کد خبر: ۲۷۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴

پیش‌بینی تورم پایان سال؛ کانال ۳۰ درصد محقق می‌شود؟

محاسبات نشان می‌دهند اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد تورم سال ۱۴۰۲ تحت تاثیر سناریو‌های مختلف رقمی بین ۳۷ تا ۴۲ درصد خواهد بود.
پیش‌بینی تورم پایان سال؛ کانال ۳۰ درصد محقق می‌شود؟

مخاطب 24- در صورتی‌که تورم در نیمه پایانی در مسیرهای مختلف خود ادامه پیدا کند، ۴ نرخ برای تورم پیش‌بینی می‌شود که این سناریوها از خوش بینانه‌ترین حالت تا بدبینانه‌ترین مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بر اساس تعریف رایج امروزه، تورم عبارت از رشد سطح شاخص قیمت مصرف‌کننده است. اگر نسبت شاخص قیمت یک ماه را با ماه گذشته‌اش مقایسه کنیم، تورم ماهانه به دست می‌آید.

مقایسه این شاخص برابر با رشد نقطه‌به‌نقطه بوده و اگر میانگین شاخص قیمت ۱۲ ماه گذشته را نسبت به میانگین شاخص قیمت ۱۲ ماه گذشته‌اش در نظر بگیریم، عدد حاصل شده نشان‌دهنده تورم سالانه خواهد بود. ادامه روند گذشته، تورم ۴۱ تا ۴۲ درصدی روند ماهانه تورم در شش ماه نخست امسال نشان می‌دهد به طور متوسط از ابتدای ۱۴۰۲ ماهانه حدودا ۲.۵ درصد تورم در سطوح قیمت‌ها رخ داده است.

اگر بازه مورد بررسی را به ۱۲ ماه گذشته ارتقا دهیم مشاهده می‌کنیم که میانگین تورم در هر ماه از یک ‌سال اخیر حدود ۲.۸ درصد بوده است. اکنون درصورتی که تورم در دو فصل پایانی سال با میانگین ۱۲ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۲ ادامه پیدا کند، یعنی در هر ماه باقی مانده از سال به‌طور متوسط حدود ۲.۸ درصد تورم داشته باشیم، در پایان سال با تورم سالانه ۴۱.۹ درصد مواجه خواهیم بود.

اگر در نظر بگیریم که در ۶ ماه آینده هرماهه تورمی معادل با متوسط تورم دو فصل نخست سال یعنی ۲.۵ درصد رقم بخورد، در اسفند ۱۴۰۲ نرخ تورمی حدود ۴۱.۱ درصد ثبت خواهد شد. به عبارت دیگر تورم امسال برابر با ۴۱.۱ درصد خواهدبود.تورمسناریوی‌های کم شانس‌ترتورم رخ داده در شهریور ۱۴۰۲ نسبت به مرداد حدود ۲ درصد بوده است. چنانچه فرض کنیم در پاییز و زمستان امسال نیز این تورم در هر ماه رقم بخورد، در پایان سال میزان تورم سالانه به ۳۹.۸ درصد خواهد رسید.

داده‌ها نشان می‌دهد که در سه سال اخیر در هیچ ماهی تورم به کمتر از ۱ درصد نرسیده و تجربه آن در شش ماه پیش رو با توجه به بالا بودن میزان رشد نقدینگی نیز بعید به‌نظر می‌رسد. اما در صورتیکه در دو فصل آتی هر ماه با تورم ۱ درصد روبه‌رو باشیم، نرخ تورم سالانه در پایان ۱۴۰۲ حدود ۳۷.۳ درصد خواهد بود.

با توجه با اینکه تورم سالانه در پایان ۱۴۰۱ بیش از ۴۵ درصد به ثبت رسیده است،‌ احتمال می‌رود با فرض عدم رخداد اتفاق غیرمنتظره، تورم سالانه ۱۴۰۲ در جایگاهی پایین‌تر از سال گذشته قرار بگیرد. با این تفاسیر تخمین آمار و ارقام از تورم سالانه در پایان ۱۴۰۲ نرخی بین ۳۷ تا ۴۲ درصد است.  

 

منبع: اکوایران

برچسب ها: مصرف کننده تورم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر