کد خبر: ۲۷۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۵

به یاد مصطفی سلاحی، کاشف غار علیصدر + عکس

مصطفی (اکبر) سلاحی یکی از کاشفان غار علیصدر درگذشت و روز جمعه ۱۴ مهر در باغ بهشت همدان تشییع و به خاک سپرده شد.
به یاد مصطفی سلاحی، کاشف غار علیصدر + عکس

مخاطب 24- مصطفی سلاحی در سال ۱۳۳۹ در قالب تیمی به سرپرستی حسن ابریشمی موفق به کشف غارعلی‌صدر شدند و در سال ۱۳۴۲ تحقیق روی آب غارعلی‌صدر را به سرانجام رساندند.

غار علي‌صدر به‌عنوان يکي از عجايب طبيعي دنيا، جايگاه ممتازي به عنوان جاذبه گردشگری استان همدان به خود اختصاص داده است. شواهد حاكي از آن است كه اين غار پناهگاه انسان‌هاي اوليه بوده است. غار علیصدر تنها غار تالابی ایران یکی از بزرگ‌­ترین و طولانی­‌ترین غارهای آبی جهان است که شکل­ گیری آن به دوره­ ژوراسیک (دوره ی دوم زمین شناسی۱۹۰-۱۳۶ میلیون سال پیش) مربوط می­‌شود. این غار در روستای علیصدر استان همدان قرار دارد.

به یاد مصطفی سلاحی، کاشف غار علیصدر + عکس

این غار شگفت انگیز در ارتفاع ۱۹۸۰ متر از سطح دریا یکی از عجایب طبیعی جهان درکوه های زاگرس است. بخش­ های ورودی این غارِ بی­ نظیر در دوره ی صفویان مورد استفاده مردمان قرار داشت. غارعلیصدر در سال­های ۴۲-۱۴۳۱توسط گروهی از کوه­نوردان و غارنوردان همدان شناسایی و در سال ۱۳۵۲دهانه و ورودی غار به قطر ۵۰ سانتی‌متر تعریض شد.

استفاده عمومي از اين غار از سال ۱۳۵۴ مطرح شد. در آن زمان اهالي روستا مسافران را با چراغ دستي، قايق و پارو به ديدن قسمت‌هاي ابتدايي غار مي‌بردند. محوطه غار دالان‌های پیچ در پیچ و دهلیزهای متعددی دارد و از مجموعه آب‌­های روان در غار دریاچه بزرگی درون غار به وجود آمده که نفوذ به ژرفای آن تنها با قایق میسر است. آب دریاچه زلال است ولی به علت وجود املاح آهکی فراوان در آب غیرقابل شرب است. سقف غار که در بعضی قسمت‌ها تا حدود ۱۰ متر از سطح آب ارتفاع دارد پوشیده از کربنات کلسیم خالص و در بعضی قسمت­‌ها مخلوط با عناصر دیگر است. این رسوبات به صور مختلف در کف غار و در جاهایی که آب وجود ندارد با اشکال متنوع و جذاب به وفور دیده می­‌شود.عمق آب از نيم متر تا ۱۴ متر متغير است. مردم روستاي علي‌صدر و روستاهاي اطراف از قديم‌الايام به وجود آن پي برده و از آب آن بهره برداري مي‌کرده‌اند. 

به یاد مصطفی سلاحی، کاشف غار علیصدر + عکس

منظره داخل غار بسیار بدیع و هوای آن در تابستان خنک و در زمستان گرم و مطبوع است. اقداماتی برای افزایش طول مسیر آبی برای قای٬قرانی و نیز مسیرهای خشکی صورت گرفته که مناظر جدید و زیبایی را به تجربه بازدید از غار افزوده است. 

غار علي‌صدر از بسياري جهات به خصوص از جهت وجود گذرگاه‌هاي ممتد آبي و درياچه‌هاي وسيع قابل قاي‌قراني که در سرتاسر غار گسترده شده‌اند، يکي از زيباترين جلوه‌هاي طبيعي ايران و جهان و پديده‌اي منحصر به فرد در نوع خود مي‌باشد. آب درياچه غار بدون رنگ و بو مي‌باشد و هيچ گونه حيات جانوري در آن وجود ندارد. بازديد از محوطه وسيع هزار قنديل، قنديل بزرگ و جزاير سوم و چهارم درون غار به همراه پياده‌روي، غارنوردي و قايق‌راني و استفاده از امكانات تفريحي، خريد از بازارچه و ديدار از نمايشگاه صنايع دستي از جمله برنامه‌هاي ديدار از غار علي‌صدر است. 

 

منبع: ویزیت ایران 

آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
برگزیده
تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی
اسرائیل این‌بار صراحتاً تاریخ ایران را هدف قرار داده است. دقیقاً امری که خودش از نبود آن در رنج است. ابنیه تاریخی ایران یادگار تاریخ چند هزارساله این کشور است و در این سال‌ها علی‌رغم تمام بالا و پایین شدن‌ها و کم و کاستی‌ها و بی‌مهری‌ها، سازمان‌های فرهنگی تمام تلاش خود را کرده‌اند تا آثار و ابنیه تاریخی را سالم نگه دارند و نسل جدید از وجود این تاریخ بی‌بهره نماند.
شرق کشور با خشکسالی درگیر است شرق کشور با خشکسالی درگیر است
حجم بارندگی‌ها در کل کشور روند کاهشی دارد و خشکسالی، وارد پنجمین سال پیاپی شده است. در عین حال، برخی استان‌ها شرایط هشدارآمیزتری را تجربه می‌کنند. سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی در این دسته قرار دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر