کد خبر: ۳۰۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹

بزرگ‌ترین گنج زمین از کف دریای کارائیب بیرون کشیده می‌شود

رئیس‌جمهور کلمبیا دستور داد تا بزرگترین گنج زمین از کف دریای کارائیب بیرون کشیده شود. در ادامه با جزئیات کشف بزرگترین گنج تاریخ آشنا می‌شویم.
بزرگ‌ترین گنج زمین از کف دریای کارائیب بیرون کشیده می‌شود

مخاطب 24- گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا دستور کشف بقایای کشتی بادبانی گالئون سن‌خوزه از کف دریای کارائیب را صادر کرد؛ گنجینه‌ای که حدود ۲۰ میلیارد دلار ارزش داشته و بسیاری آن را بزرگ‌ترین گنج جهان می‌دانند. در ادامه با جزئیات کشف گنج کشتی گالئون سن‌خوزه آشنا می‌شویم.

کشف بزرگ‌ترین گنج زمین از کف دریای کارائیب

خوان دیوید کوریا، وزیر فرهنگ کلمبیا اعلام کرد رئیس جمهور این کشور قصد دارد کشتی بادبانی گالئون سن‌خوزه را تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری خود یعنی قبل سال ۲۰۲۶ میلادی به‌شکل کامل از آب خارج کند. در همین راستا طرح خارج کردن این کشتی از آب با سرعت بالایی در حال اجرا است.

بزرگترین گنج زمین

کشتی گالئون سن‌خوزه در ۸ ژوئن سال ۱۷۰۸ در اواسط جنگ جانشینی اسپانیا در جزیره بارو در سواحل کارتاخنا لنگر انداخت؛ اما مدت کوتاهی با ۴ کشتی جنگی بریتانیایی یک نبرد دریایی را آغاز کرد و سرانجام به دلیل آسیب‌های شدید ناشی از برخورد گلوله‌های توپ کشتی‌های بریتانیایی غرق شد. طی این حادثه ۵۸۹ نفر از از ۶۰۰ خدمه این کشتی کشته شدند و ۱۱ نفر نیز نجات پیدا کردند.

بزرگترین گنج زمین

کشتی گالئون سن‌خوزه در آن زمان منابع محلی را از سرزمین‌های تازه کشف شده به اسپانیا حمل می‌کرد. طی جنگ جانشینی اسپانیا، این کشتی بین کشور پرو و اسپانیا تردد داشت و جواهرات و فلزات ارزشمند را به اسپانیا می‌رساند. داستان‌های متعددی در خصوص آخرین سفر این کشتی روایت شده است، اما اکثر آنها بر این باورند که این کشتی در آخرین سفر خود حداقل ۲۰۰ تن طلا، نقره و زمرد که از بولیوی استخراج شده بود را به اسپانیا حمل می‌کرد.

محل کشف بزرگ‌ترین گنج تاریخ

اتفاق غرق شدن کشتی سن‌خوزه حدود ۳۰۰ سال به‌عنوان یک افسانه شناخته می‌شد؛ چرا که تا آن زمان هنوز مکان دقیق غرق شدن آن شناسایی نشده بود. سرانجام یک شرکت آمریکایی به نام گلوچا مورا در سال ۱۹۸۱ مدعی شد مکان بزرگ‌ترین گنج زمین را شناسایی کرده است. این شرکت مختصات جغرافیایی را در حالی به کلمبیا اعلام کرد که کلمبیا متعهد شد نیمی از ارزش این گنج را پس از خارج کردن از آب به این شرکت آمریکایی بپردازد.

بزرگترین گنج زمین

سه دهه بعد خوان مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهور وقت کلمبیا در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد نیروی دریایی این کشور موفق به کشف لاشه کشتی سن‌خوزه در یک مکان متفاوت با آنچه که شرکت گلوچا مورا اعلام کرد بود، شده است. هرچند مختصات جدید کشتی سن‌خوزه توسط کلمبیا تاکنون منتشر نشده، اما شرکت آمریکایی گلوچا مورا بر این باور است که کلمبیا لاشه این کشتی را در همان مکانی که ۳۴ سال قبل تعیین شده بود، پیدا کرده است.

چه کسی مالک کشتی سن‌خوزه است؟

به‌دلیل ارزش زیاد بار کشتی سن‌خوزه، خیلی‌ها برای آن لقب جام مقدس کشتی‌های غرق شده یا بزرگترین گنج زمین را در نظر گرفتند. در حالی که این کشتی هنوز از آب خارج نشده، اما جنگ حقوقی بر سر مالکیت این گنج ادامه دارد و مشخص نیست چه کسی مالک دقیق این گنجینه است.

کلمبیا مدعی است محتویات کشتی سن‌خوزه به این کشور تعلق دارد؛ زیرا لاشه این کشتی در آب‌های ساحلی کلمبیا کشف شده است. از طرفی شرکت آمریکایی گلوچا مورا که برای نخستین بار مختصات جغرافیایی این کشتی را شناسایی کرده و به دولت کلمبیا تحویل داده، بخشی از این گنجینه را متعلق به خود می‌داند. در همین راستا این شرکت شکایتی را بر اساس توافق‌نامه ارتقای تجاری بین آمریکا و کلمبیا علیه دولت این کشور برای دریافت ۱۰ میلیارد دلار ثبت کرده است.

علاوه بر این، اسپانیا نیز کماکان مدعی است بار این کشتی غرق شده در حال حمل به اسپانیا بوده و این کشور باید بخشی از این گنجینه را دریافت کند. همچنین مردم بومی قبیله قارا قارا اعلام کردند فلزات موجود در این کشتی توسط اجداد آنها از معادن استخراج شده و باید سهمی از این گنجینه به آنها اختصاص پیدا کند.

گفتنی است مدتی قبل ارتش کلمبیا فیلمی از ماموریت اکتشافی برای کشف بقایای کشتی سن‌خوزه را منتشر کرد که نشان می‌دهد در لاشه این کشتی سکه‌های طلا، بطری‌های شیشه‌ای، ظروف سفالی، ظروف چینی و توپ‌های جنگی متعددی وجود دارد. همچنین ارتش این کشور اعلام کرد تاکنون هیچ تغییر یا دخالتی از سوی عوامل انسانی در این کشتی رخ نداده است.

برچسب ها: کلمبیا کشتی
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی
اسرائیل این‌بار صراحتاً تاریخ ایران را هدف قرار داده است. دقیقاً امری که خودش از نبود آن در رنج است. ابنیه تاریخی ایران یادگار تاریخ چند هزارساله این کشور است و در این سال‌ها علی‌رغم تمام بالا و پایین شدن‌ها و کم و کاستی‌ها و بی‌مهری‌ها، سازمان‌های فرهنگی تمام تلاش خود را کرده‌اند تا آثار و ابنیه تاریخی را سالم نگه دارند و نسل جدید از وجود این تاریخ بی‌بهره نماند.
شرق کشور با خشکسالی درگیر است شرق کشور با خشکسالی درگیر است
حجم بارندگی‌ها در کل کشور روند کاهشی دارد و خشکسالی، وارد پنجمین سال پیاپی شده است. در عین حال، برخی استان‌ها شرایط هشدارآمیزتری را تجربه می‌کنند. سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی در این دسته قرار دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر