کد خبر: ۲۶۹۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷

هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

سازمان ملل هشدار داد هرچند تراشه‌های مغزی کاربرد‌های زیادی را به‌همراه دارند، اما باعث نقض حریم خصوصی و دست‌کاری افکار خواهند شد.
هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

مخاطب 24- سازمان ملل متحد اعلام کرد پیشرفت فناوری‌های عصبی نظیر ایمپلنت‌های مغزی می‌تواند خطرهای زیادی را از جمله نقض حریم خصوصی افراد و دست‌کاری افکار آنها به‌همراه داشته باشند. در همین راستا کشورها می‌بایست قوانین و مقرراتی را برای کنترل این صنعت در نظر بگیرند. طبق اعلام این سازمان، هوش مصنوعی به‌سرعت در حال پیشرفت بوده و به همین دلیل باید حوزه فناوری های عصبی را قانون‌مند کرد.

لزوم قانون‌گذاری برای تراشه های مغزی

گابریلا راموس، دستیار دبیر کل یونسکو در امور اجتماعی و علوم انسانی با اشاره به دامنه وسیع فناوری‌های عصبی، گفت این فناوری خطرهای زیادی را برای بشر به‌همراه خواهد شد. در واقع دنیای امروزی به سمتی در حال حرکت است که با الگوریتم‌ها می‌توان به رمزگشایی فرایندهای ذهنی افراد پرداخت و به‌شکل مستقیم ساختارهای مربوط به اهداف، احساسات و تصمیم‌‌گیری‌های افراد در مغز را تغییر داد.

تراشه های مغزی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز با اشاره به سرعت بالای پیشرفت فناوری تراشه های مغزی عنوان کرد هرچند کاربردهای تراشه‌های عصبی بسیار زیاد است، اما هزینه‌های زیادی را نیز برای کاربران به‌همراه خواهند داشت.

هانا گالوین، یک بیمار مبتلا به صرع در گفتگو با سازمان یونسکو اعلام کرد «از یک تراشه عصبی برای تشخیص حملات عصبی استفاده می‌کردم تا با هشدار به‌موقع بتوانم روی زمین دراز بکشم؛ اما این تراشه باعث بدتر شدن شرایط زندگی شد؛ زیرا هر روز با 100 حمله مواجه می‌شدم و این دستگاه نیز همواره در حال هشدار دادن بود.»

گالوین در ادامه گفته‌های خود بیان کرد «وجود تراشه در سرم باعث شد تا احساس کنم فرد دیگری مرا کنترل می‌کند. همین موضوع مرا افسرده کرده بود. به همین دلیل سرانجام تراشه را از سرم خارج کردم.»

تراشه های مغزی

دبیرکل یونسکو نیز ماه قبل اعلام کرده بود فناوری های عصبی قادر به حل بسیاری از مشکلات سلامتی انسان‌ها خواهند بود، اما به‌دلیل دسترسی به مغز و امکان دستکاری ذهن انسان، یک تهدید جدی برای حریم خصوصی انسان‌ها محسوب می‌شوند.

گفتنی است تراشه‌های مغزی برای برخی افراد بسیار پرکاربرد خواهند بود؛ برای مثال این تراشه‌ها می‌توانند قدرت بینایی را به افراد نابینا و قدرت راه رفتن را به ناتوانان جسمی برگردانند.

منبع: گجت نیوز 

برچسب ها: حریم خصوصی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
ابهام در سیاست‌های مهاجرتی ابهام در سیاست‌های مهاجرتی
اقدام ایران در زمینه اخراج اتباع دارای تبعات اخلاقی، سیاسی و اقتصادی قابل توجهی است. بسیاری از شهروندان افغانستانی که در ماه‌های گذشته مجبور به ترک خاک ایران شدند، متولد ایران بودند و در ایران تشکیل خانواده داده بودند.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
صفحه خبر بالای تصاویر