کد خبر: ۲۶۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۸

چگونه شیشه شیر را از کودک بگیریم؟

یکی از مسائلی مهمی که والدین کودک باید به آن توجه کنند، در رابطه با ترک شیشه شیر کودک است. از قدیم الایام تا به امروز اکثر مادران برای راحتی کودک و تغذیه آسان، از شیشه شیر استفاده می‌کردند.
چگونه شیشه شیر را از کودک بگیریم؟

یکی از مسائلی مهمی که والدین کودک باید به آن توجه کنند، در رابطه با ترک شیشه شیر کودک است. از قدیم الایام تا به امروز اکثر مادران برای راحتی کودک و تغذیه آسان، از شیشه شیر استفاده می‌کردند. به صورت کلی در چند ماه اول پزشکان توصیه می‌کنند که مادر بدون شیشه شیر، به کودک شیر دهد و بعد از چند ماه از شیشه شیر استفاده کنند. اما مادرانی شاغل هستند و زمانی برای شیر دادن به کودک خود را ندارند، بهترین انتخاب این دسته از مادران استفاده از شیشه شیر است.

نکته ایی که بسیار مهم است در رابطه با افراط استفاده از شیشه شیر است. بعد از این که کودک شما 2 سالگی را رد کرد شما باید به کمک لیوان و فنجان مایعات بنوشد ولی این موضوع به همین راحتی نیست. زیرا کودک به استفاده از شیشه شیر و حالت آن عادت کرده و برای سازگاری با لوازم تغذیه نوزاد همانند لیوان و فنجان باید مدت زمانی صبر کنید. (اما بسیاری از مادران هستند که اصلاً این موضوع را جدی نمی‌گیرند، اگر کودک شما شیشه شیر را ترک نکند با توجه به افزایش سن ترک این عادت برای کودک سخت تر خواهد شد)

چرا کودک شیشه شیر را باید ترک کند ؟

اولین سؤالی که شاید ذهن بسیاری از والدین را مشغول کرده باشد در رابطه با مهم‌ترین دلیل نیاز به ترک شیشه شیر است. اما دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد که مهم‌ترین آن ها را برای شما ذکر خواهیم کرد:

  • افزایش وزن کودک : در بخش قبلی اشاره کردیم که بسیاری از مادرانی که شاغل هستند در برخی مواقع از شیشه شیر استفاده می‌کنند ولی این موضوع وزن کودک شما را افزایش خواهد داد. ولی چرا؟

فرض کنید که شما زمانی که کودک صبح بیدار می‌شود از شیر مادر و بدون استفاده از شیشه شیر تغذیه کودک را فراهم می‌کند و در عصر نیز بجای استفاده از شیر خود مادر، از شیر گاو و به کمک شیشه شیر برای تغذیه کودک استفاده می‌کنید. وجود دو نوع شیر باعث افزایش وزن کودک شما خواهد شد. (شیر مادر به تنهایی به عنوان یک غذای کامل معرفی شده است و اگر شما در کنار آن از نوع شیر دیگری استفاده کنید  باعث افزایش وزن می‌شود)

  • دندان آسیب می‌بیند : یکی دیگر از دلایل ترک شیشه شیر کودک آسیب رساندن به دندان ها است. طبق آخرین تحقیقاتی که توسط محققان انجام شده است، هنگامی که کودک موقع خواب شیر به کمک شیشه شیر مصرف می‌کند، باعث پوسیدگی دادن های کودک خواهد شد.

در شیر مادر مواد مغذی وجود دارد که روی دندان های کودک قرار گرفته و مانع از پوسیدگی آن ها خواهد شد ولی زمانی که شما از شیشه شیر استفاده می‌کنید، این مواد مغذی با دندان کودک ارتباط برقرار نخواهد کرد و در نتیجه باعث پوسیدگی دندان کودک خواهد شد.

  • عادت و وابستگی زیاد : یکی از دلایلی که شما استفاده از شیشه شیر را باید به حداقل برسانید، وابستگی بیش از حد کودک است. به عنوان مثال اگر کودک شما به مدت 2 سال فقط و فقط از شیشه شیر برای نوشیدن مایعات استفاده کند، علاوه بر اضافه وزن و پوسیدگی دندان ها وابستگی زیادی هم به شیشه شیر پیدا می‌کند.

پیشنهاد می‌شود از سن 1 سالگی به بعد استفاده از شیشه شیر را به حداقل برسانید، زیرا با افزایش سن کودک ترک شیشه شیر خیلی سخت تر خواهد شد. (از طرفی باید به کمک خود آموزش دهید که چگونه با لیوان و فنجان مایعات مصرف کند)

بهترین روش برای ترک شیشه شیر :

تا به الان با دلایل مهم ترک شیشه شیر برای کودک آشنا شدید و حال در این بخش به بهترین روش برای ترک شیشه شیر خواهیم پرداخت.

  • سریعاً استفاده از شیشه شیر را منع نکنید : یکی از اشتباهات رایج برای ترک شیشه شیر آن است که والدین فکر می‌کنند که به یک‌باره می‌توان استفاده از شیشه شیر را برای کودک منع کرد در صورتی که شما باید رفته رفته و در گذر زمان استفاده از شیشه شیر را محدود کنید.

شیشه شیر شباهت زیادی به سینه مادر دارد و به این دلیل کودک با شیشه شیر ارتباط خوبی برقرار می‌کند و شما نباید انتظار داشته باشید که یک‌باره بتوانید استفاده از آن را منع کنید.

  • انتخاب فنجان یا لیوان زیبا : مهم‌ترین کاری که مادران برای ترک شیشه شیر باید انجام دهند، انتخاب یک لیوان و فنجان کاملاً زیبا و فانتزی است. شما باید لیوان و فنجانی را انتخاب کنید که از نظر کودک جذابیتی خاصی داشته باشد. (به عبارتی با توجه به سلیقه خود کودک لیوان تهیه کنید و نه سلیقه خودتان)
  • کودک را تشویق کنید : شما برای این که کودک با لیوان و فنجان عادت کند، کودک را باید مورد تشویق قرار دهید. ابتدا در لیوان مورد علاقه خود مایعاتی همانند آب میوه و یا شیر و نوشیدنی های دیگر ریخته و شروع به تشویق کودک خود کنید.

شما می‌توانید در کنار تشویق کردن کودک خود جایزه ایی هم قرار دهید که کودک بیش از حد تشویق به استفاده از شیشه شیر شود.

  • استفاده از شیشه شیر را کم کم کاهش دهید : شما بعد از گذراندن مراحل قبل حالا باید با برنامه ریزی استفاده از شیشه شیر را کاهش دهید. اما چگونه باید برای ترک شیشه برنامه ریزی کنید؟

به عنوان مثال شما صبح زود می‌توانید برای شیر دادن به کودک از خود شیشه شیر استفاده کنید ولی در ظهر و عصر از لیوان و یا فنجان و سپس هنگام خواب از شیشه شیر استفاده کنید. (این برنامه را وارد روتین زندگی کودک خود کنید و رفته رفته استفاده از شیشه را کمتر و کمتر کنید)

بهترین زمان برای ترک شیشه شیر :

یکی دیگر از سؤالات رایج مادران آن است که چه زمانی به فکر ترک شیشه شیر کودک باشیم؟ پزشکان و متخصصان میگویند که شما حداکثر تا یک سالگی مجاز به استفاده از شیشه شیر هستید و بعد از آن بازه زمانی باید به فکر ترک شیشه شیر باشید.

قبل از یک‌سالگی کودک توان و قدرت زیادی ندارند و شاید نتواند لیوان و فنجان و لوازم تغذیه ی دیگری را به درستی در دست بگیرد و به این دلیل شما باید از شیشه شیر برای نوشیدن مایعات استفاده کنید. اما از زمانی که کودک شما قادر به برداشتن اجسامی همانند لیوان و... است و اگر به راحتی بتواند از آن ها استفاده کند قطعاً که باید به فکر ترک شیشه شیر باشید. (در غیر این صورت با افزایش سن وابستگی برای کودک ایجاد خواهد شد)

جمع بندی و سخن پایانی :

همراهان گرامی توجه داشته باشید که شیشه شیر یک کمک تغذیه ایی است و باید در محدود سنی از آن استفاده کنید و با افراط استفاده از آن باعث عادت بسیار خواهد شد.

در این مقاله راهکار و روش های متنوعی برای ترک شیشه ذکر کردیم و شما می‌توانید با استفاده از آن ها به کودک خود برای ترک شیشه شیر کمک کنید.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر