مخاطب 24- برخی گزارشها حاکی از آن است که صادرات محصولات کشاورزی ایران به عراق همچنان با مشکلاتی همراه است. رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با تایید این موضوع گفت: خوشبختانه با ورود وزارت جهاد کشاورزی و وزارتخانههای دیگر مشکل صادرات پیاز و گوجه فرنگی حل شد اما سیبزمینیکاران ما همچنان امکان صادرات محصول خود به عراق را ندارند که با رایزنیهایی که در حال انجام است امیدواریم این مشکل نیز تا یک ماه آینده حل شود.
مصطفی دارایینژاد با بیان اینکه امسال تولید سیبزمینی دوبرابر سال قبل بوده است، عنون کرد: عراق در حال برداشت محصول سیبزمینی خودش است و برای همین حتی یک کیلو از سیبزمینی ما به این کشور صادر نمیشود.
دارایینژاد با انتقاد از مشکلاتی که برای کشاورزان به وجود آمده است، گفت: هزینههای تولید امسال نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است این در حالیست که در حال حاضر در میدان اصلی تهران قیمت هر کیلو سیبزمینی از ۷ تا ۱۰ هزار تومان است و با این قیمتها پول سم و کود و بذر کشاورز هم جبران نمیشود چه برسد به اینکه بخواهد هزینه اجاره زمین را پرداخت کند یا به دنبال کسب سود باشد.
این مقام صنفی با تاکید بر اینکه باید برای صادرات برنامهریزی دقیقتری صورت بگیرد تا کشاورزان بیش از این متضرر نشوند، ادامه داد: ما باید هم از مصرفکننده حمایت کنیم و هم از تولیدکننده. چون کشاورز اگر ضرر کند سال بعد کشت خود را کم خواهد کرد.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه بیشترین حجم صادرات صیفیجات ما به عراق است، گفت: عمده بار ما از مرزهای خسروی، باشماق و مهران و مرزهای دیگر به عراق صادر میشود که در شرایط فعلی میتوان با رایزنی با کشورهای دیگر این محصول را به افغانستان و کشورهایی مانند قطر، عمان، کویت، امارات و روسیه که الان سیبزمینی ندارند صادر کرد تا مسیر صادرات به عراق هم باز شود.
دارایینژاد در ادامه با بیان اینکه صادرات دیگر محصولات کشاورزی ما نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است، گفت: گوجه فرنگی گلخانهای تولید کشاورزان ایرانی در حال صادرات به کویت و امارات و هندوستان است و نوع رسمی آن یا گوجه ۸۳۲۰ یا بذر بروبیا که گوجه معمولی است برای عراق صادر میشود. در حوزه مرکبات هم محصولاتی مانند پرتقال و نارنگی ما به روسیه، کویت، دوبی و افغانستان میرود و در این زمینه مشکلی نداریم.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در پاسخ به اینکه آیا صادرات ممکن است بازار داخل را تحت تاثیر قرار دهد و قیمتها را افزایش دهد، گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال قبل شاهد افزایش بیش از یک و نیم برابری در تولید تمام محصولات اعم از صیفیجات، فرنگیجات، سبزیجات و میوهجات هستیم و تحت تاثیر این موضوع، آرامش در بازار میوه و ترهبار در سراسر کشور برقرار است و هیچ کمبودی نداریم. از آنجایی که تولیدات امسال ما بیشتر از مصرف داخلی است بنابراین با صادرات هیچ مشکلی در بازار داخل پیش نخواهد آمد ضمن اینکه افزایش صادرات، هم کشاورزان را راضی و امیدوار میکند و هم برای کشور ارزآوری دارد بنابراین امیدواریم در این زمینه برنامهریزیهای دقیقتری انجام شود.
منبع: همشهری آنلاین