مخاطب24:رئیس دفتر منطقهای خاورمیانه و شمال آفریقای فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیبسرخ و هلال احمر در حاشیه اجلاس کمیته اسلامی هلال بینالملل در جده، در دیدار با دبیرکل و معاون امور بینالملل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای این فدراسیون جهانی برای کاهش اثر تحریمها در زمینه دارویی و درمانی و همچنین اقدامات بشردوستانه ایران در چارچوب نهضت صلیبسرخ خبر داد.
حسامالشرقاوی امروز در شهر جده عربستان سعودی و در حاشیه اجلاس کمیته اسلامی هلال بینالملل با یعقوب سلیمانی دبیرکل و راضیه عالیشوندی معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و از تلاشهای خود و همکارانش در فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر برای کماثر کردن تحریمها علیه ایران در زمینه اقدامات و کمکهای بشردوستانه خبر داد.
الشرقاوی هلال احمر ایران را الگوی موفقی برای دیگر جمعیتهای ملی عضو نهضت جهانی صلیبسرخ و هلال احمر دانست و گفت: در ۲ سال گذشته سفرهایی به ایران داشتهام و از نزدیک توان بالای عملیاتی و جمعیت کثیر داوطلبی در هلال احمر این کشور را دیدهام. در هفتههای آینده نیز تعدادی از همکاران من برای بهرهگیری از تجارب هلال احمر در چند زمینه مشخص به تهران سفر خواهند کرد.
الشرقاوی با استقبال از حضور راضیه عالیشوندی در اجلاس جده گفت: به دنبال آن هستیم که در آیندهای نزدیک کنفرانسی با حضور زنان تأثیرگذار جمعیتهای ملی منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) برگزار کنیم.
در این دیدار عالیشوندی از جایگاه و توانمندی زنان هلال احمر ایرانی گفت و تاکید کرد: دنیا باید از توانمندی و حضور مؤثر زنان ایرانی به خصوص در زمینه امدادرسانی و اقدامات بشردوستانه آگاه شود. امروزه زنان در ایران تجربههای خوبی در پستهای مدیریتی مختلف دارند و در تصمیمات کلان کشور، تأثیرگذار هستند.»
الشرقاوی نیز در پاسخ از راضیه عالیشوندی دعوت کرد که در کنفرانسی که با حضور زنان تشکیل خواهد شد، پیرامون توفیقات زنان ایرانی در فعالیتهای بشردوستانه سخنرانی کند.
در این دیدار همچنین دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از تأثیر تحریمها بر اقدامات بشردوستانه گفت و خواستار پیگیری و تلاش مضاعف مدیران فدراسیون در زمینه ثبت و کماثر کردن این تحریمها شد.
یعقوب سلیمانی در ادامه با اشاره به راهاندازی بیش از ۷ هزار خانه هلال در سراسر کشور گفت: الگوی خانههای هلال تجربه موفق هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بود که مورد استقبال فدراسیون و تعداد زیادی از جمعیتهای ملی قرار گرفت.
وی توضیح داد: خانههای هلال گروههایی از خود مردم هستند که با تمرین و تجمیع امکانات بومی، آمادگی جامعه محلی برای مواجه با مخاطرات را افزایش میدهند و بستر پایداری برای انتقال آموزشهای همگانی هلال احمر به جامعه فراهم میکنند.
سلیمانی همچنین از تجربیات هلال احمر کشورمان در حوزههای تخصصی نجات یاد کرد و گفت: اغلب جمعیتهای ملی در دنیا تنها وظیفه امدادرسانی را به عهده دارند و در حوزه نجات دخالت نمیکنند. جمعیت هلال احمر ایران به دلیل فعالیت در رشتههای مختلف نجات این آمادگی را دارد تا تجارب خود در این زمینه را در اختیار فدراسیون و دیگر جمعیتهای ملی قرار دهد.