مخاطب24: تنها در یک سال، تلسکوپ فضایی جیمز وب دید بشر نسبت به کیهان را تغییر داد. بیل نلسون، مدیر ناسا، گفت: هر تصویر جدید یک کشف جدید است و دانشمندان در سراسر جهان را قادر میسازد تا سؤالاتی بپرسند و به آنها پاسخ دهند.
تصویر جدید جیمز وب که در ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۳ منتشر شد، نزدیکترین منطقه ستاره ساز به زمین را نشان می دهد. این تلسکوپ ۳۹۰ سال نوری از ما فاصله دارد، که به این معنی است که تلسکوپ جیمز وب می تواند تصاویر نزدیک با جزئیات بسیار زیادی را دریافت کند.
تصویر وب از رو اوفیوچی به ما این امکان را میدهد تا شاهد دوره بسیار کوتاهی در چرخه حیات ستارهای با وضوح جدید باشیم. خورشید خودمان مدتها پیش چنین فازی را تجربه کرده است، و اکنون فناوری لازم برای دیدن آغاز داستان ستاره دیگری را داریم.
ناسا توضیحات زیر را برای عکس بالا ارائه کردهاست:«منطقه ستاره ساز فعال. فوارههای قرمز دوگانه متضاد که از ستارههای جوان میآیند، نیمه تاریکتر بالای تصویر را پر میکنند، در حالی که ساختاری به رنگ زرد کمرنگ و غار مانند در مرکز پایینی قرار دارد که به سمت ساعت دو کج شده و یک ستاره درخشان در مرکز آن قرار دارد. گرد و غبار ساختار غار تا ساعت هشت تیرهتر میشود و به ستارگان و کهکشانهای دور اجازه میدهد خود را نشان دهند.»
«ستارههای کوچکتر در اطراف تصویر پراکنده شدهاند. ابری تیره در بالای طاق غار گرد و غبار درخشان قرار دارد، با یک جریان در سمت راست در حال پیچش است. سایه تیره ابر در مرکز به صورت فشرده به نظر می رسد، با نوری که به شکل مثلث در بالا و پایین آن ظاهر میشود و حضور ستارهای را در داخل ابر تاریک نشان میدهد. بزرگترین فوارههای مواد قرمز تصویر از درون این ابر تیره بیرون میآیند، ساختاری ضخیم مانند صورت ناهموار یک صخره، که در لبهها درخشانتر میشود. در مرکز بالای تصویر، یک ستاره یک سایه تیره کوچکتر دیگر، این بار به صورت عمودی را نشان میدهد. در سمت چپ این ستاره، منطقه نامشخصتر است، مثل این که این ستاره نیز شروع به پاک کردن فضای اطراف خود میکند.»