کد خبر: ۳۰۶۴۷
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷

قانون بیمه شخص ثالث راننده‌محور به ایستگاه‌های پایانی نزدیک می‌شود

بر اساس قانون بیمه شخص ثالث راننده‌محور، رانندگان به پرخطر و کم خطر تقسیم بندی می‌شوند و زمانی که رانندگان پرخطر بر اساس شاخص‌هایی شناسایی شدند هنگام صدور بیمه نامه مبالغ بر اساس پرخطر بودن آن‌ها محاسبه می‌شود.
قانون بیمه شخص ثالث راننده‌محور به ایستگاه‌های پایانی نزدیک می‌شود

مخاطب 24- بر مبنای تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث بیمه مرکزی موظف است با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله ششم، امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی‌های «راننده» فراهم شود. سال پایانی برنامه ششم ۱۴۰۰ بود که در نهایت دوسال هم تمدید شد و سال ۱۴۰۳ برنامه هفتم آغاز خواهد شد، اما همچنان اجرای این بند قانونی معطل مانده است!

پیش از هم باشگاه خبرنگاران جوان برای پیگیری اجرای این بند قانونی به سراغ بیمه مرکزی رفته بود و قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی مجید مشعلچی در همین زمینه عنوان کرد: یکی از موارد قانون بیمه اجباری شخص ثالث تبصره یک ماده ۱۸ است که در بیمه مرکزی از آن تحت عنوان راننده محوری یاد می‌شود. در این قانون بحث خسارت و صدمات از اتومبیل برداشته و به راننده اتومبیل الحاق می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

او افزود: برای تحقق این بند قانونی باید یک چرخش اطلاعاتی در چند سامانه ایجاد کنیم، یک بخش این داده‌ها به مرکز داده بیمه مرکزی در خصوص اصالت بیمه نامه، ارتباط بیمه نامه با شخص راننده و... باز می‌گردد. قسمت دیگر به داده‌های قوه قضائیه و بخش دیگر هم در مرکز داده فراجا اطلاعاتی از جمله امتیازات منفی رانندگان است که مقداری فرآیند ارسال داده‌ها به بیمه مرکزی زمان بر شد که اخیرا این موضوع از طریق کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک پیگیری شد و این کارگروه مصوب کرد فراجا اطلاعات را در اختیار بیمه مرکزی قرار دهد. مقدمات کار فراهم شده و زیر ساخت‌ها آماده است و به شکل آزمایشی و البته بدون شاخص‌های فراجا این اقدام را در ۲ شرکت بیمه هم اجرایی کردیم.

مشعلچی بیان کرد: تقریبا ۸۰ درصد تست آزمایشی پیش رفته است با تکمیل شاخص‌هایی که از فراجا و قوه قضائیه دریافت می‌شود، می‌توانیم این ماده قانونی را عملیاتی کنیم.

اجرای بند قانونی که حالا رئیس کل بیمه مرکزی علی استادهاشمی در خصوص زمان احتمالی بهره‌برداری از آن به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: دو پروژه را با نیروی انتظامی جلو می‌بریم یک بحث کروکی برخط و دیگری موضوع بیمه شخص ثالث راننده محور است.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: هر دو پروژه کروکی برخط و بیمه شخص ثالث راننده محوری به بحث تبادل داده‌ها و اطلاعات میان بیمه مرکزی و نیروی انتظامی بستگی دارد. مذاکراتی خوبی را داشته ایم. امید داریم تا ۱۳ آذر روز بیمه بتوانیم این دو پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

استادهاشمی مطرح کرد: فشرده جلساتی را در حال برگزاری هستیم که این دو پروژه را حداقل به شکل پایلوت در یک یا دو استان انجام دهیم تا بتوانیم تا پایان سال در خدمت تمام مردم باشیم.

راننده محوری بیمه شخص ثالث که مدیر صندوق تامین خسارت‌های بدنی مهدی قمصریان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود؛ اول این که نگاه قانون گذار در این بخش با هدف حمایتی بوده است. اکثر رانندگان قانون مدار هستند و عملیاتی شدن این بند قانونی سبب می‌شود که شرکت‌های بیمه این اختیار را پیدا کنند برای افراد قانون مدار بیمه نامه شخص ثالث را با تخفیفات مناسب‌تر ارائه و رانندگانی که تخلفات حادثه خیز دارند بیمه نامه خود را به قیمت بالاتری تهیه کنند و در واقع این یک اهرم تشویقی است.

او افزود: متاسفانه اکنون به راننده قانون مدار و متخلف با یک دید نگاه می‌شود که نباید این رخ دهد. اگر امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس امتیاز راننده مهیا شود نگاه عادلانه نیز فراهم خواهد شد.

به گفته مسئولان، بیمه شخص ثالث راننده‌محور علاوه بر کمک بر برقراری عدالت بیشتر میان رانندگان پرخطر و کم خطر می تواند اهرم تشویقی مناسبی هم تلقی شود پروژه ای که برای بهره‌برداری از آن باید منتظر روز ۱۳ آذر ماند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: بیمه شخص ثالث
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دلیل اختلاف روزبه چشمی و استقلال چیست؟ دلیل اختلاف روزبه چشمی و استقلال چیست؟
احتمال دارد روزبه چشمی در تلاش برای لژیونر شدن باشد، اما در ایران بعید است او در تیمی غیر از استقلال بازی کند.
موشک جدید چین قوانین فیزیک را به چالش کشید موشک جدید چین قوانین فیزیک را به چالش کشید
ارتش چین از یک موشکی رونمایی کرده است که امکان تغییر زاویه قائمه در جهت را با سرعت رکورد ۲.۶ ماخ فراهم می‌کند و می‌تواند تا حداکثر سرعت ۱۶ ماخ یعنی ۲۰،۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
بقائی: حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد بقائی: حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تحریم گزارشگر ویژه حقوق بشر در فلسطین از سوی آمریکا نوشت: «فرانچسکا آلبانیز به‌خاطر بیان حقیقت و ایستادگی در برابر نسل‌کشی، اشغالگری و آپارتاید تحریم شده و در معرض قلدری قرار می‌گیرد اما حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد.»
واکنش با حساب و کتاب گنجی به رابطه‌های شکدم با ۱۲۰ نفر از مسولان به گفته کواکبیان! واکنش با حساب و کتاب گنجی به رابطه‌های شکدم با ۱۲۰ نفر از مسولان به گفته کواکبیان!
فعال رسانه‌ای اصولگرا در واکنش به ادعای نماینده پیشین مجلس درباره حضور کاترین شکدم در ایران و نوع روابطش با مسئولان نوشت: «عدد نمی‌فهمند!»
قابلیت جدید هوش مصنوعی «جمینای» معرفی شد قابلیت جدید هوش مصنوعی «جمینای» معرفی شد
اپلیکیشن هوش مصنوعی جمینای (Gemini) شرکت گوگل اکنون می‌تواند از تصاویر ثابت، ویدئو تولید کند. البته برای این کار به اشتراک گوگل «AI Pro» یا «AI Ultra» نیاز است.
چالش‌های نگران‌کننده پیش‌روی مشاغل سخت و زیان‌آور چالش‌های نگران‌کننده پیش‌روی مشاغل سخت و زیان‌آور
سالنامه آماری تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۹ پرده از ابعاد نگران کننده‌ای از وضعیت فعلی بزرگترین نهاد بیمه‌گر کشور برداشته و ادعا کرده بیش از یک میلیون و صد هزار نفر از بازنشستگان فعلی پیش از موعد بازنشسته شده‌اند.
آیا از رمزارز‌ها می‌توان برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟ آیا از رمزارز‌ها می‌توان برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟
در سال‌های اخیر، دارایی‌های دیجیتال مثل رمزارز‌ها و توکن‌ها به بخشی جدی از زندگی مالی افراد تبدیل شده‌اند؛ اما آیا می‌توان از این دارایی‌ها برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟
برگزیده
آیا از رمزارز‌ها می‌توان برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟ آیا از رمزارز‌ها می‌توان برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟
در سال‌های اخیر، دارایی‌های دیجیتال مثل رمزارز‌ها و توکن‌ها به بخشی جدی از زندگی مالی افراد تبدیل شده‌اند؛ اما آیا می‌توان از این دارایی‌ها برای گرفتن وام یا تضمین قرارداد‌ها استفاده کرد؟
برنامه کاهش ساعات کاری ادارات اعلام شد برنامه کاهش ساعات کاری ادارات اعلام شد
ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی استان هرمزگان از روز شنبه ۲۱ تیرماه یک ساعت کاهش یافت.
جزییات واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی جزییات واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی
وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی با رد گمانه‌زنی‌ها، جزئیات واریز کالابرگ الکترونیکی را به‌طور شفاف اعلام کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر