کد خبر: ۲۴۳۳۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۱

بانک ارزش آفرین، زیان ۱۹ هزار میلیارد تومانی آفرید

بانکی که شعارش ارزش آفرینی است، به نظر می‌رسد در این سال ها، کاری جز زیان آفرینی نداشته است، چون در یک کلام، زیان انباشه بانک دی تا پایان خردادماه امسال به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.
بانک ارزش آفرین، زیان ۱۹ هزار میلیارد تومانی آفرید

مخاطب24:اوایل اریبهشت ماه بود که رئیس کل بانک مرکزی از ضرب الاجل شش ماهه به بانک‌های ناتراز خبر داد. فرزین تاکید داشت: اگر بانکی همواره ناترازی داشته باشد و در عین حال بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد، بناچار باید به سمت تعیین تکلیف و انحلال آن بانک پیش برویم. البته عموم این بانک‌ها دارایی‌های مناسبی اعم از املاک و ... دارند و لذا هیأت مدیره این دسته از بانک‌ها باید عزم لازم را برای حل این مشکل فورا بکار گیرند. بانک‌های ناتراز شش ماه فرصت دارند تا این معضل اصلی‌شان را که تاثیر نامطلوبی در شاخص‌های کلان اقتصادی دارد برطرف کنند.


این فرصت شش ماهه که از ابتدای سال شروع شده و تا چند هفته دیگر به پایان می‌رسد، باعث شده تا عملکرد بانک‌های ناتراز و زیان ده زیر ذره بین قرار گیرد. یکی از این بانک‌ها که در لیست ناتراز‌های نظام بانکی قرار دارد، بانک دی است؛ بانکی که شعارش ارزش آفرینی بوده، اما در این سال ها، به نظر می‌رسد کاری جز زیان آفرینی نداشته است، چون در یک کلام، زیان انباشه بانک دی تا پایان سال قبل، بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان و تا پایان خردادماه امسال به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. رقم قابل توجهی که بیانگر عملکرد ضعیف این بانک در نظام بانکی کشور است.


این در حالی است که یکی از مولفه‌های مهم برای سنجش وضعیت این بانک، نسبت کفایت سرمایه است. شاخصی که باید در محدوده مثبت باشد، اما برای بانک دی در وضعیت بحرانی است؛ یعنی منفی ۴۸ درصد تا پایان سال قبل و منفی ۴۷ درصد تا پایان سه ماهه امسال!


در اینجا بد نیست که بدانیم بر اساس ماده ۳ آیین نامه کفایت سرمایه مصوب یکهزار و چهاردهمین جلسه شورای محترم پول و اعتبار، حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری (اعم از دولتی و غیردولتی) ۸ درصد تعیین شده است و هفته گذشته نیز رئیس کل بانک مرکزی در این باره اظهار داشت: تمام بانک‌ها ملزم هستند کفایت سرمایه خود را به ۸ افزایش دهند.


تراز عملیاتی منفی بانک دی

بانک دی در سال ۱۴۰۰ به طور متوسط ماهانه با تراز عملیاتی منفی ۳۲۶ میلیارد تومانی فعالیت کرده است. در سال ۱۴۰۰ بیشترین تراز عملیاتی به فروردین ماه با منفی ۱۳۴ میلیارد تومان تعلق گرفت و کمترین تراز عملیاتی نیز به مهرماه این سال با منفی ۵۰۸ میلیارد تومان به ثبت رسید.


سال ۱۴۰۱ نیز تراز عملیاتی بانک دی به طور متوسط ماهانه منفی ۳۶۳ میلیارد تومان بود که نشان دهنده رشد ۱۱.۴ درصدی به نسبت سال قبل از آن بود. در این سال کمترین تراز عملیاتی متعلق به شهریور ماه با منفی ۵۶۷ میلیارد تومان بود و بیشترین تراز نیز برای اسفند ماه با منفی ۱۶۵ میلیارد تومان به ثبت رسید. در سال جاری نیز بانک دی در فروردین ماه، تراز منفی ۱۳۹ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده است.


این در شرایطی است که با توجه به رقم قابل توجه زیان انباشته بانک دی، زیان‌دهی فصلی بانک دی نیز نشان می‌دهد، در صورتی که تراز عملیاتی این بانک اصلاح نشود و یا عدم موفقیت بانک دی در فروش اموال مازاد خود تداوم پیدا کند و نتواند از فروش این اموال سود شناسایی کند، زیان انباشته بانک دی به سرعت افزایش خواهد یافت و این خبر بسیار منفی و بد برای سهامداران این بانک بورسی است.


تخلف عجیب در یکی از شرکت‌های بانک دی

اوضاع آشفته مالی بانک دی در سال‌های اخیر در شرایطی رقم خورده است که تیرماه سال گذشته، ماجرای اختلاس ۵ هزار میلیاردی در بانک دی، یکی از مهمترین موضوعاتی بود که قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با تسنیم به آن پرداخت و اعلام کرد: "گروه عمده‌ای از مدیران بانک دی دستگیر شدند و در زندان هستند. هنوز ما حجم خساراتی را که وارد شده و اختلاس‌هایی را که اتفاق افتاده است را نمی‌دانیم. روز‌های گذشته مدیرعامل فعلی بانک دی، پیش من بود و گزارش می‌داد، فقط یکی از شرکت‌ها حدود ۵ هزار میلیارد تومان اختلاس انجام داده است و می‌گفت "آن‌قدر این موضوع بزرگ بوده است که دیگر ما از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی خواستیم بیایند، ورود و موضوع را بررسی کنند. "


هرچند چند روز بعد روابط عمومی بانک دی اعلام کرد، استفاده از کلمه اختلاس در این زمینه صحیح نیست چراکه بانک خودجوش وارد ماجرا شده و پیگیر پرونده است.


لغو مجمع عمومی عادی سالیانه بانک دی

قرار بود طبق اعلام قبلی مجمع عمومی عادی سالیانه برای دوره مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ بانک دی در تاریخ شنبه ۳۱ تیرماه سال جاری برگزار شود، اما یکباره صبح روز ۲۹ تیرماه این بانک در اطلاعیه‌ای از لغو این مجمع خبر داد و اعلام کرد: تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه، لغو و زمان آتی برگزاری آن متعاقبا اعلام خواهد شد. حال تا لحظه نگارش این گزارش، خبری از زمان جدید برای تشکیل این مجمع نیست.


بررسی‌های سایت نبض بورس در این باره نیز نشان می‌دهد: این بانک از اسفند ۱۴۰۱ بنا دارد افزایش سرمایه قابل توجهی را نهایی کند که منتظر نظر نهایی سازمان بورس برای عملیاتی کردن آن است، اما این بانک باید از سود انباشته و آورده سهامداران و یا مطالبات، افزایش سرمایه دهد و در شرایطی که در عملکرد این بانک زیان انباشته حاکم است و خود به دیگر موسسات اعتباری بدهکار است، آورده سهامداران از چه طریقی به افزایش سرمایه می‌انجامد؟


لغو مجمع در حالی است که ۲۹ دی ماه سال ۱۴۰۰ نیز برگزاری مجمع بانک دی با دعوا و درگیری همراه بود. به گونه‌ای که شخصی که یکی از سهامداران بانک دی و مالباختگان بورس بود، در واکنش به وضعیت بانک و ریزش شدید سهام خود، اشیایی را به سمت مدیران جلسه پرتاب کرد.


تسهیلات برای خودی‌ها
بانک دی سال گذشته تصمیم گرفت تا کارمندانش را از تسهیلات ویژه خودش بهره‌مند کند. به گونه‌ای که با ابلاغ این بانک در نخستین روز‌های سال ۱۴۰۱، یک کارمند بانک دی، بدون آنکه بخواهد چندین ماه در انتظار موافقت مسئول دایره تسهیلات برای پرداخت وام باشد، تنها در چند روز، مجموعا تا سقف یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان وام دریافت و تا سی سال بعد، اقساط آن را بازپرداخت کند. جزئیات این تسهیلات بسیار جذاب برای کارکنان بانک دی را در تصویر زیر می‌بینید.


اما این تنها یک روی سکه است، چون جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تسهیلات کلان بانک‌ها به اشخاص مرتبط، نشان می‌دهد در پایان بهار امسال، بانک دی شرکت‌های مرتبط خود همچون لیزینگ دی، کارگزاری بانک دی، شرکت تولید نیروی برق دماوند، بیمه دی، گروه مالی دی و ... تسهیلات کلانی بدهد که همان طور که در جدول زیر دیده می‌شود، در خصوص لیزینگ دی، نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، بازپرداخت نشده است.

برچسب ها: بانک مرکزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وریا غفوری به استقلال برمیگردد وریا غفوری به استقلال برمیگردد
باشگاه استقلال به دنبال دریافت مجوز حضور وریا غفوری در کادرفنی این تیم است.
جاسوس از محل استراحت شهید خبر داشت جاسوس از محل استراحت شهید خبر داشت
دختر شهید منصور عسگری دانشمند هسته‌ای در گفتگویی روایتی از نحوه هدف قرار گرفتن پدرش و همچنین فعالیت‌های هسته‌ای پدرش مطرح کرده است.
ترکیه مدارک دانش آموزان ایرانی را نمی‌پذیرد ترکیه مدارک دانش آموزان ایرانی را نمی‌پذیرد
مدارس ایرانی خارج جهت پاسخگویی به نیاز آموزشی خانواده‌ها تاسیس شده‌اند، اما این مدارس نه تنها نتوانسته‌اند نیاز‌های آموزشی دانش آموزان ایرانی در ترکیه را بر طرف کنند بلکه در اتفاقی عجیب‌تر که نشان دهنده ناکارآمدی وزارت آموزش و پرورش محسوب می‌شود مدارک مدارس ایرانی در آنکارا و استانبول از سوی دولت ترکیه و سیستم آموزشی این کشور تایید نمی‌شود.
معاون درویش هم از پرسپولیس استفعا کرد معاون درویش هم از پرسپولیس استفعا کرد
حسین بادامکی از سمت خود در باشگاه پرسپولیس کناره‌گیری کرد.
کواکبیان به حواشی پاسخ داد کواکبیان به حواشی پاسخ داد
مصطفی کواکبیان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام به حواشی ایجاد شده نسبت به اظهارات جنجالی اخیرش پاسخ داد.
اسرائیلی‌ها تانکر سوخت رسان وارد آسمان ایران کردند! اسرائیلی‌ها تانکر سوخت رسان وارد آسمان ایران کردند!
یک جنگنده اف-۱۵ اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه و در حمله به تهران در پی بروز نقص در سامانه سوخت و نیازمند فرود اضطراری شد، اما اعزام فوری هواپیمای سوخت‌رسان مانع از این اتفاق شد.
خاموشی‌های تهران برگشته و دو ساعته است خاموشی‌های تهران برگشته و دو ساعته است
شرکت توزیع برق تهران بزرگ اعلام کرد: اعمال خاموشی به دلیل محدودیت‌های ناشی از ناترازی انرژی در تمام مناطق ۲۲گانه شهر تهران یکسان و بدون هرگونه تبعیض انجام می‌شود و بر همین اساس برنامه ریزی انجام شده اعمال محدودیت‌های دو ساعت و به صورت شناور است.
برگزیده
شاخص فلاکت به ۴۲.۲ درصد رسید شاخص فلاکت به ۴۲.۲ درصد رسید
شاخص فلاکت کشور در بهار ۱۴۰۴ به ۴۲.۲ درصد رسید و خوزستان با ۴۶.۶ درصد در صدر قرار گرفت.۱۷ استان شاخصی بالاتر از میانگین داشتند و خراسان جنوبی با ۳۷.۹ درصد، کمترین فلاکت را ثبت کرد.
بعد از توافق دلار به چه قیمتی خواهد رسید؟ بعد از توافق دلار به چه قیمتی خواهد رسید؟
بازار‌های سرمایه این روز‌ها در شرایطی پیچیده و پرابهام قرار گرفته است؛ از یک سو بحث مذاکرات هسته‌ای و از سوی دیگر تهدید‌های نظامی، فضایی از نوسان و بلاتکلیفی را به وجود آورده است. در این وضعیت، نقش بازارساز و تاثیر آن بر کنترل قیمت دلار و همچنین رفتار بازار سهام و سایر بازار‌های مالی از جمله دغدغه‌های اصلی فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران است.
ستون ارتباطی کشور در روز‌های سخت؛ عملکرد درخشان شرکت مخابرات در بحران ستون ارتباطی کشور در روز‌های سخت؛ عملکرد درخشان شرکت مخابرات در بحران
در روز‌هایی که کشور درگیر بحران جنگ ۱۲ روزه بود و شرایط اضطراری، بخش‌های گوناگون را با چالش‌های جدی مواجه کرده بود، شرکت مخابرات ایران با تکیه بر توان مدیریتی، تخصص فنی و روحیه جهادی کارکنان خود، بار دیگر ثابت کرد که ستون فقرات ارتباطی کشور است؛ ستونی که حتی در میانه طوفان هم استوار ایستاد
صفحه خبر بالای تصاویر