کد خبر: ۲۴۹۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۱

چه کسانی در مجلس دنبال افزایش قیمت کالا‌های اساسی هستند؟

در شرایطی در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مباحثی درخصوص حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تامین کالا‌های اساسی مطرح شده که مشخصا هرگونه افزایش این نرخ منجر به جهش قیمت کالا‌های اساسی و رشد دوباره نرخ ارز در بازار غیر رسمی خواهد شد.
چه کسانی در مجلس دنبال افزایش قیمت کالا‌های اساسی هستند؟

مخاطب24:اخیرا سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس، با اشاره به مصوبه‌ی کمیسیون تلفیق در خصوص واردات کالا‌های اساسی گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون، دولت مکلف است قیمت‌گذاری محصولات اساسی را بر اساس قیمت ارز مرکز مبادله‌ی ارز و طلا تعیین کند. این امر می‌تواند به ایجاد انگیزه کشاورزان برای تولید کمک کند.



در واقع این طور می‌توان گفت کمسیون تلفیق به دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی، که هم اکنون توسط بانک مرکزی به کالا‌های اساسی تخصیص می‌یابد، است.



گفتنی است هم اکنون ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی از جمله ذرت، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، دارو و تجهیزات پزشکی و ... تخصیص می‌یابد که مستقیما با معیشت مردم گره خورده است.



بر این اساس در شرایطی در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، مباحثی در خصوص  حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تامین کالا‌های اساسی مطرح شده که مشخصا هرگونه  افزایش این نرخ منجر به جهش قیمت کالا‌های اساسی و رشد دوباره نرخ ارز در بازار غیر رسمی خواهد شد.



افزایش نرخ نیما، تکرار جهش‌های تورمی گذشته؟

در شرایطی شاهد مصوبه‌ی اخیر کمیسون تلفیق در خصوص حذف ارز نیمایی برای کالا‌های اساسی هستیم که دقیقا تجربه‌ی اتفاقی مشابه این امر در سال گذشته و با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا‌های اساسی رخ داد. دقیقا در اردیبهشت سال ۱۴۰۱، زمانی که با استناد به یک سری تئوری‌های نسنجیده، حذف یکباره ارز ترجیحی اتفاق افتاد، سلسله اتفاقات مهمی در اقتصاد ایران به وقوع پیوست، که یکی از آن‌ها تغییر نسبت پول و شبه پول  به نقدینگی بود.



گفتنی است به طور خلاصه لازم است اشاره کنیم تا پیش از حذف ارز ترجیحی حدود ۱۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی و دارو تخصیص پیدا می‌کرد. این میزان ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومانی عرضه می‌شد و سرمایه در گردش ریالی متوسط سالیانه اجرای سیاست رقم تقریبی ۶۰ هزار میلیارد تومان بود؛ بنابراین حذف ارز ترجیحی به دلیل تحمیل ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش بیشتر (افزایش ۲۵ هزار تومانی میانگین نرخ تسعیر) به وارد کنندگان و تشدید نیاز آن‌ها به نقدینه خواهی، عملا یکی از تکانه‌های مهم را بر اقتصاد ایران وارد کرد؛ بنابراین این طور می‌توان گفت که حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی نیز دقیقا مشابه اتفاقی که در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی افتاد، طبیعتا نیاز نقدینه خواهی برای واردات کالا‌های اساسی را بالا خواهد برد که با توجه به اعمال سیاست‌های سخت گیرانه‌ی کنترل ترازنامه، نتیجه‌ای جز، افزایش نرخ ارز و افزایش تورم نخواهد داشت.



چرا دولت بر سیاست‌های موفق خود پافشاری نمی‌کند؟

دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که در شرایطی که دولت و همچنین مردم، آهسته آهسته طعم  اعمال سیاست‌های تثبیتی را میچشند، چرا دولت بر سر مواضع درتس خود پافشاری نمی‌کند؟ به عنوان مثال هم اکنون که تثبیت نرخ ۲۸۵۰۰ تومان نیمایی توانسته نیاز‌های اساسی کشور را به خوبی مدیریت کند و از افزایش بی رویه قیمت کالا‌های اساسی که مستقیما با معیشت مردم سر و کار دارد جلوگیری کند، چرا هنوز مصوبه‌ی تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به کالا‌های اساسی را تصویب نکرده است؟



بنابراین اینطور می‌توان گفت که کوچکترین تغییر نرخی در ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی صورت گیرد، نه تنها منجر به کمبود این کالا‌ها در بازار خواهد شد بلکه افزایش شدید قیمت اقلام اساسی مردم رانیز در پی خواهد داشت و منجر به افزاش قیمت ارز در بازار ازاد نیز خواهد شد.

برچسب ها: تورم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟ با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟
طبق مصوبه حذف یارانه دولت، یارانه نقدی معیشتی بخشی از مردم از این ماه قطع خواهد شد.
صفحه خبر بالای تصاویر