کد خبر: ۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲

عباسعلی اللهیاری نشاط؛ حلقه مفقوده جامعه ایرانی؟

دوشنبه بیست و ششم بهمن ماه سال جاری، فرصتی پیش آمد تا صحبتی کوتاه اما مفید با دکتر عباسعلی اللهیاری، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره عمده ترین مسائل جامعه داشته باشیم. در کارنامه ایشان سوابقی همچون نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادوار ششم و هفتم، فعالیت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان جمعیت هلال احمر و سازمان بهزیستی دیده می شود. ایشان همچنین از کارشناس نام آشنای مسائل روانشناسی در صدا و سیما هستند. آنچه از نظرتان می گذرد ماحصل این گفتگو است:
'

_ جامعه با نشاط، شغل و بیکار:

جامعه با نشاط و شاد مستلزم رضایت از زندگی است.

دکتر عباسعلی اللهیاری اضافه کرد رضایت از زندگی در صورتی امکان پذیر است که شهروندان رضایت شغلی داشته باشند .

این روانشناس گفت: متاسفانه در جامعه ما پدیده بیکاری از یک طرف و عدم رضایت شغلی از طرف دیگر عامل اصلی بی نشاطی در جامعه است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد؛ انتخاب شغل در کشور بر اساس استعداد و توانایی نیست و این از همان دوران تحصیل افراد نمایان است چرا که انتخاب رشته تحصیلی بدون آگاهی و بدون توجه به استعداد ها صورت می گیرد و در آینده نیز، افراد شغلی را بر می گزینند که بر اساس استعداد هایشان نیست و این باعث عدم رضایت شغلی و در نتیجه بی نشاطی در جامعه می شود.

وی گفت این بی نشاطی را می توان از همان آغاز روز در چهره و رفتار شهروندان ملاحظه کرد.

دکتر اللهیاری گفت: متاسفانه برنامه ریزان کشور نیز برای ایجاد شادی و نشاط و جامعه کم تر توجه می کنند.

وی کم نشاطی و بی نشاطی جامعه را عامل عدم کارامدی جامعه دانست و گفت در دنیا شاخص نشاط و جامعه را می سنجند و تاثیر مدیریت کشور و عملکرد مسئولان بر روی نشاط جامعه را ملاحظه می کنند.

 این روانشناس و مشاور گفت : نشاط و سلامت جامعه باید در سطح جامعه برنامه ریزی شود.

_مشکلی بنام اعتیاد:

در امر اعتیاد باید بروری مهارتهای مقابله و حل بحران تاکید کرد.

دکتر الهیاری با مطرح کردن لزوم نگاه متفاوت بر اهمیت این موضوع اشاره کرد:

در نگاه اول، اهمیت به یک جوان، اینکه با چه اعمالی می توان یک جوان را تربیت  و پرورش داد تا علیرغم دسترسی به مواد مخدر، آن را مصرف نکنند و در نگاهی دیگر اینکه اجازه ورود مواد مخدر به کشور را ندهیم.

وی گفت نگاه دوم جوابگو نخواهد بود چرا که به هر دلیل این مواد وارد جامعه خواهند شد و چون افراد جامعه مهارت مقابله یا حل بحران را ندارند قطعا آسیب می بینند.

دکتر عباسعلی الهیاری گفت در کشور متاسفانه راه نخست انتخاب می شود،که در این راه نیز هم ضرر و زیان جانی می بینیم،هم مالی .

وی گفت نظام آموزشی ما چه در مدارس و چه در جامعه به افراد نحوه مهارتهای حل مشکلات را آموزش نداده است.

دکتر الهیاری گفت: حال که در چنین شرایطی قرار داریم باید به نحوی عمل کنیم که معتاد پس از بهبودی دوباره سراغ مواد نرود.

وی راه حل این مسئله را علاوه بر بهبودی شخص معتاد، تغییر محیط زندگی وی دانست و افزود باید به کمک مددکاری اجتماعی محیط زندگی معتاد، که بهبود یافته نیز به نحوی مهیا کرد که شخص دوباره سراغ مواد نرود.

در دهه چهارم انقلاب آسیب های اجتماعی روبه افزایش است. مسئولان باید فکری برای بلوغ اجتماعی افراد بکنند.

دکتر اللهیاری کارشناس روانشناسی و مشاوره گفت برخی عوامل آسیب های اجتماعی را برنامه رسانه های خارجی می دانند، در حالی که از آموزش مهارت های اجتماعی غافلند.

وی گفت باید کارگزاران و برنامه ریزان به نحوی کار کنند که شهروندان به بلوغ اجتماعی برسند و توانایی مقابله با بحران را داشته باشند.

دکتر اللهیاری افزود افرادی از برنامه های خارجی تاثیر می پذیرند که استعداد آسیب پذیری را داشته باشند.

_ افزایش سن ازدواج

این روانشناس افزایش سن ازدواج را نوعی آسیب اجتماعی دانست و گفت پیش شرط ازدواج بلوغ اجتماعی است که قابل آموزش و اکتسابی است و در صورت عدم آموزش، آسیب های جدی بر زندگی افراد وارد می شود.

_خانه های عفاف:

دکتر عباسعلی الهیاری در خصوص کارآمدی ایجاد خانه های عفاف در جامعه نیز گفت: ما باید این روش را به موقع خودش انجام می دادیم که اکنون زیان آن گذشته است لکن باید بستر تشکیل طبیعی خانواده را در جامعه فراهم کرد تا نیازی به این مکانها نباشد.

وی گفت اگر بدون بستر سازی و فرهنگ سازی به ایجاد چنین خانه ای اقدام کنیم قطعا بازخورد منفی در جامعه خواهد داشت.

برنامه ریزی، بودجه، مدیریت کشور، سه عامل اساسی برای توسعه:

دکتر عباسعلی الهیاری ضمن اساسی دانستن این سه عامل در توسعه گفت متاسفانه در امر برنامه ریزی حرفهای خوبی زده می شود اما برای اجرایی شدن آن با مشکلات روبرو هستیم.

_ تخصیص بودجه:

وی در خصوص نحوه تقسیم بودجه در کشور نیز گفت متاسفانه در کشور یا هر منطقه ای که نمایندگان ایشان قدرت داشته باشند و یا اینکه در سطح کلان، مسئولانی داشته باشند، سهم بیشتری از بودجه دارند .

در حالی که تقسیم بودجه باید بر اساس نیاز منطقه باشد نه قدرت منطقه

دکتر الهیاری در خصوص مدیریت کشور نیز بر لزوم استاندار سازی مدیران برای مسئولیت های خاص تأکید کرد.

وی گفت باید افرادی با توجه به تخصص خود مسئولیت بگیرند.

_ صنعت توریسم:

رتبه جذابیت توریستی کشور ما در جهان بیست و یکم است در  حالی که رتبه درآمد حاصل از توریست بالای یکصد است.

دکتر الهیاری با بیان این نکته گفت این آمار نشان دهنده این است که ما از این ظرفیت به درستی استفاده نمی کنیم.

وی گفت باید زیر ساخت های این صنعت را در جامعه مهیا کرد و فرهنگ توریست نوازی را توسعه داد تا از این صنعت که صنعتی بدون دود نام گرفته به درستی استفاده کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
چند رسانه ای
تداوم آتش سوزی عظیم در بندر شهید رجایی تداوم آتش سوزی عظیم در بندر شهید رجایی
تصاویر هوایی که صبحگاه امروز ثبت شده از تداوم آتش سوزی عظیم در بندر شهید رجایی حکایت دارد و هنوز آتشنشان‌ها موقف به اطفای حریق نشده‌اند.
خونسردی جالب پسربچه ایرانی برای گرفتن امضا از کریستیانو رونالدو خونسردی جالب پسربچه ایرانی برای گرفتن امضا از کریستیانو رونالدو
در مراسم سالانه گلوب ساکر که بهترین‌های فوتبال جهان در رده مردان و زنان را معرفی می‌کند، کریستیانو رونالدو به عنوان بهترین گلزن تمام ادوار فوتبال انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر