به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از سازمان تامین اجتماعی: میرهاشم موسوی در ادامه سفر به استان بوشهر با هدف نظارت میدانی، در شهرستان گناوه از شعبه تأمیناجتماعی این شهر دیدار کرد و در گفتوگو با کارکنان و مراجعان این شعبه در جریان فرایند ارائه خدمات بیمهای به بیمهشدگان، کارفرمایان و مستمریبگیران قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین با همراهی عبدالکریم جمیری نماینده مردم شهرستانهای بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی و نیز محمدتقی صفری فرماندار این شهرستان با حضور در درمانگاه تخصصی شهید مطهری این شهر، ضمن بازدید از بخشهای مختلف این درمانگاه، در جمع مدیران و اصحاب رسانه اعلام کرد: برای جذب و نگهداشت پزشکان متخصص در مراکز درمانی تأمیناجتماعی، بستهای ترغیبی در حال تدوین است که با تقویت و افزایش حضور این قشر درمانگر در مراکز درمانی، عمق تخصصی مراکز درمانی را افزایش دهیم.
موسوی گفت: ما در بررسیهای میدانی به دنبال این هستیم تا چالشها و مشکلات را پیدا کرده و با همفکری مسئولان محلی برای توسعه خدمات و رفع مشکلات احتمالی برنامهریزی و اقدام کنیم. در کل کشور، رویکرد ما توسعه خدمات درمانی بهویژه توسعه خدمات تخصصی است. ما بسترهای خوبی برای درمان رایگان در کل کشور داریم اما طی سالهای گذشته به علل مختلف، عمق تخصصی خدمات درمان مستقیم متأسفانه کمتر توسعه پیدا کرده است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: پزشکان باید ترغیب شوند تا ما بتوانیم از خدمات آنها بهویژه در مناطق محرومتر استفاده کنیم. لذا جذابیتهایی باید برای متخصصان فراهم کنیم تا مردم از خدمات درمان رایگان و تخصصی تأمیناجتماعی، بیشتر و بهتر بهرهمند شوند.
وی افزود: با جذب متخصصان مورد نیاز درمانگاه گناوه با همکاری مسئولان محلی، سازمان تأمیناجتماعی هم آمادگی دارد تجهیزات موردنیاز را فراهم کند تا این درمانگاه از درمانگاه تخصصی سطح دو، به پلیکلینیک تبدیل شده و خدمات مورد رضایت مردم را فراهم کند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین گفت: سه آزمایشگاه مرجع در شمال، جنوب و مرکز استان با تجهیزات تخصصی موردنیاز راه اندازی خواهد شد تا فرایند انجام آزمایشهای تخصصی در استان با سرعت بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: البته در کنار درمان مستقیم، قراردادهایی هم با مراکز دانشگاهی، بخش خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی دیگر و نهادهای خیریه داریم و خدمات راهبردی سلامت خریداری میکنیم. بخش خریدراهبردی خدمات سلامت هم در حال توسعه است، ولی ما قائل به این هستیم که توسعه خدمات تخصصی درمان مستقیم خودمان را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
وی در پاسخ به خبرنگار صداوسیمای استان در خصوص مشکلات بیمه دریانوردان و ملوانان گفت: ما تکلیف داریم تا پوشش بیمه را برای فعالان مختلف کسب و کار فراهم و مواهب بیمهای را برای آنان تأمین کنیم. سازمان حتی تلاش میکند تا به شکل کشفی به سراغ بیمهنشدهها برود. ملوانان و دریانوردان عزیز هم بخش مهمی از این حوزه کسب و کار هستند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: در بخش صید و ملوانها، هم کارفرمایان و هم بیمهشدگان باید تلاش کنند تا لیستهای بیمهای در موعد مقرر قانونی به دست تأمیناجتماعی برسد. در این مسیر موانعی هست که باید به شکل ساختاری برطرف شوند. بخشی هم موانع قانونی است. مثلاً ملوانان و صیادان به تناسب نوع کار در زمان اشتغال مشمول بیمه هستند، ولی وقتی اشتغال قطع میشود، پرداخت حق بیمه کارفرمایی استمرار پیدا نمیکند و مشکل به وجود میآید چون در هرحال طبق قانون باید رابطه مزدبگیری در این ارتباط وجود داشته باشد. امروز پیشنهادهایی را بر اساس رویههای قانونی ارائه کردیم و همچنین بنا بر این شد تا برای رفع موانع قانونی هم تلاش کنیم.
موسوی همچنین در خصوص بیمه کارگران ساختمانی و بیمه کارگران و باربران گمرک گفت: بیمه کارگران ساختمانی نوعی بیمه خاص است که به موجب قانون، طی سالهای گذشته اجرا شده و وظیفه ماست تا این کارگران عزیز را بیمه کنیم. ولی بر اساس محاسبات، طی سنوات گذاشته، حداقل 18 هزار میلیارد تومان کسری صندوق برای بیمه کارگران ساختمانی شکل گرفته است چون ضرایبی که بهعنوان حق بیمه و به موجب قانون از عواید کارگران ساختمانی و سهم کارفرمایی این کارگران باید پرداخت میشد، تکافوی محاسبات بیمهای را نمیکرد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: این وضعیت منجر به این شد که اصلاح ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی را دنبال کنیم. دو مرحله این اصلاحات در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت ولی تا این لحظه تصمیمی که به موجب قانون گرفته شده، تکافوی عدد و رقمی که باید بر اساس استانداردهای بیمهای برای پوشش بیمه کارگران ساختمانی تأمین شود را نمیکند.
وی افزود: تصمیم اخیر هم بر اساس برآورد ما، حداکثر 6 هزار میلیارد تومان را از این 18 هزار میلیارد تومان را تأمین خواهد کرد. معنی این حرف این است که همچنان این مشکل برای این قشر عزیز، وجود خواهد داشت. البته در حال رایزنی هستیم تا زمینههای قانونی برطرف کردن این مشکل را فراهم کنیم تا مواهب بیمهای را برای عزیزترین قشر جامعه که کارگران هستند، ایجاد کنیم.