کد خبر: ۲۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵

علائم اومیکرون چه تفاوتی با سویه دلتا دارد؟

پزشکان آفریقای جنوبی گفته‌اند علائم سویه اومیکرون کووید می‌تواند خفیف‌تر از علائم ناشی از ابتلا به سویه دلتا باشد البته هنوز برای نتیجه‌گیری در مورد گونه جدید سارس کوو‌ـ۲ خیلی زود است.
علائم اومیکرون چه تفاوتی با سویه دلتا دارد؟

پزشکان آفریقای جنوبی گفته‌اند علائم سویه اومیکرون کووید می‌تواند خفیف‌تر از علائم ناشی از ابتلا به سویه دلتا باشد البته هنوز برای نتیجه‌گیری در مورد گونه جدید سارس کوو‌ـ۲ خیلی زود است.

علائم اومیکرون چه تفاوتی با سویه دلتا دارد؟
به گزارش مخاطب ۲۴ به از ایندیپندنت فارسی: پزشکان آفریقای جنوبی گفته‌اند علائم سویه اومیکرون کووید می‌تواند خفیف‌تر از علائم ناشی از ابتلا به سویه دلتا باشد که در جهان غالب است، هرچند سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است هنوز برای نتیجه‌گیری در مورد گونه جدید سارس کوو‌ـ۲ که به‌سرعت در حال شیوع است، خیلی زود است.

 



دکتر آنجلیک کوتسی، پزشک اهل آفریقای جنوبی و رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی که یکی از اولین کسانی بود که به ظهور سویه ویروسی متفاوتی در این کشور مشکوک شد، گفت متوجه شده است هفت بیمار درمانگاه او علائمی متفاوت با علائم معمولی داشتند که در بیماران مبتلا به سویه دلتا مشاهده می‌شود.

او به خبرگزاری ای‌اف‌پی گفت «آنچه آن‌ها را به مطب کشاند خستگی و بی‌رمقی مفرط بود» و در ادامه افزود که بیماران درد عضلانی خفیف، «خارش گلو» و سرفه خشک داشتند.

دکتر کوتسی گفت او در ۱۸ نوامبر وقتی در هفت بیمار علائم متفاوتی بروز کرد، به مقام‌های بهداشت و درمان هشدار داد که «تصویری بالینی وجود دارد که با [سویه]دلتا جور درنمی‌آید».

او به رویترز گفت: «علائم در آن مرحله با ابتلای ویروسی عادی بسیار مرتبط بود. و، چون در ۸ تا ۱۰ هفته گذشته موارد [ابتلا به]کووید‌ـ۱۹ مشاهده نکرده‌ایم، تصمیم گرفتیم آزمایش بگیریم.»

«در موج سوم شیوع، بیماران زیادی دیده‌ایم که به سویه دلتا مبتلا بوده‌اند؛ و این یکی با تصویر بالینی جور در‌نمی‌آمد. بیشتر پزشکان علائم خیلی خیلی خفیفی مشاهده می‌کنند و هیچ‌کدام آن‌ها تاکنون بیماران را در مطب پذیرش نکرده‌اند.»

دکتر کوتسی گفت آن‌ها توانسته‌اند بیماران را با رعایت جوانب احتیاط، در منزل درمان کنند.

به گفته این پزشک، سویه مذکور افراد ۴۰ سال به پایین را مبتلا کرده است. او گفت حدود ۵۰ درصد بیمارانِ دارای علائم اومیکرون که او درمان کرده است واکسن نزده بودند.

با وجود این، در نشستی که روز دوشنبه وزارت بهداشت آفریقای جنوبی برگزار کرد، علائمی که دکتر آنبن پیلِی، پزشک عمومی، فهرست‌وار ذکر کرد برای کسانی که دچار کووید‌ـ۱۹ شده‌اند، آشناست. او گفت: «ما بیمارانی را می‌بینیم که سرفه خشک، تب، تعریق شبانه و بدن‌درد شدید دارند. وضعیت افراد واکسینه‌شده به‌مراتب بهتر است.»

او در ادامه افزود در ۱۰ روز گذشته، موارد ابتلا «افزایشی بسیار سریع» داشته است.

سلیم عبدول، متخصص همه‌گیرشناسی، در این نشست گفت: «احتمال می‌رود سرایت‌پذیری بالاتر باشد. به‌سرعت موارد بیشتری خواهیم داشت، همین الان هم شواهد اولیه‌اش را داریم می‌بینیم.»

به گزارش یک روزنامه هندی، مقام‌های بهداشت و درمان در دهلی درباره سویه جدید با همتایانشان در آفریقای جنوبی صحبت کرده‌اند و به آن‌ها گفته شده است که نواحی درگیر [با این سویه]شاهد میزان بسیار پایین موارد بستری مرتبط با اومیکرون بوده است. تاکنون، هیچ مورد مرگی در ارتباط با این سویه جدید در جهان ثبت نشده است.

منابع آگاه هندی به ایندین اکسپرس گفته‌اند: «تاکنون، فقط به‌صورت بیماری خفیف بروز کرده است و خستگی شدید و سوزش گلو علائم شایع بوده‌اند.»

بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا به اومیکرون در سراسر جهان گزارش شده است که از دست‌کم ۲۰ کشور بوده اند. بریتانیا اکنون دارای ۱۴ مورد ابتلا به اومیکرون است که در اسکاتلند، ناتینگهام، اسکس و وست‌مینستر ثبت شده‌اند.

دکتر کوتسی در برنامه «اندرو مار» شبکه بی‌بی‌سی گفت بریتانیا پس از شناسایی دو مورد اول ابتلا به سویه جدید در انگلستان، «بی‌جهت هول کرده است».

او گفت: «فکر می‌کنم همین الان هم توی کشورتان دارید و خودتان خبر ندارید، و می‌گویم بله، در این مرحله بی‌تردید می‌گویم.»

سازمان بهداشت جهانی (WHO) اومیکرون را «گونه نگران‌کننده» تشخیص داده و تاکید کرده است احتیاط شود، زیرا هنوز خیلی زود است بگویند این سویه چقدر خطرناک یا مسری است.

سازمان بهداشت جهانی یکشنبه ۲۸ نوامبر، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «نخستین موارد ابتلا میان دانشجویان گزارش شد‌ــ افراد جوان‌تری که احتمال می‌رود بیماری در آن‌ها خفیف‌تر بروز کند‌ــ، اما شناخت میزان شدت سویه اومیکرون روز‌ها تا هفته‌ها طول خواهد کشید.»

این نهاد بهداشت و سلامت اضافه کرد که «در حال حاضر، هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه علائم اومیکرون با سایر سویه‌ها متفاوت است در دست نیست».

سویه بی.۱.۱.۵۲۹ (B.۱.۱.۵۲۹) را موسسه ملی بیماری‌های مسری آفریقای جنوبی (NICD) در ۲۵ نوامبر (۴ آذر) شناسایی و اعلام کرد.

در پی کشف سویه جدید، کشور‌های سراسر جهان محدودیت‌های مرزی‌شان را تشدید و سفر هوایی از آفریقای جنوبی را ممنوع کرده‌اند. در انگلستان، برای کاهش سرعت شیوع این ویروس، ماسک اجباری به وسایل نقلیه عمومی و فروشگاه‌ها بازگشته است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر