مخاطب 24: پاپ فرانسیس 86 ساله رهبر واتیکان برای دیدار رسمی به مغولستان سفر کرده است. با اینکه 90 درصد مردم مغلوستان بودایی هستند اما پاپ در جمع اندک پیروان مسیحیان کاتولیک مراسم دینی برگزار می کند.
پاپ ضمن رهبری دولت شهر واتیکان، رهبر دینی همه مسیحیان کاتولیک جهان به شمار می آید. این نخستین سفر پاپ فرانسین به مغولستان است.
جمعیت مسیحیان کاتولیک در مغولستان حدود 1400 نفر از جمعیتی 3 میلیون نفری است.
به نظر می رسد پاپ در این سفر می خواهد از فرصت استقرار در نزدیکی مرزهای چین برای بهبود روابط واتیکان و پکن بهره ببرد.
هر سازمانی به ویژه اگر دینی باشد می تواند باعث نگرانی حزب حاکم کمونیست شود. حزب حاکم چین به این سازمان های دینی به عنوان تهدیدکننده قدرتش نگاه می کند. چین نگران نفوذ پاپ و واتیکان و تاثیرات احتمالی آنها بر کاتولیک های چین است.
چین و واتیکان رابطه رسمی و دیپلماتیک ندارند و یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند. در مقابل، واتیکان، تایوان را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسد. همین موضوع خود باعث تنش و اختلاف واتیکان و چین شده است.
واتیکان اعلام کرده است که پاپ به هنگام پرواز از آسمان چین به سمت مغولستان، خطاب به شی جی پینگ رئیس جمهوری چین پیام آرزوی خوب ارسال کرد.
دولت چین هم در واکنش تمایل خود را برای تقویت اعتماد متبادل با واتیکان اعلام کرد.
پاپ روز جمعه وارد پایتخت مغولستان شد و در مراسم رسمی با حضور گارد ریاست جمهوری در میدان سخبانار مورد استقبال قرار گرفت. در کنار رئیس جمهوری مغولستان حدود هزار نفر نیز برای استقبال و دیدن پاپ حضور داشتند.
تعدادی از کاتولیک های چین هم برای دیدار با پاپ به مغولستان سفر کرده اند. این افراد در مراسم استقبال و و سخنرانی پاپ چهره خود را پشت ماسک و چتر پنهان کرده بودند.
یک خانم چینی که برای دیدار پاپ به مغولستان سفر کرده و ترجیح داد نام خود را اعلام نکند به خبرگزاری فرانسه گفت: باید پنهان بمانیم. قبل از هر چیزی باید بگویم که ما اینجا برای پاپ آمده ایم. در گمرک چین از ما سوال کردند آیا ما کاتولویک هستیم؟ و ما جواب دادیم تنها برای دیدن مکان های دیدنی به این کشور آمده ایم.
یک چینی دیگر هم که به دلیل ترس از مجازات در چین، هویت خود را اعلام نکرد گفت: بسیاری از کاتولویک ها در چین می خواستند در مراسم پاپ در مغولستان حاضر باشند اما نتوانستند. ما خوش شانس بودیم.
منبع: عصر ایران