳ حزب از وزارت کشور مجوز فعالیت داشته و من اساسا اهل کار و فعالیت سیاسی غیرقانونی نیستم.
  • تمام گروه‌ها و احزابی که بنده عضوشان بودم قانونی بوده و مجوز فعالیت و پروانه در وزارت کشور داشتند. هیأت اجرایی باید اعلام کند وقتی بنده را به دلیل بند ۳ ماده ۳۳ رد کرده مصداق آن کدام گروه است و من عضو کدام حزب بودم که این حزب غیرقانونی بوده است؟
  • می‌دانیم خود این دولت در سال ۱۴۰۰ برآمده از یک انتخابات غیررقابتی‌ بوده است. یعنی رئیس این دولت خود برآمده از انتخاباتی است که در آن تقریبا همه رقبای اصلی و جدی‌ را ردصلاحیت کردند برای همین هم شاید این رفتار زیاد عجیب نباشد.
  • رئیس دولتی که خود برآمده از انتخابات حذفی است و با حذف رقبا روی کار آمده در ادامه همان شرایط را برای شکل‌گیری مجلس حاکم می‌کند. از این جهت این شباهت می‌تواند ذهن آدم را به این سمت ببرد که به هرحال ریل و مدار این دولت برای انتخاباتی است که نتیجه آن مطلوب خودشان باشد.
  • سابقه نهاد نظارتی و شورای نگهبان نشان داده اینکه انتظار داشته باشیم نهادهای نظارتی بیایند روند خلاف قانون و ردصلاحیت گسترده‌ای که هیأت‌های اجرایی انجام دادند برطرف و جبران کنند، خوشبینانه است و برای این موضوع نباید زیاد امید داشته باشیم.
  • به نظرم خالص‌سازی حد و سقف ندارد. این آب شوری است که نوشیدنش به جای رفع عطش، عطش بیشتر ایجاد می‌کند. یعنی برای حذف دگراندیشان و منتقدان پایانی متصور نیست.
  • اختلافی که بین رئیس مجلس و رئیس قوه مجریه است، اختلافی که با قوه‌قضائیه وجود دارد، اختلافی که با نمایندگان مجلس وجود دارد از جمله این موارد است. مشکل روند خالص‌سازی اینجاست که این کار همانند نوشیدن آب شور است و ذات آن هیچ‌وقت رفع عطش نمی‌آورد؛ یعنی با حذف نمی‌توان به یک آرامش و سکون و ثباتی در اجرا و اداره کشور رسید.

 

منبع: ایلنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟ کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟
اگر می‌خواهید بدانید کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.
مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری
علی زاهدی رییس منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی قیصری چهارمحال و بختیاری موفق به ثبت تصاویری از خرس قهوه‌ای شد.
برگزیده
پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم
مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران پنجشنبه شب ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ در گفت وگوی تلفنی با «محمد بن سلمان آل سعود» ولیعهد عربستان سعودی گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد. این امکان وجود دارد که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همچون همه سال‌های گذشته به طور کامل تحت راستی‌آزمایی قرار گیرند.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
ترامپ: عمل جراحی به پایان رسید! ترامپ: عمل جراحی به پایان رسید!
رییس جمهور آمریکا در پیامی در خصوص تعرفه‌ها علیه کشور‌های دیگر نوشت: عمل جراحی به پایان رسید! بیمار زنده و در حال بهبودی است
صفحه خبر بالای تصاویر