کد خبر: ۳۰۱۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۵

۱۹ کشور جهان که خدمت سربازی در آن‌ها اجباری است

پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی کمونیسم، بسیاری از کشور‌های جهان خدمت سربازی را لغو کردند، اما پس از حمله روسیه به اوکراین، چند کشور اروپایی دوباره در حال بررسی بازگرداندن خدمت سربازی اجباری هستند.
۱۹ کشور جهان که خدمت سربازی در آن‌ها اجباری است

مخاطب 24- سربازی چالش‌هایی دارد و لزوماً پاسخگوی نیازهای نظامی یک کشور نیست. داشتن تسلیحات پیشرفته احتمالاً در درگیری‌های نظامی کارآمدتر از داشتن نیروی زیاد است. در جنگ اوکراین نیز شاهد بودیم که کی‌یف با تسلیحات غرب توانست با پیشروی ارتش بزرگ روسیه مقابله کند. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به ۱۹ کشور بزرگ که خدمت سربازی در آنها اجباری است.

روش‌شناسی

 

این ۱۹ کشور با توجه به نیاز کشورها به سربازی اجبازی با توجه به دلایل امنیتی و اجباری‌تر بودن خدمت وظیفه و معافیت‌های کمتر، رتبه بندی شده اند. اطلاعات مربوط به سیاست‌های خدمت وظیفه در این کشورها از قانون اساسی، مصوبات قانونی و انتشارات خبری مستقل جمع‌آوری شده است.

۱۹. یونان

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

مردان ۱۹ تا ۴۵ سال باید ۱۲ ماه سربازی اجباری انجام دهند، حتی اگر تابعیت خارجی داشته باشند.

۱۸. فنلاند

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

قانون اساسی فنلاند حکم می‌کند که تمام شهروندان ۱۸ تا ۶۰ سال ملزم به مشارکت در دفاع ملی هستند. قانون این کشور خدمت زنان را اجباری نمی داند، با این حال، آنها می توانند داوطلبانه برای خدمت سربازی درخواست دهند.

۱۷. سوئیس

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

سربازی اجباری برای مردان ۱۸ تا ۲۵ سال است. شهروندان سوئیسی مقیم خارج از کشور معاف هستند. اما پس از بازگشت به کشور خود ملزم به انجام آن خواهند بود. همچنین گزینه ای برای انجام وظیفه در خدمات کشوری به عنوان جایگزین وجود دارد. کسانی که نه به نیروهای مسلح خدمت می کنند و نه به خدمات کشوری می پردازند، ملزم به پرداخت مالیاتی به نام مالیات معافیت خدمت سربازی هستند.

۱۶. اتریش

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

مردان ۱۸ تا ۳۵ سال اتریشی باید ۶ ماه سربازی یا ۹ ماه خدمت عمومی اجباری انجام دهند.

۱۵. تایلند

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

قانون سربازگیری ۱۹۵۴ تایلند افراد را از ۱۸ سالگی ملزم به ثبت‌نام برای سربازی می‌کند. آنها در سن ۲۱ سالگی واجد شرایط خدمت می شوند. انتخاب بر اساس قرعه کشی انجام می شود، مگر اینکه افراد داوطلب شوند.

۱۴. دانمارک

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

طبق قانون اساسی، مردان سالم بالای ۱۸ سال باید ۳ تا ۱۴ ماه سربازی کنند. انتخاب افراد برای سربازی اجباری از طریق قرعه‌کشی صورت می‌گیرد.

۱۳. نروژ

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

حدود ۹,۰۰۰ نفر در برنامه سربازگیری اجباری سالانه نروژ شرکت می‌کنند که ۱۵٪ آنها برای ۱۹ ماه سربازی انتخاب می‌شوند.

۱۲. سنگاپو

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

تمام شهروندان و مهاجران دائمی ۱۸ ساله ملزم به ۲ سال سربازی اجباری در این کشور هستند.

۱۱. مصر

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

تمام مردان ۱۸ تا ۳۰ ساله در مصر مشمول خدمت سربازی اجباری از یک تا سه سال هستند. مردان بالغ قبل از اینکه بتوانند سفر کنند، ازدواج کنند یا به دنبال کار باشند، باید حداقل یک سال خدمت اجباری را بگذرانند. مصری های مقیم خارج از کشور می توانند با پرداخت ۵,۰۰۰ دلار از معافیت برخوردار شوند.

۱۰. ارمنستان

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

ارمنستان از زمان استقلال در سال ۱۹۹۱ سابقه درگیری های مسلحانه با آذربایجان را دارد و قانون سربازی اجباری ۲ ساله برای مردان ۱۸ تا ۲۷ سال در این کشور اجرا می شود.

۹. آذربایجان

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

به دلیل تنش ها با ارمنستان، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان، فرمانی را در مورد سربازگیری اتباع به مدت ۳۰ روز از اول اکتبر تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ امضا کرد. این فرمان برای اتباع پسر ۱۸ سال به بالا و کمتر از ۳۵ سال است.

۸. ترکیه

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

ترکیه درست در مرکز خاورمیانه، اتحادیه اروپا و بالکان، قرار دارد. بنابراین، برای حفظ استقلال ملی، قوانین ترکیه انجام خدمت سربازی اجباری را برای همه شهروندان مرد بین ۲۰ تا ۴۱ سال اجباری می کند، مگر اینکه آنها ناسالم یا معلول باشند. مدت زمان خدمت اجباری از ۶ تا ۱۲ ماه متغیر است.

۷. برزیل

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

خدمت اجباری در برزیل برای همه مردان بین ۱۸ تا ۴۵ سال اجباری است. از اتباع برزیلی مقیم خارج نیز انتظار می رود قبل از ۳۰ ژوئن سالی که ۱۸ ساله می شوند، خود را معرفی کنند. مدت زمان خدمت معمولاً ۱۲ ماه است.

۶. تایوان

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

۱۰ درصد از ۱۸۸ هزار نیروی نظامی تایوان را سربازان وظیفه تشکیل می‌دهند. قرار است به دلیل افزایش فشار نظامی و دیپلماتیک چین از سال ۲۰۲۴ مدت سربازی از ۴ ماه به ۱۲ ماه افزایش یابد.

۵. ایران

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

کلیه مردان ایرانی بالای ۱۹ سال و سالم، موظف به گذراندن خدمت سربازی اجباری هستند. سربازی اجباری اولین بار در زمان رضا شاه پهلوی مطرح شد و پس از انقلاب اسلامی ادامه یافته است.

۴. روسیه

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

به دلیل تلفات سنگین در اوکراین، دولت روسیه در سال گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح خود را ۳۰ درصد افزایش داده و به ۱.۵ میلیون نفر می رساند. از سال ۲۰۲۴، هر مرد ۱۸ تا ۳۰ سال می‌تواند تحت سیستم سربازگیری برای حداقل ۱۲ ماه سربازی اجباری فراخوانده شود. همچنین افرادی که احضاریه دریافت کرده اند، در طول دوره خدمتی که توسط دولت روسیه تعیین می شود، از خروج از کشور منع خواهند شد.

۲. اوکراین

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، قانون جدیدی وضع شد که بر اساس آن تمام مردان ۱۸ تا ۶۰ سال اوکراین به طور بالقوه مشمول سربازی اجباری هستند. این امر به نیروهای مسلح اوکراین اجازه می‌دهد تا جای خالی نیروهای کشته شده در جنگ را پر کنند. سربازی اجباری سابقه طولانی در اوکراین دارد. در سال ۲۰۱۳ قانون سربازی اجباری در این کشور لغو شد، اما یک سال بعد و پس از الحاق کریمه به روسیه، دوباره سربازی اجباری در اوکراین اجرا شد.

۲. کره شمالی

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

سربازگیری در کره شمالی دو بار در سال در ماه‌های آوریل و اوت انجام می‌شود. مردان موظف هستند ۱۰ سال سربازی اجباری انجام دهند. از سال ۲۰۱۵ زنان نیز ملزم به خدمت سربازی هستند. کره شمالی طولانی ترین دوره خدمت اجباری را در جهان دارد.

۱. کره جنوبی

کدام کشورها خدمت سربازی اجباری دارند؟

همه مردان کره جنوبی با توانایی بدنی کافی و سن بین ۱۸ تا ۲۸ سال، به عنوان بخشی از برنامه خدمت اجباری برای محافظت در برابر تهدید کره شمالی، ملزم به خدمت سربازی بین ۱.۵ تا ۲ سال در ارتش هستند. با این حال، برای هنرمندان و ورزشکارانی که برای این کشور افتخاراتی کسب می کنند، معافیت هایی وجود دارد.

 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: خدمت سربازی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر