کد خبر: ۲۸۹۳۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸

هوش مصنوعی به خوانش طوماری ۲۰۰۰ ساله که توسط خاکستر آتشفشانی تحلیل رفته کمک کرد

لوک فریتور، دانشمند ۲۱ ساله کامپیوتر، الگوریتمی ساخت که حروف یونانی را بر روی یکی از طومار‌های پاپیروس تشخیص می‌داد.
هوش مصنوعی به خوانش طوماری ۲۰۰۰ ساله که توسط خاکستر آتشفشانی تحلیل رفته کمک کرد

مخاطب 24- هنگامی که کوه وزوویوس در ایتالیا ۷۹ سال پس از میلاد فوران کرد، شهر هرکولانیوم روم باستان و صدها طومار را در خاکستر آتشفشانی مدفون کرد. اکنون، به لطف هوش مصنوعی، ممکن است راهی برای خواندن‌ آنها داشته باشیم.

«لوک فریتور»، دانشمند ۲۱ ساله کامپیوتر، الگوریتمی ساخت که حروف یونانی را بر روی یکی از طومارهای پاپیروس تشخیص می‌داد. اولین کلمه‌ای که با موفقیت ترجمه شد «بنفش» بود.

این جهش ناشی از فناوری پس از قرن‌ها تلاش برای درک آنچه در طومارها وجود داشت، رخ می‌دهد. تلاش‌ها در سال‌های اخیر با برگزاریچالش وزوو به اوج خود رسیده‌ است.

چگونه هوش مصنوعی به ما در درک گذشته کمک می‌کند

فریتور در نتیجه تلاش‌هایش، برای خواندن‌ بیش از ده کلمه در یک منطقه کوچک، ۴۰۰۰۰ دلار جایزه دریافت کرد. همچنین یک جایزه بزرگ ۷۰۰۰۰۰ دلاری برای خواندن چهار یا چند قسمت از یک طومار پیچیده درنظر گرفته شده‌ است که سازمان‌دهندگان چالش Vesuvius اکنون فکر می‌کنند قطعاً قابل دستیابی است.

تلاش‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی برای درک محتوای کتیبه‌ها به سال 2019 و کار استفان پارسونز برای شناسایی جوهر از سی‌تی اسکن‌ها با استفاده از مدل‌های یادگیری ماشینی برمی‌گردد. این‌ها الهام‌بخش نات فریدمن و دانیل گراس برای شروع چالش شد.

پیش از این در سال 2023، یکی از شرکت‌کنندگان به‌نام کیسی هندمر، الگویی را پیدا کرد که شبیه جوهر در طومار باز نشده به‌نظر می‌رسید. این یک پیشرفت بزرگ بود، باتوجه به اینکه آنها اولین کسی بودند که از بین 2000 نفر، جوهر را در طومار مشاهده کردند.

سپس فریتور آموزش یک مدل یادگیری ماشینی را بر روی الگوی تروق شروع کرد و با هر طرح جدید، این مدل پیچیده‌تر می‌شد و می‌توانست شواهد جوهر و حروف واقعی بیشتری را آشکار کند.

این مدل سپس شروع به تشخیص آثاری کرد که چشم غیرمسلح قابل تشخیص نبود و آنها شروع به تشکیل حروف و کلمات کامل کردند. مدل یادگیری ماشینی او در نهایت شواهد کافی برای یافتن‌ کلمه porphyras به معنای ارغوانی پیدا کرد. یکی دیگر از شرکت کنندگان به‌نام یوسف نادر نیز همین کلمه را کشف کرد و جایزه ۱۰۰۰۰ دلاری نفر دوم را دریافت کرد.

سازمان‌دهندگان مشتاق هستند تا تلاش‌های مختلف برای ایجاد یک دستگاه اکتشاف و ترجمه مؤثرتر را ترکیب کنند تا اسرار طومارها را کشف کنند و نور بیشتری بر این دوره شگفت‌انگیز تاریخ بیفکنند.

 

منبع: دیجیاتو

برچسب ها: هوش مصنوعی طومار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر