کد خبر: ۲۹۷۵۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱

بی‌توجهی دولت به مشکلات فیلترینگ

رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک گفت: دولت باید بپذیرد که نمی‌توان از نظر فنی با فیلترشکن‌ها مقابله کرد، کسی پاسخگوی مشکلاتی که برای کیفیت شبکه رخ داده، نیست؛ مشکلاتی که منشأ آن باکس‌های فیلترینگ است.
بی‌توجهی دولت به مشکلات فیلترینگ

مخاطب 24-«پویا پیرحسینلو» رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک با اشاره به انتشار گزارش انجمن تجارت الکترونیک از وضعیت شبکه که چندی پیش منتشر شد، اعلام کرد: «ما انتقاداتی را که به گزارش اول انجمن تجارت الکترونیک شد، قبول نداریم، اما به‌هرحال واکنش‌های زیادی داشت. بیشترین پاسخگویی و همکاری را وزارت ارتباطات و مجلس داشتند؛ درحالی‌که کمیته تعیین مصادیق مجرمانه و نهادهای دادستانی هیچ‌گاه پاسخگو نبوده‌اند.»

به گفته پیرحسینلو، آن‌ها در گفت‌وگوهای‌شان با وزارت ارتباطات به راه‌حل‌هایی رسیدند، اما درنهایت نتیجه به بن‌بست رسید: «در صحبت‌ها به باکس‌های فیلترینگ اشاره کردیم که باور داریم بیشترین اختلال را ایجاد می‌کنند. وزارت ارتباطات هم باور دارد که درباره این مشکل باید با دادستانی صحبت کنیم.»

به باور پیرحسینلو، یک خیانت بزرگ در کشور از سوی برخی مدیران ارشد رخ می‌دهد.

او تأکید دارد این مدیران دو دروغ بزرگ را ترویج می‌دهند: یکی اینکه تجهیزات فیلترینگ در کیفیت اینترنت تأثیر نداشته است و دروغ دوم هم اینکه می‌توان با VPNها مقابله کرد: «از نظر فنی می‌توان به‌راحتی این دو دروغ را بررسی کرد. به عنوان مثال، کافی است گوگل را از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ بررسی کنیم. در سال ۲۰۱۸ مدت‌زمان لود صفحه گوگل ۲ ثانیه بود که الان درحال‌حاضر به ۶ ثانیه رسیده است. اگر وزارت ارتباطات مدعی است که پهنای باند درحال افزایش است و اپراتورها هم باور دارند که کیفیت بهتر را ارائه می‌دهند، چرا این عدد سه‌برابر شده است؟ ما براساس دیتا سؤال می‌کنیم و انتظار داریم با دیتا به ما پاسخ دهند.»

رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک در همایش ایران دیجیتال اعلام کرد مجلس می‌تواند مشکلاتی نظیر انحصار اینترنت در دست شرکت ارتباطات زیرساخت و فیلترینگ را حل کند. او در این مورد گفت: «ما ده نهاد را مشخص کردیم که با آن‌ها صحبت کنیم ولی برخی جواب ما را نمی‌دهند و برخی حتی ما را تهدید می‌کنند. باور دارم مجلس باید به‌دنبال حل مشکلاتی مثل انحصار شرکت زیرساخت و فیلترینگ باشد.»

«پویا پیرحسینلو» با اشاره به موضوع فیلترینگ گفت: «هیچ‌کس فیلترینگ را گردن نمی‌گیرد و همه هم از آن ناراضی هستند. با هر مسئولی که در این مورد صحبت می‌کنیم، او نیز شکایت دارد و هیچ‌کس هم نمی‌داند مسئول آن کیست. مصوبات کمیته فیلترینگ هم منتشر نمی‌شود.»

رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک باور دارد پهنای باند بین‌الملل در کشور فریز شده و ثابت مانده است: «دور کشور دیوار کشیدیم و افتخار می‌کنیم که این دیوار بلندتر شده است.» او باور دارد وزارت ارتباطات و نهادهای مرتبط باید درباره دستاوردهای فنی خود آمارهای دقیق با عدد و رقم منتشر کند تا بتوان درباره مشکلات صحبت کرد.

پیرحسینلو همچنین با انتقاد از عملکرد دولت در موضوع رقابت با بخش خصوصی گفت: «ارتباطات زیرساخت دیتاسنتر در بومهن تأسیس می‌کند و چندهزار سرور سفارش می‌دهد و رایگان در اختیار پیام‌رسان‌ها می‌گذارد؛ بخش خصوصی هر چقدر هم سرویس باکیفیت‌تر ارائه دهد، چطور می‌تواند با این عرضه رایگان رقابت کند؟» او ابراز امیدواری کرد که نهادهای نظارتی در این موارد ورود کنند و جلوی رشد این اتفاقات را بگیرند.

او در خاتمه صحبت‌های خود خواستار رفع فیلتر سایت‌هایی که حساس نیستند، شد؛ ازجمله برخی سایت‌های تخصصی مسدودشده، سایت‌هایی که کمتر حساس هستند (مثل یوتوب) و سایت‌های دارای حساسیت بالا همچون اینستاگرام.

 

منبع: دیجیاتو

برچسب ها: اینترنت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر