کد خبر: ۲۹۸۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۷
واگن پارس ۲۰ سال پیش بوژی به چین صادر کر؛

واردات واگن از چین علیرغم توانایی ساخت داخل

مدیر روابط عمومی واگن پارس گفت: شهرداری تهران حداقل چند تفاهم نامه به تعداد ۴۰۰ واگن را که با واگن پارس امضا کرده، عملیاتی می‌کرد و مابقی را از خارج وارد می‌کرد.
واردات واگن از چین علیرغم توانایی ساخت داخل

مخاطب 24- واعظی با اشاره به مطالبی که اخیرا در فضای مجازی درخصوص توان تولید واگن مترو در شرکت واگن پارس، بدنبال انتشار خبر نهایی شدن واردات ۷۹۰ واگن مترو از چین و اعتراضات انجام شده به این اقدام، منتشر شده، با بیان اینکه اولین سری واگن‌های خطوط مترو تهران در سال ۸۴ و ۸۵ به تعداد ۷۰ دستگاه در واگن پارس تولید و تحویل شد، افزود: ولی بعد از آن، دیگر سفارشی به واگن پارس داده نشد و با موازی کاری و راه اندازی خطوط تولید در جای دیگر، سرمایه گذاری های انجام شده در زمینه تامین نیروی متخصص و دوره های آموزشی برای آنها به هدر رفت و خطوط‌مان که با سرمایه گذاری میلیاردی راه اندازی شده بود، تعطیل شدند.

او درخصوص توانمندی‌های این شرکت اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ هزار دستگاه انواع واگن های باری، مسافری، لوکوموتیو و ترنست تولید کردیم و بعد از۴۰ سال، به ظرفیت اسمی تولید هزار دستگاه رسیدیم و تائیدیه راه آهن جمهوری اسلامی را گرفتیم که بزرگترین افتخار است.

واعظی در ادامه گفت: بدنبال رایزنی های مدیران با مدیران شهرداری وقت تهران و واگن سازی تهران و فشارهای زیادی که از سوی مسئولان به شهرداری تهران وارد شد، در نهایت ساخت ۲۰۳ دستگاه استراکچر فلزی به واگن پارس سفارش داده شد که در واقع چون تزئینات واگن که سود اصلی را در بردارد، خودشان انجام دادند به نوعی می توان گفت ما فقط کارگری کردیم. این سفارش در سال ۹۰ به آنها تحویل داده شد.

او با اشاره به اقدام شهرداری تهران در خصوص انعقاد قرارداد با چین جهت ساخت واگن های مترو گفت: اگر در این ۱۲ سال تفاهم نامه هایی که با واگن پارس بسته شد و اجرایی نشد و نهایتا تحویل چینی ها شد و باعث شد خط تولید این شرکت تعطیل شود را در قالب سفارش سالیانه ۱۰۰ دستگاه با این شرکت، اجرایی کرده بودند، واگن پارس از سال ۹۰ تا ۱۴۰۲ می توانست ۱۲۰۰ دستگاه واگن تحویل دهد تا هم مردم تهران مشکل کمبود واگن را تحمل نکنند و هم چرخ واگن پارس بچرخد ولی متاسفانه اینکار انجام نشد و نیاز به این محصول در این سالها انباشته شد و در نهایت یکدفعه تصمیم به واردات گرفتند، البته حلاوت و شیرینی که در واردات هست در ساخت داخل نیست.

او با بیان اینکه شهرداری تهران مدعی است که با انعقاد قرارداد اخیر با چین تکنولوژی ساخت بوژی را وارد خواهد کرد افزود: ما ۲۰ سال پیش بوژی به چین صادر کردیم.

واعظی با بیان اینکه خط تولید لوکوموتیو هم سرنوشت خط تولید واگن مترو را تجربه کرد و علیرغم سرمایه گذاری چندین میلیاردی برای راه اندازی برای تولید این محصول در واگن پارس، دولت به واردات از چین دست زد گفت: با اینکار تمامی طرف های قرارداد واگن پارس قراردادشان را لغو کردند. در واقع با اینکار خلاف منویات مقام معظم رهبری که حمایت از تولید ملی است حرکت می شود و صنایع در کشور به تعطیلی کشانده می شوند تا در نهایت بدون دغدغه نسبت به واردات کالاهایی که توان تولید داخلی آنها وجود دارد اقدام شود.

او در پایان با اشاره به بازدید مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران از این شرکت و آشنایی او با ظرفیت های واگن پارس گفت: شهرداری تهران حداقل چند تفاهم نامه به تعداد ۴۰۰ واگن را که با واگن پارس امضا کرده، عملیاتی می کرد و و مابقی را از خارج وارد می کرد.

گفتنی است، اخیرا خبر نهایی شدن قرارداد خرید ۶۳۰ دستگاه واگن توسط شهرداری تهران از چین که با ۲۵ درصد افزایش به ۷۹۱ دستگاه رسیده است، منتشر شد. این قرارداد در سال ۱۳۹۵ منعقد شده و امسال دولت رقم پیش پرداخت آن را تقبل کرده است.

به گفته معاون شهردار تهران، در مذاکرات اولیه تنها صحبت از تأمین بدنه توسط چینی‌ها بود؛ اما قراردادی که امضا شد، برای ساخت و انتقال فناوری۸۴۰ دستگاه بوژی نیز هست. همچنین، درخصوص تأمین ۲۵۹ دستگاه واگن دیگر نیز تفاهم شده و در مجموع، شهرداری تهران ۱۰۵۰ دستگاه واگن مترو از چین خواهد خرید.

واگن مترو و بوژی محصولاتی هستند که واگن پارس مپنا توان تولید آنها را دارد.

 

منبع: ایسنا

برچسب ها: واگن مترو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر