کد خبر: ۳۰۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۳

در مسائل زیست محیطی و تغییرات اقلیمی، ایران در عمق فاجعه است

خواسته یا ناخواسته موضوع آب در آینده یک مسئله امنیتی خواهد بود، به هر میزان برنامه‌ریزی متناسب با شرایط و وضعیت جوی پیش‌بینی برای مقابله با بحران خشکسالی در نظر گرفته شود بی‌تردید به همان میزان از امنیتی بودن و بحرانی شدن آن فاصله گرفته‌ایم.
در مسائل زیست محیطی و تغییرات اقلیمی، ایران در عمق فاجعه است

مخاطب 24-  غلامرضا نوری قزلجه  در مورد بحران بی آبی ایران، گفت: براساس پیش‌بینی‌های تخصصی سازمان بین‌المللی جهانی در مورد کم آبی  و نظرات کارشناسی، فعالان این حوزه در کشورمان به این نتیجه رسیده‌ایم که ریتم ترسالی و خشکسالی که از گذشته وجود داشته، امروز بهم ریخته و موج خشکسالی‌ها غلبه کرده است و امروز شاهد رشد خشکی و بیابانی شدن کشور هستیم، موج خشکسالی با سرعت بیشتری پیش می‌رود و زمان آنها هم طولانی تر شده است.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: در گذشته بارها درباره بی‌آبی هشدار داد اما امروز از هشدارها عبور کرده و باید برای مقابله با بحران بی آبی برنامه‌ریزی داشته باشیم، مجموعه‌ای از اقدامات داخلی و بین المللی منجر به رشد بی رویه خشکسالی شده است، دست درازی بیش از اندازه بشر در طبیعت و تولید گازهای گلخانه‌ای و … از عواملی هست که منجر به تغییرات شدید اکوسیستم شده است، برای حل این مسئله نیازمند اجماع بین‌المللی هستیم.

ایران باید در مجامع بین‌المللی نسبت به حل مشکل بی‌آبی عکس‌العمل داشته باشد

 وی با تاکید بر اینکه ایران باید در مجامع بین المللی نسبت به حل مشکل بی آبی حضور داشته باشد، یادآور شد: ایران به عنوان یکی از کشورهای بزرگ درگیر بحران خشکسالی باید این مشکل را با برنامه ریزی برطرف کرده و در مجامع بین المللی این مسئله را حل کند.

آب در ایران و کل جهان از مباحث مهم است

 این نماینده مردم در مجلس یازدهم بحران بی آبی را دلیلی بر به مخاطره انداختن امنیت ملی دانست و گفت: آب در ایران و کل جهان از مباحث مهم است، امروز زمزمه‌ها و گلایه گذاری متعددی از کشورهای مختلف می‌شنویم که خبر از بحرانی بودن مسئله آب را می‌دهد، بی تردید این مقوله اگر به درستی هدایت نشود مسئله امنیتی به خود خواهد گرفت، حقابه‌های مرزی میان کشورهای مشترک المنافع از موضوعات مهمی است که متاسفانه شاهد گسترش این معضل در بین  برخی استان‌های کشور هستیم، اگر از امروز برنامه عاقلانه در سطح ملی و بین المللی نداشته باشیم بی تردید وضعیت نامطلوب‌تر خواهد شد.

عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس اظهار کرد: خواسته یا ناخواسته موضوع آب در آینده یک مسئله امنیتی خواهد بود، به هر میزان برنامه ریزی متناسب با شرایط و وضعیت جوی و پیش بینی برای مقابله با بحران خشکسالی در نظر گرفته شود بی تردید به همان میزان از امنیتی بودن و بحرانی شدن آن فاصله گرفته‌ایم.

ساختار سیاسی محکمی در احزاب، حکومت‌ها و دولت‌ها نیست

نوری قزلجه در مورد اینکه دولت‌ها چرا نتوانستند موضوع آب را کنترل کنند، یادآور شد: نه تنها مسئله آب بلکه سایر مشکلات دیگر که نیازمند یک برنامه ریزی بلند مدت در چشم انداز حداقل 5 ساله هستند.

 عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید بپذیریم در حوزه مسائل زیستی از تغییرات اقلیمی تا افزایش دما و خشکسالی ایران جزو کشورهایی است که در عمق فاجعه قرار دارد، متاسفانه هنوز تصمیم سازان و تصمیم گیران به این نتیجه نرسیده‌اند! به فرض مثال زمانی که گزارش معاهده پاریس در مجلس قرائت شد مشخص گردید که  کشور بنین در آفریقای جنوبی به این معاهده ملحق نشده این مسئله نشان می‌دهد که هنوز برخی از کشورها چشم انداز درستی از خشکسالی ندارند و بحران بی آبی را نپذیرفته‌اند، اگر باوری برای بحران بی آبی در کشور نباشد آب در هاوون کوبیدن است.رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: باور رشد جمعیت و بهره گیری از منابع طبیعی و استفاده از مشتقات نفتی بی تردید دست به دست هم داده تا نظم طبیعی جهان به نوعی از بین می‌برد.

 

منبع: خبرگزاری خانه ملت

برچسب ها: بی آبی خشکسالی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر