کد خبر: ۲۹۳۲۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲

نگرانی جهان عرب از مهاجرت اجباری فلسطینی‌ها؛ نکبتی دیگر در راه است؟

در میان هزاران حمله تنبیهی اسرائیل و وخامت فزاینده اوضاع انسانی در نوار غزه، ترس از تکرار نکبتی دیگر در سراسر منطقه احساس می‌شود.
نگرانی جهان عرب از مهاجرت اجباری فلسطینی‌ها؛ نکبتی دیگر در راه است؟

مخاطب 24-  علیرغم افزایش تلفات غیرنظامیان و وخامت فزاینده اوضاع انسانی، اسرائیل تعهد داده است که بمباران هوایی نوار غزه را تشدید کرده و آن را به یک عملیات چند جانبه بسط دهد. این در حالیست که اسرائیل می‌گوید به دنبال نابودی  جنبش حماس است.

به گفته س ان ان، با هزاران حمله تنبیهی اسرائیل، ترس از تکرار تاریخ - از نکبتی دیگر، نامی که اعراب برای اخراج دسته جمعی پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1948 استفاده می‌کنند - در سراسر منطقه احساس می‌شود.

در حالی‌که اسرائیل نگفته است که قصد دارد مردم غزه‌ را به سمت مصر یا نقاط دیگر براند، اما ترس از چنین چشم‌اندازی به وجود آمده است. این نگرانی پس از آن شدت گرفت که نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) از ساکنان غزه خواستند تا شمال نوار غزه را تخلیه کنند و به سمت جنوب حرکت کنند.

اظهارات آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر این که ایالات متحده در حال مذاکره با مصر و اسرائیل برای ایجاد یک کریدور بشردوستانه در شبه جزیره سینای مصر، برای آمریکایی‌ها و غیرنظامیان فراری از غزه است نیز بر نگرانی‌ها افزوده است.

بلینکن روز یکشنبه در برنامه ان‌بی‌سی «ملاقات با مطبوعات» گفت که اسرائیل «منطقاً قصدی» برای اداره غزه ندارد.

اما احتمال آواره شدن صدها هزار فلسطینی دیگر به اجبار به کشورهای همسایه یا حتی دورتر، در سراسر جهان عرب محکوم شده است

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟ شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟
اجلاس آلاسکا با دبدار ترامپ-پوتین بدون توافق بر سر آتش‌بس جنگ اوکراین پایان یافت و ترامپ از دیدار با زلنسکی خبر داد. این شکست، جنگ را طولانی‌تر می‌کند، روابط آمریکا-روسیه را تیره‌تر می‌سازد و جهان را در برابر افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی آسیب‌پذیر می‌کند. آیا این پایان امید‌ها برای صلح است؟
نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟ نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟
ترامپ هند را با تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر سر خرید نفت روسیه تنبیه کرد و تهدید به تحریم‌های ثانویه کرد. نبرد نفتی آمریکا و هند، امنیت انرژی هند را تهدید می‌کند، بازار جهانی نفت را متلاطم می‌سازد و روابط استراتژیک دوجانبه را به چالش می‌کشد، در حالی که چین بدون مجازات مشابهی عمل می‌کند. آیا این پایان اتحاد هند-آمریکا است؟
مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه
عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلتیک، معتقد است مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا بهترین راه برای جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه و حل مسائل هسته‌ای است.
ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم
رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار خود با ولادیمیر پوتین درباره جنگ اوکراین را «بسیار سازنده» توصیف کرد و از توافق‌های متعدد، اما باقی ماندن اختلافات مهم خبر داد.
گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه
رسانه‌های اسرائیلی مدعی‌اند چین در بازسازی توان موشکی ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با تل‌آویو نقش داشته و این همکاری نظامی را چالش امنیتی جدی می‌دانند.
ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی مدعی شد که شی جین‌پینگ، رهبر چین، به او اطمینان داده تا زمانی که او در قدرت است، چین به تایوان حمله نخواهد کرد.
توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد
نشست مطبوعاتی ترامپ و پوتین در آلاسکا با وجود فضای مثبت، بدون توافق نهایی در یک موضوع کلیدی پایان یافت و احتمال دیدار بعدی در مسکو مطرح شد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر