کد خبر: ۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک:

فتنه احتمالی 94 «حاشیه به مرکز» است/وقتی بی‌بی‌سی دعوت به مشارکت می‌کند باید هوشیار بود

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، صالح اسکندری رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آینده‌پژوهی ژرفا و دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک شب گذشته در جمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق (ع) که با حضور چهره‌هایی چون حجت‌الاسلام‌والمسلمین ادیب یزدی، سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزیر علوم در دولت دهم، ابراهیم انصاریان، جلال درخشه  و جمع دیگری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند ائتلاف اصولگرایان گفت: یکی از نگرانی‌های جریان اصولگرا بعد از رحلت آیت‌الله مهدوی کنی فقدان مرجعیت سیاسی بود که با تشکیل سازوکار حقوقی و پیشرفته شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان این نگرانی در اولین انتخابات بعد از رحلت ایشان جبران شد.

وی با اشاره به لوازم تعیین فهرستی که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم باشد، افزود: در تعیین فهرست نهایی برآیند شاخص‌های صلاحیتی، مقبولیتی و یک سری الزامات راهبردی در کمیته تعیین صلاحیت شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتایج به دست آمده در این کمیته در صحن شورای مرکزی ائتلاف به رای گذاشته شد و مراحل نهایی خود را سپری می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه در خصوص معرفی اشخاص صالح در فهرست نهایی اصولگرایان علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی که در قانون اساسی احصاء شده است، انقلابی گری، شجاعت، ساده زیستی، پاک دستی، رشته تحصیلی، میزان تحصیلات نامزدها و اینکه مجلس آینده به چند متخصص علوم سیاسی، به چه تعداد حقوق دان، چه تعداد کارشناس امنیتی و دفاعی و چند پزشک و ... احتیاج دارد، توجه شده است.

اسکندری در خصوص شاخص‌های مقبولیتی نیز افزود: بدیهی است اصلحی باید به مردم معرفی شود که رای‌آور و مقبول باشد و بتواند در رقابت با نامزد حریف آراء بیشتری را به خود اختصاص دهد. از این رو در چند مرحله از تشکل های سیاسی و 188 نامزد اصولگرا در خصوص فهرست نهایی اصولگرایان رای تمایل گرفته شد و همچنین یک سری نظرسنجی در این خصوص انجام شد و همپوشانی رای تمایل‌ها و نظرسنجی‌ها نتایج قابل‌اعتنایی را در کمیته تعیین صلاحیت‌ها رقم زد.

وی تصریح کرد: علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی و مقبولیتی یک سری الزامات راهبردی نظیر اینکه چه تعداد روحانی در فهرست باشد و یا اینکه چه تعدادی از زنان و جوانان در تنظیم لیست نهایی استفاده شود نیز مورد توجه قرار گرفت.

اسکندری برآیند این شاخص‌ها و الزامات راهبردی در گردونه تعامل گروه ها و احزاب سیاسی را زمینه‌ساز فهرستی خواند که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم است که انشاالله به‌زودی توسط سخنگوی ائتلاف اعلام خواهد شد.

وی خروج از ائتلاف در این مرحله و اظهارات تفرقه‌انگیز که منجر به شکاف در بین اصولگرایان شود را دارای هزینه‌های سنگینی خواند و افزود: اگر خدایی ناکرده فتنه‌ای در انتخابات 94 رخ دهد به‌مراتب پیچیده‌تر و متفاوت‌تر از فتنه 88 است.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و آینده‌پژوهی ژرفا گفت: بر خلاف سال 88 که فتنه از مرکز به پیرامون بود در این انتخابات با توجه به برآوردهایی که صورت گرفته دشمنان انقلاب به دنبال آن هستند تا جریان انتقال آشوب را از حاشیه به مرکز هدایت کنند.

به گفته وی در انتخابات 7 اسفند در بعضی از حوزه‌های تک کرسی و شهرهای کوچک به علت ثبت‌نام فله ای  10 تا 15 نفر با همدیگر رقابت می‌کنند و همین سبب خواهد شد که آراء خرد شود و فاصله نفر اول و دوم بسیار کم باشد که همین زمینه اعتراض و آشوب را فراهم می‌کند.

دبیر کارگروه سیاسی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان اینکه انتقال این آشوب و هیجان سیاسی در اقصی نقاط کشور توسط شبکه‌های اجتماعی به سایر مناطق در مقولات اجتماعی تست‌شده است، گفت: در جریان فوت مرحوم پاشایی، اسیدپاشی اصفهان، سگ‌کشی شیراز و ... قدرت انتقال التهاب و هیجان سیاسی و اجتماعی توسط شبکه‌های اجتماعی پویا از سواحل بوشهر گرفته تا خراسان شمالی، ساری و سیستان بلوچستان و ... فوق‌العاده سریع و غیر قابل کنترل بود.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی متفاوت جریانات ضد انقلاب و شبکه‌های ماهواره‌ای من و تو، بی بی سی فارسی و ... در دعوت اقشار خاکستری به مشارکت گفت: مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب در این انتخابات باید از هوشیاری بیشتری برخوردار باشند.

صالح اسکندری که خود از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق است، در پایان با تاکید بر ظرفیت بی نظیر دانشگاه امام صادق (ع) در تربیت نخبگان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تصریح کرد: حضور جدی فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق در عرصه رقابت‌های انتخاباتی 7 اسفند در تهران و شهرستان‌ها مایه خشنودی است و نوید بخش چرخه جدیدی از رقابت های سیاسی در ایران است که از رقابت گروه ها و احزاب سیاسی به رقابت مکاتب فکری و دانشگاهی ارتقا پیدا کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن در‌های دیپلماسی همچنان باز است علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن در‌های دیپلماسی همچنان باز است
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران اعلام کرد علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، در‌ها به روی دیپلماسی همچنان باز است.
صفحه خبر بالای تصاویر