مخاطب۲۴ : به نقل از ایرنا ؛ اگر به اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، سالی که بحران سوریه ایجاد و برای تداوم آن حدود یکسال بعد گروه تروریستی داعش توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد، سازماندهی و تجهیز شد، بازگردیم میبینیم که آمریکایی ها، انگلیسیها و صهیونیستها از کشتار مسلمانان به دست هم لذت میبرند و آن را تامین کننده منافع خود میدانند و یکی از دلایل حمایت از داعش نیز همین موضوع میباشد. هر چند داعش در سال آذر ماه سال ۱۳۹۶ در سوریه و یکماه قبل از آن در عراق شکست خورد، اما حامیان آمریکایی - صهیونیست آن هیچگاه دست از حمایت این گروه کم رمق و شکست خورده برای استفاده در جهت تامین منافع خود در منطقه دست نکشیدند و تاکنون نیز به این حمایتها ادامه میدهند.
از سال ۱۳۹۶ گروه تروریستی داعش دیگر منطقهای را در تصرف خود ندارد و عناصر آن به صورت خفته در سوریه و عراق فعال هستند و هر از گاهی با هجوم به مردم بی دفاع این کشورها جنایتی جدیدی رقم میزنند.
در چند سال اخیر اشغالگران به دنبال بهره برداری از عناصر داعش در سوریه و عراق هستند تا از این طریق به مطامع خود در این دو کشور دست یابند.
«محمد خیر اللبابیدی» تحلیلگر سیاسی در مصاحبه با وب سایت درباره حمایت تروریستهای آمریکایی از عناصر داعش میگوید، «استدلالی که آمریکایی برای توجیه اشغال سرزمینهای سوریه و سرقت ثروت نفتی و غیر نفتی آن میکنند، مبارزه با داعش است و به مصلحت واشنگتن است که این گروه تروریستی را تا حدودی فعال نگه دارد تا به اشغال سرزمینهای سوریه ادامه دهد».
وی میافزاید، «از این رو، همه میدانند که منافع آمریکا و متحدانش از حمایت گروههای تروریستی این است که ثبات به سوریه باز نگردد و روابط سوریه با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه از سر گرفته نشود».
سرتیپ «علی خضور» کارشناس نظامی نیز در این باره معتقد است، «فرضیه توطئه آمریکایی - ترکیه را در ماجرای فرار داعشیها از زندان راس العین که تحت کنترل پلیس نظامی وابسته به گروههای ترکمنستانی تحت کنترل ارتش ترکیه در شهر راس العین در شمال استان الحسکه است را بعید نمیدانیم».
وی افزود: تنوع ملیتهای داعشیهای فراری از این زندان از جمله ۱۰ عراقی، یک عربستانی، یک کویتی و ۱۳سوری از اهالی شهرهای شرق سوریه نشاندهنده ارتباط آنها با سرویسهای اطلاعاتی کشورهای اشغالگر سوریه میباشد.
این کارشناس نظامی تاکید کرده که بیشتر احتمالات نشان میدهد که تروریستهای فراری به سمت داخل ترکیه گریخته اند که در طول سالهای بحران همچنان یک مسیر عبور برای تروریستها به سمت سوریه باقی مانده است.
سرتیپ خضور معتقد است که عملیات داعش در صحرای سوریه متوقف نشده و هر از چندگاهی به ویژه پس از فرارهای مشابه از زندانهای تحت مدیریت نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و گروههای مرتبط با ترکیه، جایی که ارتش سوریه در آنجا قرار دارد، درگیریهایی به وجود میآید و با وجود لشکرکشیهای دورهای خود در صحرای سوریه، ارتش سوریه با گروههایی از ارواح میجنگد که هواپیماهای آمریکایی با انتقال آنها به غارها و حفرههای عمیق در صحرای سوریه امنیت آنها را تضمین کرده اند تا سکوی پرتابی برای هدف قرار دادن ارتش سوریه و غیرنظامیان سوری باشند و معادلهای که میگوید، (به زعم آمریکا) ریشه کن کردن داعش بسیار دشوار است را تحمیل کنند و راه رسیدن به آن، تصمیم سیاسی آمریکا به وقت واشنگتن و نه تصمیم نظامی سوریه به وقت محور مقاومت خواهد بود.