کد خبر: ۲۶۴۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۷

اعزام ۱۰۰ هزار نیروی کار ایرانی به ارمنستان

در راستای سفر وزیر کار کشورمان به ارمنستان و به منظور اجرای توافقات به عمل آمده، نشست مشترک دو کشور با هدف تامین ۱۰۰ هزار نیروی کار مورد نیاز کشور ارمنستان و تسریع و تسهیل در اعزام نیروی کار ایرانی برگزار شد.
اعزام ۱۰۰ هزار نیروی کار ایرانی به ارمنستان

مخاطب 24- به منظور اجرایی کردن توافقات به دست آمده با مقامات کشور ارمنستان برای تامین ۱۰۰ هزار نیروی کار مورد نیاز این کشور که در سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارمنستان در اسفندماه سال گذشته صورت گرفت، نشست مشترک معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با سفیر کشور ارمنستان در ایران جهت تسریع و تسهیل در اعزام نیروی کار ایرانی برگزار شد.

دراین جلسه کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار بر لزوم چگونگی عملیاتی کردن توافقات به عمل آمده و اعلام ویژگی‌ها و مشخصات نیروی کار مورد نیاز بخش‌های مختلف اقتصادی کشور ارمنستان تاکید کرد و مقرر شد تا سفارت ارمنستان جهت نهایی کردن جزئیات و نیازمندی‌های نیروی کار مورد نیاز خود، استعلام و پیگیری‌های لازم را از وزارت کار متبوع خود به انجام برساند تا در سفر آتی وزیر کار کشور ارمنستان به ایران، زمینه انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک در حوزه اعزام نیروی کار مازاد ایرانی فراهم شود.

اسفندماه سال گذشته سیدصولت مرتضوی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دعوت وزیر کار و امور اجتماعی ارمنستان در صدر هیاتی وارد ایروان شد. دیدار با برخی وزرا و مقامات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ارمنستان و بازدید از مراکز اقتصادی و تجاری این کشور به منظور گفت‌وگو و تبادل‌نظر در خصوص گسترش همکاری‌های دوجانبه از برنامه‌های وزیر کار در این سفر بود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این دیدار برای راه‌اندازی آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای مشترک و اعزام مربیان توانمند و نیروی کار ماهر به ارمنستان اعلام آمادگی کرد.

موضوع فعال شدن دیپلماسی بازار کار یکی از سیاست‌های محوری دولت سیزدهم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شمار می‌رود که در گام نخست از کشورهای ارمنستان، قطر،‌ عراق و عمان آغاز شده است و در این راستا سلسله نشستهایی با کشورهای مذکور در زمینه اعزام نیروی کار برگزار شده است که حمایت و پیگیری وزارت امور خارجه به عنوان آغازگر فرآیند اعزام از طریق مجاری دیپلماتیک به منظور فعال‌سازی اعزام نیروی کار و استفاده از فرصت‌های پیش آمده برای معرفی ظرفیت‌های نیروی کار ایرانی به کشورهای نیروپذیر مورد تاکید قرار گرفته است.

در روزهای گذشته نشست هم‌اندیشی و هم افزایی به منظور فعال کردن مقوله اعزام نیروی کار به اروپا با حضور دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل غرب اروپا و مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کار برگزار شد.

در این نشست امید ملک - مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعزام نیروی کار ساده، نیمه ماهر و ماهر مازاد ایرانی و بهره مندی از فرصت‌های شغلی موجود در بازار کار بین الملل را جزو برنامه‌های وزارت کار عنوان و تاکید کرد که اعزام نیروی کار نباید به گونه‌ای صورت پذیرد که منجر به مهاجرت بی بازگشت نیروی کار شود و کسب تجربه، ارزآوری و انتقال دانش را از جمله پیامدهای مثبت اعزام نیروی کار مازاد به کشورهای خارجی برشمرد.

مدیر کل دفتر اروپای وزارت امور خارجه نیز با اشاره به سوابق اعزام نیروی کار به کشورهای اروپایی، اظهار کرد: اعزام نیروی کار نباید منجر به پدیده مهاجرت شود و رعایت ملاحظات سیاسی، امنیتی و اجتماعی در موضوع اعزام ضروری است.

در این نشست مقرر شد تا گزارشی راهبردی از فرآیند اعزام نیروی کار به کشورهای اروپایی تهیه و به وزارت امور خارجه ارسال شود و وزارت امور خارجه نیز نسبت به ظرفیت‌سنجی و شناسایی نیازهای بازار کار کشورهای اروپایی اقدام کند.

در حال حاضر یکی از بسترها و فرصت‌هایی که دولت‌ها می‌توانند برای نیروهای متقاضی کار کشور به ویژه در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم کنند، امکان اشتغال در خارج از کشور و حضور در بازارهای کار دیگر کشورهاست. به اعتقاد کارشناسان اعزام نیروی کار دارای مزایایی است که از جمله آنها می‌توان به کاهش بیکاری، ارزآوری و ایجاد تنوع در درآمد کشور به ویژه کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و استفاده از نیروهای ماهر و متخصص اشاره کرد.

منبع: وقایع روز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر