کد خبر: ۲۴۳۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۴
زنگ خطری برای کشور‌های اروپایی

دونالد ترامپ، همچنان کابوس اروپاست

سعید محمدی کاوند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: از زمان آغاز جنگ در اوکراین، واشنگتن نقش خود را به عنوان تضمین کننده امنیت اروپا پررنگ کرد، و در همین راستا میلیارد‌ها تسلیحات به اوکراین ارائه کرد. اما اروپایی‌ها به درستی نگران راه یابی ترامپ به مستطیل بیضی شکل هستند. پیروزی گسترده جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره‌ای در ماه نوامبر ممکن است شانس رقابت ترامپ و پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را افزایش دهد.
دونالد ترامپ، همچنان کابوس اروپاست

مخاطب24:با ادامه تجاوزات روسیه به اوکراین، اروپا دلایل خوبی برای نگرانی در مورد انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در ماه نوامبر دارد. رهبران اروپایی از شکست بزرگ دموکرات‌ها هراسان هستند، زیرا آن‌ها بر این باورند که این امر می‌تواند راه را برای پیروزی ترامپ در سال ۲۰۲۴ و بازگشت سیاست‌های "آمریکا اول" هموارتر کند. اروپا باید برای تغییر تمرکز واشنگتن به چین آماده شود، زیرا ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات سیاست چین هراسی و پیشی گرفتن از اقتصاد این را اتخاذ خواهد گرفت.  در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، روابط بین اقیانوس اطلس به طور قابل توجهی بهبود یافت. از زمان آغاز جنگ در اوکراین، واشنگتن نقش خود را به عنوان تضمین کننده امنیت اروپا پررنگ کرد، و در همین راستا میلیارد‌ها تسلیحات به اوکراین ارائه کرد. اما اروپایی‌ها به درستی نگران راه یابی ترامپ به مستطیل بیضی شکل هستند. پیروزی گسترده جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره‌ای در ماه نوامبر ممکن است شانس رقابت ترامپ و پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را افزایش دهد.



رهبران اروپایی نگران هستند که ظهور پوپولیسم سیاسی نوید دهنده تغییر اساسی‌تر در سیاست خارجی آمریکا به سمت انزواگرایی و حمایت گرایی باشد. با این حال، چنین ترس‌هایی نابه جا به نظر می‌رسند: اول، به این دلیل که عموم مردم آمریکا بیش از آنچه اغلب تصور می‌شود، تمایل زیادی به حضور ایالات متحده در عرصه بین‌المللی دارند، و دوم، به این دلیل که نخبگان سیاسی این کشور به شدت به حفظ قدرت بین‌المللی آمریکا و دفاع از منافع استراتژیک خود در این زمینه متعهد هستند. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، آمریکا سهم عمده‌ای از کمک‌های نظامی به اوکراین ارائه کرده است. اما سیاست پوپولیسم ترامپی ممکن است این معادله را برهم بزند، و آن‌ها را در یک شوک بزرگ فرو ببرد. زیرا استدلال‌ها مبین این واقیعت است که اولویت اصلی آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ رقابت با چین است.



بنابراین، دولت‌های اروپایی را دو موضوع نگران خواهد کرد: تهاجم روسیه به اوکراین و رها شدن و بی توجهی از سوی آمریکا.  



فرانسه پاسخ روشنی به هر دوی این موارد ارائه داد: «خود مختاری استراتژیک» اروپا.  



امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در سخنرانی در براتیسلاوا در ماه می، این سوال غیرقابل بیان را مطرح کرد: آیا دولت آمریکا همیشه سیاست یکسانی خواهد داشت؟ هیچ کس نمی‌تواند بگوید و ما نمی‌توانیم امنیت جمعی و ثبات خود را به انتخاب رای دهندگان آمریکایی واگذار کنیم. او استدلال کرد که اروپایی‌ها باید بتوانند از خود دفاع کنند، نه تنها از نظر نظامی بلکه از نظر اقتصادی. آن‌ها اقدامات محتاطانه‌ای را در این راستا برداشته اند. پیشنهاد‌هایی برای تشکیل ارتش اروپایی یکی از این نمونه‌ها است. با وجود افزایش اندک در هزینه‌های دفاعی اروپا، ایالات متحده همچنان بیش از دو سوم هزینه‌های نظامی را در میان اعضای ناتو به خود اختصاص می‌دهد. اروپا تلاش می‌کند تا ابتکارات بزرگ و چندجانبه را بدون حمایت آمریکا زنده نگه دارد. ولی در این مسیر تا کنون ناموفق بوده است.



با توجه به این تفاسیر، منتقدان بر این باورند که اروپایی‌ها به قطع همکاری با آمریکا را تمایل دارند. در این صورت یک جدایی فراآتلانتیک در حال انجام خواهد بود، زیرا آمریکا به سمت داخل (تمرکز بر مشکلات داخلی) گرویده می‌شود و سیاست خارجی آن بر چین متمرکز خواهد بود. آن‌ها معتقد هستند ترامپ بهترین گزینه برای اقدام چنین رویکردی است. اتحادیه اروپا نقطه مقابل دیدگاه ترامپی نسبت به جهان است. ترامپ خود بر این تضاد تاکید کرده است. در مصاحبه‌ای در ماه ژوئیه که از او خواسته شد بزرگترین دشمنان ایالات متحده را نام ببرد، او بلوک اروپایی را بالاتر از روسیه یا چین قرار داد. از دید اکثر قریب به اتفاق کارشناسان مهمترین خطری که کشور‌های اروپایی را با انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری تهدید می‌کند، بحث خروج ایالات متحده از ائتلاف ناتو است. شاید چنین تصمیمی غیر قابل تصور باشد، ولی با توجه به شخصیت پیش بینی نشده‌ی ترامپ ممکن است به حقیقت بپیوندد. از این رو ترامپ زنگ خطری برای کشور‌های اروپایی است.

برچسب ها: دونالد ترامپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴ تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴
۸ درصد از مشترکان بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو برق مصرف می‌کنند که سهم آنها از کل مصرف، ۲۰ درصد است. در این میان، تنها ۲ درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو، به تنهایی ۱۰ درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است.
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
برگزیده
دو هدف ترامپ در مورد ایران فاش شد دو هدف ترامپ در مورد ایران فاش شد
وال‌استریت ژورنال از تلاش ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران خبر داد.
پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم
مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران پنجشنبه شب ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ در گفت وگوی تلفنی با «محمد بن سلمان آل سعود» ولیعهد عربستان سعودی گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد. این امکان وجود دارد که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همچون همه سال‌های گذشته به طور کامل تحت راستی‌آزمایی قرار گیرند.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
صفحه خبر بالای تصاویر