کد خبر: ۲۹۴۹۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۲

چرا رکورد ثبت‌نام انتخابات مجلس شکسته شد؟

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه یازده اسفند ماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برگزار می‌شود تا ۲۹۰ نماینده با رای مستقیم مردم راهی بهارستان شوند؛ این درحالیست که با ثبت نام ۲۴ هزار و ۸۲۶ نفر به صورت الکترونیکی در انتخابات این دوره، رکورد نام‌نویسی شکسته شد
چرا رکورد ثبت‌نام انتخابات مجلس شکسته شد؟

مخاطب 24- فرآیند ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از دقایق اولیه ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۲۷ مهر ماه همزمان در سراسر کشور آغاز شده که داوطلبان نمایندگی ملت تا ۳ آبان برای ثبت‌نام در این رویداد سیاسی فرصت داشتند.

ثبت‌نام الکترونیک برای اولین بار

ثبت‌نام در این دوره برای اولین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان، در این ۷ روز، توانستند نام‌نویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند.

شفافیت مالی داوطلبان انتخابات برای اولین‌بار

در این دوره، به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تاکید شده است، داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیرتجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاماً از این شماره حساب برای هزینه‌های انتخاباتی استفاده شود. همچنین، داوطلبان انتخابات مجلس برابر قانون جدید باید دارای حداقل ۵ سال سابقه اجرایی، قضایی، آموزشی و پژوهشی باشند.

ثبت نام اولیه ۴۸ هزار نفر در انتخابات مجلس برای اولین بار

در مرحله پیش ثبت‌نام رکورد جدیدی در اعلام آمادگی داوطلبان به ثبت رسید و بیش از ۴۸ هزار نفر برای راهیابی به مجلس دوازدهم نام‌نویسی کردند. این آمار بیش از سه برابرِ ثبت نام دوره پیشین مجلس است.

رکورد ثبت‌نام قطعی شکسته شد

در این دوره تعداد داوطالبان مجلس دوازدهم در رکوردی بی‌سابقه، ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر به صورت قطعی ثبت نام کردند. مجلس شورای اسلامی دارای ۲۹۰ کرسی نمایندگی است که با این حساب، برای هر یکی از صندلی‌های خانه ملت حدود ۸۵ نفر اسم نوشته‌اند.

به گفته محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور تغییر قانون انتخابات و ثبت نام الکترونیکی و بر خط تسهیلات خوبی برای متقاضیان ایجاد کرده و موجب افزایش سرعت و آمار ثبت نام شدگان شده است.

تعداد ثبت‌نام داوطلبان در یازده دوره قبلی هم به این شرح است: مجلس اول: ۳ هزار و ۷۴۸ نفر

مجلس دوم: یک‌هزار و ۵۹۰ نفر

مجلس سوم: یک‌هزار و ۹۹۴ نفر

مجلس چهارم: یک‌هزار و ۲۷۶ نفر

مجلس پنجم: ۵ هزار و ۳۶۱

ششمین دوره مجلس: ۶ هزار و ۸۵۲

مجلس هفتم: ۸ هزار و ۱۶۷ نفر

مجلس هشتم: ۷ هزار و ۵۹۵ نفر

مجلس نهم: ۵ هزار و ۳۸۲

مجلس دهم: ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر

مجلس یازدهم: ۱۶ هزار و ۳۳

کسانی توانستند در مرحله ثبت‌نام نهایی، نام‌نویسی کنند که در مرحله پیش‌ثبت‌نام پذیرفته شده و کد رهگیری دریافت کرده بودند.

در مرحله پیش‌ثبت‌نام بارگزاری مدارک هویتی و تحصیلی داوطلبان الزامی بود که این مدارک برای بررسی به ۶ نهاد، یعنی ثبت احوال، فراجا، دادستانی کل کشور، وزارت امور خارجه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت علوم (مجموعه وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و حوزه‌های علمیه) ارسال شد.

این شش دستگاه، یک‌ماه مهلت داشتند تا گزارش خود را در قالب «تأیید» و یا «عدم تأیید» به ستاد انتخابات کشور انعکاس دهند؛ مثلاً اگر مشکلی در کارت پایان خدمت متقاضی وجود داشت، فراجا تأیید و یا عدم‌تأیید اعلام کرد، ثبت احوال به بررسی شناسنامه و سن افراد پرداخت، دادستانی درباره سوءپیشینیه قضایی و کیفری اعلام نظر کرد و وزارت امور خارجه تابعیت فرد متقاضی را بررسی کرد که فرد حتماً تابعیت ذاتیِ ایرانی را داشته باشد.

آمار تفکیکی افراد داوطلبین نمایندگی مجلس نیز عبارت از این است که ۸۷ درصد آقایان و ۱۳ درصد خانم‌ها برای راهیابی به خانه ملت، متقاضی هستند و بیشتر کسانی که اسم نوشته‌اند بین ۴۰ تا ۵۰ سال هستند. براساس این آمار، ۲۹ درصد ثبت‌نام‌کننده‌ها ۳۰ تا ۴۰ سال هستند، ۳۷ درصد ۴۰ تا ۵۰ ساله، ۲۶ درصد ۵۰ تا ۶۰ ساله‌ و ۸ درصد هم ۶۰ تا ۷۵ ساله هستند.

به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور، ۱۰ استانی که بیشترین استقبال ثبت‌نام‌ها را داشته اند به ترتیب شامل استان‌های البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، یزد، اصفهان، قزوین، فارس و گلستان هستند و استان‌های کردستان، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، گیلان و هرمزگان ۶ استانی هستند که پایین جدول را شکل می‌دهند.

مهلت دو هفته‌ای هیات های اجرایی برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات

براساس جدول زمانبندی انتخابات مجلس دوازهم، هیأت‌های اجرایی، از ۴ آبان تا ۱۸ آبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان فرصت دارند و پس از آن، از ۱۹ آبان تا ۲۰ آبان، مراتب عدم تایید یا عدم احراز توسط فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه، به داوطلبان ابلاغ می‌شود.

چنانچه داوطلبی بخواهد در جریان دلیل تایید یا عدم احراز خود قرار بگیرد، می‌تواند از ۲۱ و ۲۲ آبان، از هیأت اجرایی درخواست کتبی کند و این دلایل توسط هیات اجرایی با رعایت قانون از ۲۳ تا ۲۶ آبان به داوطلب اعلام می‌شود.

به گزارش ایرنا، فارغ از افرادی که برای حضور در میدان رقابت ۱۱ اسفند ماه ثبت نام کردند، باید گفت که قانون جدید انتخابات مجلس محدودیت هایی را هم برای متقاضیان در نظر گرفته که مهمترین آن تعیین سن نمایندگی است.

مجلس شورای اسلامی در جریان اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصمیم گرفت حداقل سن نامزدی برای نمایندگی مجلس را ۳۰ و حداکثر آن برای داوطلبان ورود به مجلس را ۷۵ سال تعیین کند. این قانون نمایندگان اسبق و سابق را که در گمانه‌زنی‌های انتخاباتی همواره در فهرست پیش‌بینی‌ها برای حضور هستند، از گردونه این گمانه‌زنی‌ها حذف می کند.

اگر چه با پایان یافتن مهلت پیش ثبت نام، گمانه زنی بر سر متقاضیان حضور در گردونه رقابت های انتخاباتی در فضای سیاسی و رسانه ای کشور بالا گرفت اما اینکه کدام چهره‌ها به دلیل محدودیت سنی از این گردونه حذف می‌شوند، جالب توجه است.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: انتخابات مجلس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
برگزیده
گروسی روابط ایران و آژانس را نابود کرد گروسی روابط ایران و آژانس را نابود کرد
دیپلمات سابق گفت: مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روابط ایران و آژانس را نابود کرد.
شاخص پیتزا؛ رمز عملیات نظامی پنتاگون! شاخص پیتزا؛ رمز عملیات نظامی پنتاگون!
اگر دشمنان خارجی بخواهند پیش‌بینی کنند که ایالات متحده چه زمانی و در کجا یک عملیات نظامی را آغاز خواهد کرد، ممکن است به تصاویر ماهواره‌ای، ارتباطات شنود شده یا تحلیل‌های هوش مصنوعی تکیه کنند. اما اگر نظریه‌پردازان عادی توطئه بخواهند پیش از انتشار اخبار به چنین بینشی دست پیدا کنند، شاید فقط کافی باشد شاخص فروش پیتزا را دنبال کنند.
غیبت رهبری در حسینیه امام خمینی غیبت رهبری در حسینیه امام خمینی
کمیل باقرزاده در صفحه شخصی خود توضیحاتی درباره عدم حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) ارائه کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر