کد خبر: ۲۶۹۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷

هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

سازمان ملل هشدار داد هرچند تراشه‌های مغزی کاربرد‌های زیادی را به‌همراه دارند، اما باعث نقض حریم خصوصی و دست‌کاری افکار خواهند شد.
هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

مخاطب 24- سازمان ملل متحد اعلام کرد پیشرفت فناوری‌های عصبی نظیر ایمپلنت‌های مغزی می‌تواند خطرهای زیادی را از جمله نقض حریم خصوصی افراد و دست‌کاری افکار آنها به‌همراه داشته باشند. در همین راستا کشورها می‌بایست قوانین و مقرراتی را برای کنترل این صنعت در نظر بگیرند. طبق اعلام این سازمان، هوش مصنوعی به‌سرعت در حال پیشرفت بوده و به همین دلیل باید حوزه فناوری های عصبی را قانون‌مند کرد.

لزوم قانون‌گذاری برای تراشه های مغزی

گابریلا راموس، دستیار دبیر کل یونسکو در امور اجتماعی و علوم انسانی با اشاره به دامنه وسیع فناوری‌های عصبی، گفت این فناوری خطرهای زیادی را برای بشر به‌همراه خواهد شد. در واقع دنیای امروزی به سمتی در حال حرکت است که با الگوریتم‌ها می‌توان به رمزگشایی فرایندهای ذهنی افراد پرداخت و به‌شکل مستقیم ساختارهای مربوط به اهداف، احساسات و تصمیم‌‌گیری‌های افراد در مغز را تغییر داد.

تراشه های مغزی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز با اشاره به سرعت بالای پیشرفت فناوری تراشه های مغزی عنوان کرد هرچند کاربردهای تراشه‌های عصبی بسیار زیاد است، اما هزینه‌های زیادی را نیز برای کاربران به‌همراه خواهند داشت.

هانا گالوین، یک بیمار مبتلا به صرع در گفتگو با سازمان یونسکو اعلام کرد «از یک تراشه عصبی برای تشخیص حملات عصبی استفاده می‌کردم تا با هشدار به‌موقع بتوانم روی زمین دراز بکشم؛ اما این تراشه باعث بدتر شدن شرایط زندگی شد؛ زیرا هر روز با 100 حمله مواجه می‌شدم و این دستگاه نیز همواره در حال هشدار دادن بود.»

گالوین در ادامه گفته‌های خود بیان کرد «وجود تراشه در سرم باعث شد تا احساس کنم فرد دیگری مرا کنترل می‌کند. همین موضوع مرا افسرده کرده بود. به همین دلیل سرانجام تراشه را از سرم خارج کردم.»

تراشه های مغزی

دبیرکل یونسکو نیز ماه قبل اعلام کرده بود فناوری های عصبی قادر به حل بسیاری از مشکلات سلامتی انسان‌ها خواهند بود، اما به‌دلیل دسترسی به مغز و امکان دستکاری ذهن انسان، یک تهدید جدی برای حریم خصوصی انسان‌ها محسوب می‌شوند.

گفتنی است تراشه‌های مغزی برای برخی افراد بسیار پرکاربرد خواهند بود؛ برای مثال این تراشه‌ها می‌توانند قدرت بینایی را به افراد نابینا و قدرت راه رفتن را به ناتوانان جسمی برگردانند.

منبع: گجت نیوز 

برچسب ها: حریم خصوصی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی! کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی!
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند.
هنرمندان در مراسم جشن حافظ هنرمندان در مراسم جشن حافظ
سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟ مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟
شست‌وشوی مو با آب گرم و شامپو باعث باز شدن کوتیکول‌ها می‌شود و مو‌ها را مستعد اصطکاک می‌کند. اصطکاک‌ها مانند تماس مو با لباس یا بالش به مرور می‌تواند منجر به تخریب مو و ایجاد موخوره شود.
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟ چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟
وقتی پای بازی‌های جدید و سنگین به میان می‌آید، دیگر هیچ چیزی جز یک سیستم فوق‌العاده هم نمی‌تواند کافی باشد!
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر