کد خبر: ۲۳۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷

ترکیه و عربستان رقیب خودروسازی ایران می‌شوند؟

همانطور که خودروسازان ما درگیر تولید پژو پارس بهینه با ظاهر وانت آریسان و یا تولید وانت کارون با شاسی و پلتفرم نیسان آبی هستند، قطب‌های جدید خودروسازی در دنیا، بیخ گوش کشورمان در حال تاسیس و پیشرفت هستند. تمام تولیدی این کارخانه‌های خودروسازی، مختص خودروهای برقی خواهند بود.چیزی که ما از داشتن آن محروم هستیم.
ترکیه و عربستان رقیب خودروسازی ایران می‌شوند؟

مخاطب24: پس از رونمایی از نخستین خودروی ملی و برقی ترکیه و پوشش خبری وسیعی که توسط سیاستمداران و دولتمردان ترکیه‌ای شکل گرفت، این بار نوبت به کشورهای عربی و حوزه خلیج‌فارس رسیده است. عربستان سعودی به عنوان یکی از سهامداران بزرگ تسلا محسوب می‌شد که به دلیل اختلافاتی که بین دو طرف پیش آمد، عربستان تمام ۴۱ میلیون سهم خود را در سال ۲۰۱۹ فروخت و از تسلا خارج شد.اما عربستان از رویابافی خود دست نکشید و به سراغ یک شرکت جدید برای به چالش کشیدن تسلا و خودروهای برقی رفت. لوسید موتورز، انتخاب عربستان بود.با سرمایه‌گذاری ۱.۳ میلیارد دلاری، حدود ۶۵ درصد سهام این شرکت آمریکایی اکنون دست عربستان است که طبق گفته این کشور، قرار است تمام سهام این شرکت را خریداری کند.افتتاح کارخانه بزرگ و پیشرفته لوسید موتورز تا سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ در جده، یا شهر جدید و پیشرفته نیوم، گام بعدی عربستان سعودی است.این کارخانه احتمالا مدرن‌ترین و هوشمندترین کارخانه خودروسازی در خاورمیانه باشد. اما همچنین اقداماتی آنها را سیر نکرد.محمد بن سلمان، حاکم عربستان سعودی، از طرح‌هایی برای Ceer، نخستین شرکت خودروهای الکتریکی این کشور، رونمایی کرد.این شرکت جدید که یک سرمایه‌گذاری مشترک بین صندوق سرمایه‌گذاری مستقل عربستان و شرکت فناوری تایوانی فاکسکان است، از فناوری BMW آلمان استفاده می‌کند و خودروها را تولید و در سراسر خاورمیانه می‌فروشد.جالب است بدانید که فاکسکان گوشی‌های آیفون اپل را مونتاژ کند و بنابراین با شرکت کوچکی و کم‌اهمیتی روبه‌رو نیستیم! بن‌سلمان با این حرف که، عربستان سعودی فقط در حال ساختن یک برند جدید خودرو نیست، بلکه در حال ایجاد یک صنعت جدید است، بسیاری از رقبای این صنعت را به چالش کشیده است. به گفته SPA، پیش‌بینی می‌شود که Ceer تا سال ۲۰۳۴، به طور مستقیم ۸ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی کمک کند و این یعنی رهایی از دخالت کامل نفت در تولید ناخالص یک کشور نفت‌خیز! از عربستان که بگذریم، توجه به امارات هم جالب است.این کشور چند وقت پیش از نخستین خودروی بومی و برقی خود رونمایی کرد.این خودرو Al Damani DMV۳۰۰ نام دارد.درست است که این خودرو در واقع نسخه ریبج شده یک خودروی چینی به نام دانگ‌فنگ E۳ است، اما همین امر ممکن است شروع یک پیشرفت بزرگ باشد. کمی که دورتر شویم، مصر را هم باید به این لیست اضافه کنیم.عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور این کشور، ابتدای امسال در اظهار نظری جالب گفت که شخصاً متعهد است تولید خودروهای برقی را در مصر ببیند.طبق گفته برخی منابع، تا پایان سال ۲۰۲۳ قرار است کارخانه تولید و مونتاژ کادیلاک لیریک در این کشور راه‌اندازی شود.جهت یادآوری، لیریک یکی از پیشرفته‌ترین خودروهای حاضر در خط تولید کادیلاک محسوب می‌شود که در واقع، آغازکننده راه خودروهای الکتریکی این برند است. مصری‌ها درحال راه‌اندازی و گسترش زیرساخت‌های لازم برای شارژ خودروهای برقی هستند.تعداد ایستگاه‌های شارژ در این کشور اکنون به رقم ۴۴۰ واحد می‌رسد. کشور ما با توجه به فرسوده بودن ناوگان حمل‌ و همچنین ویژگی‌های آب و هوایی خاص، از آلودگی زیاد هوا برخوردار است.آلودگی صوتی را هم باید به این موضوع اضافه کرد.با ورود فراگیر و گسترده خودرهای برقی به کشور و راه‌اندازی زیر ساخت‌های لازم، در حل مشکلات آلودگی هوا و آلودگی صوتی می‌توان بسیار تاثیرگذار بود.

برچسب ها: خودروسازی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مواد غذایی که مصرف آنها وزن شما را کم می‌کند! مواد غذایی که مصرف آنها وزن شما را کم می‌کند!
آیا می‌دانستید که سرعت سوخت‌وساز بدن می‌تواند تاثیر مستقیمی بر کاهش وزن، افزایش انرژی و حتی سلامت عمومی شما داشته باشد؟ متابولیسم یا همان سوخت‌وساز بدن، فرآیندی است که طی آن بدن کالری‌ها و مواد مغذی را به انرژی تبدیل می‌کند.
دزدی یک روحانی! دزدی یک روحانی!
صبح دوشنبه یکی از روحانیون ایرانشهری توسط چهار فرد مسلح ربوده شد.
تبدیل ضایعات ذرت به دارو! تبدیل ضایعات ذرت به دارو!
یک نوجوان مبتکر موفق شده با استفاده از الکل استخراج‌شده از پوسته و ساقه ذرت، روشی نوآورانه برای تولید داروی ضدویروس گالیدسی‌ویر ابداع کند.
۴۸ ساعت پیش از مرگ مشکوک مریلین مونرو ستاره هالیوود چه اتفاقی برایش افتاد بود؟! ۴۸ ساعت پیش از مرگ مشکوک مریلین مونرو ستاره هالیوود چه اتفاقی برایش افتاد بود؟!
مریلین به‌سرعت از من خداحافظی کرد و رفت. ۴۸ ساعت بعد دنیا با خبر تکان‌دهند خودکشی او مواجه شد و یکه خورد. خبر این بود: «جسد مریلین مونرو سوپر استار هالیوود را در آپارتمانش یافتند»!
حق عائله‌مندی فقط مخصوص آقایان است؟ حق عائله‌مندی فقط مخصوص آقایان است؟
برابری مزدی و جنسیتی مشروط به پرداخت همه مزایای مزدی به زنان است.
کالابرگ دوره سوم چه زمانی و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ کالابرگ دوره سوم چه زمانی و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
با وجود انتشار برخی اخبار درباره آغاز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی، بررسی‌ها نشان می‌دهد فعلاً هیچ تصمیم تازه‌ای برای ادامه این طرح گرفته نشده است؛ نه منابع مالی آن تأمین شده، نه مصوبه‌ای در هیأت دولت ابلاغ شده و نه خبری از واریز جدید است.
بنزین ویژه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ بنزین ویژه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد گفت: طبق اعلام وزارت نفت تا دو ماه دیگر بنزین ویژه وارد کشور می‌شود.
برگزیده
سامانه جامع تجارت است یا دکان بعضی ها؟ سامانه جامع تجارت است یا دکان بعضی ها؟
مشکلات فعالان اقتصادی با سامانه جامع تجارت از اختلال، قطعی، عدم امکان ثبت سفارش گرفته تا عدم امکان رفع تعهد ارزی هر روز فعالان اقتصادی بیشتری را درگیر خود می‌کند این درحالی است که سکوت و انفعال وزارت صمت به ویژه وزیر صمت و همچنین احتمال شائبه تصمیم گیری شخصی و سلیقگی در سفارش‌ها بیش از پیش عملکرد سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت را زیر سوال می‌برد.
حق عائله‌مندی فقط مخصوص آقایان است؟ حق عائله‌مندی فقط مخصوص آقایان است؟
برابری مزدی و جنسیتی مشروط به پرداخت همه مزایای مزدی به زنان است.
کالابرگ دوره سوم چه زمانی و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ کالابرگ دوره سوم چه زمانی و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
با وجود انتشار برخی اخبار درباره آغاز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی، بررسی‌ها نشان می‌دهد فعلاً هیچ تصمیم تازه‌ای برای ادامه این طرح گرفته نشده است؛ نه منابع مالی آن تأمین شده، نه مصوبه‌ای در هیأت دولت ابلاغ شده و نه خبری از واریز جدید است.
صفحه خبر بالای تصاویر