کد خبر: ۲۱۰۱۸
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۵

بررسی اهمیت و نقش ساختار حاکمیتی شرکتی در نخستین همایش مدیریت جامع ریسک

رئیس هیات مدیره بانک ملی ایران با بیان این که تحقق و پیاده سازی اصولی، درست و مطلوب نظام حاکمیت شرکتی در بانک به رفع ناترازی و بهبود شرایط سودآوری کمک می‌کند، اظهارداشت: با تمامی مشکلات و تنگنا‌های موجود، وجود ساز و کار‌ها و چارچوب‌های قانونی موجب افزایش تاب آوری بانک شده است.
بررسی اهمیت و نقش ساختار حاکمیتی شرکتی در نخستین همایش مدیریت جامع ریسک

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران:عباس شفیعی در نخستین همایش مدیریت جامع ریسک که با حضور اعضای هیات مدیره، اعضای هیات عامل، معاونان، روسای ادارات کل و شعب مستقل بانک برگزار شد به اهمیت و نقش ساختار حاکمیتی شرکتی در موفقیت نظام بانکداری نوین اشاره کرد و افزود: تنها راهکار نجات بخش که توانست طی سال‌های منتهی به سال ۲۰۰۸ مشکلات بانک‌ها در جهان را حل و رفع نماید وجود برنامه ریزی هماهنگ و پیاده سازی درست و اصولی نظام حاکمیت شرکتی بود.

وی اجرای موثر و مطلوب نظام حاکمیت شرکتی را مستلزم دو رکن حاکمیت و مدیریت دانست و تصریح کرد: برخی از بانک‌ها که طی سال‌های گذشته توانستند ساختار حاکمیت شرکتی را به سرعت و بدون وقفه بکار بگیرند امروز شاهد هستیم که در بسیاری از شاخصه‌ها رتبه‌های خوبی در سودآوری کسب کرده اند.

رئیس هیات مدیره بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از تلاش‌های کارکنان اداره کل ریسک به هم افزایی همکاران در راستای شناسایی و اجرای درست و مطلوب ارکان ریسک در بانک اشاره کرد و به موضوع نقش و جایگاه ریسک و بازرسی در بانک پرداخت.

شفیعی در این همایش از افزایش سرمایه بانک در سال جاری خبر داد و یادآور شد: افزایش سرمایه نقدی و کیفی بانک در سال جاری نتیجه پیاده سازی درست و اثرگذار حاکمیت شرکتی در بانک است.

وی خاطرنشان کرد: امروز فرصتی شد تا ضمن مرور فعالیت‌ها و اقدامات بانک در حوزه ریسک، نقاط ضعف و قوت بانک را بیشتر و بهتر بشناسیم تا با یک برنامه منسجم و دقیق به موفقیت و دستاورد‌های جدید دست یابیم.



باید تقویت فرهنگ ریسک را از خودمان آغاز کنیم

صمد عزیزنژاد عضو هیات مدیره و رییس کمیته ریسک بانک با بیان اینکه در بحث فرهنگ ریسک دو مقوله باور و رفتار بسیار مهم است، گفت: تا زمانی که مدیران ارشد بانک باور نداشته باشند که فعالیت‌های مالی بانک، دارای ریسک خواهد بود، نمی‌توان ساختار و فرآیند‌های مبتنی بر ریسک را طراحی کرد.

وی افزود: همچنین باید در رفتارمان به این نکته توجه کنیم که رفتار ما در راستای تحقق اهداف و صیانت از منابع بانک باشد و این همان اصل فرهنگ ریسک است.

عزیزنژاد با اشاره بر اهمیت فرهنگ ریسک در بعد بین المللی نیز تصریح کرد: کمیته بال یکی از ارکان بین المللی مهم در مدیریت ریسک است که در سال ۲۰۱۴ فرهنگ ریسک را در مدیریت جامع ریسک دید و این مهم نشان از اهمیت و جایگاه این مقوله دارد.

رییس کمیته ریسک بانک ملی ایران با تاکید بر اینکه باید تقویت فرهنگ ریسک را از خودمان آغاز کنیم، اظهار کرد: امیدواریم با یک نگاه جدید به رخداد‌ها و کنترل‌های داخلی، فرهنگ ریسک بیش از پیش جاری شود تا بتوانیم منافع و اهداف بانک را در تمامی ارکان آن دنبال کنیم.

سعید رضایی رییس اداره کل مدیریت ریسک بانک هم در این همایش با بیان اینکه مهم‌ترین بحث مطرح در حوزه ریسک، نظارت مبتنی بر ریسک است، تاکید کرد: کمیته ریسک به منظور کنترل مسئولیت‌های مرتبط با مقررات و ضوابط حاکم بر بازار و استقرار سیستم‌های مناسب مدیریت ریسک با هدف تقویت جنبه‌های حاکمیت شرکتی تشکیل شده و به عنوان یک ساختار مشورتی عمل می‌کند.

وی با اعلام اینکه در این همایش چهار نشست تخصصی ریسک بازار، ریسک عملیاتی، ریسک مالی و متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات برگزار شد، عنوان کرد: هدف از برگزاری این همایش ارتقا و آگاهی بخشی فرهنگ ریسک بوده و امیدوارم گامی موثر در جهت تحقق اهداف بانک باشد.

الهام چیت سازان مدیر اداره مطالعات و مقررات بانک مرکزی هم با بیان اینکه این بانک چارچوب‌ها و خط مشی ها، مقررات و ضوابط را اعلام می‌کند، گفت: پرداختن به مدیریت ریسک نقدینگی از منظر بانک مرکزی مقوله‌ای بسیار مهم و اساسی است.

وی اضافه کرد: توجه به مدیریت ریسک نقدینگی در بانک ملی ایران از اهمیت دوچندان برخوردار است چرا که ریسک سیستماتیک برای شبکه بانکی کشور را به دنبال خواهد داشت.

در ادامه این همایش نیز کارگروه متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات با حضور صمد عزیزنژاد عضو هیات مدیره بانک ملی ایران، بهزاد فخار عضو کمیته ریسک و حسین حقیقی کارشناس معاونت برنامه ریزی و تحول برگزار شد که در این کارگروه به بیان مسائل و موضوعات مربوط به الزامات و متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات پرداخته شد.

در ادامه این همایش نیز، پانل ریسک مالی برگزار و فرآیند‌های شناسایی ریسک، نقش بانک‌ها در اقتصاد کلان، فرآیند خلق نقدینگی در بانک‌ها، انواع دارایی‌های بانکی، شاخص‌های مدیریت دارایی و بدهی بانک‌ها و... بررسی شد.

همچنین در پانل‌های ریسک بازار و ریسک عملیاتی که با حضور روسای ادارات کل ستادی بانک و مشاوران عضو هیات مدیره بانک ملی ایران برگزار شد، مباحثی درخصوص انواع ریسک‌های کسب و کار، ریسک‌های سیستماتیک، ریسک‌های اقتصاد ایران و تاثیر آن بر بانک ملی ایران، روش‌های محاسبه ریسک بازار، مدیریت ریسک عملیاتی و معرفی سامانه ریسک عملیاتی بانک، ریسک عملیاتی از نگاه سازمان و روش ها، مدیریت ریسک تطبیق و چگونگی حصول اطمینان از مدیریت صحیح ریسک عملیاتی در سازمان مطرح شد.

در ادامه این نشست تنی چند از حاضران به بیان نظرات و طرح دیدگاه‌های خود درباره موضوع ریسک پرداختند و مدیران ارشد بانک ضمن پاسخگویی به سوالات حاضران، راهکار‌های لازم را ارائه دادند.

در پایان نیز بیانیه این همایش از سوی سعید رضایی رییس اداره کل مدیریت ریسک بانک قرائت شد.

برچسب ها: بانک ملی ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
برند جهانی روستای کندلوس تعیین شد برند جهانی روستای کندلوس تعیین شد
حسین ایزدی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در حاشیه بازدید از روستای کندلوس از تشکیل کارگروه تخصصی پیگیری پرونده ثبت میراث جهانی روستای کندلوس خبر داد و به اجرای کاهگل برای تمام روستا به منظور نظم بصری مناسب اشاره کرد.
کنسرت آوای شرقی کنسرت آوای شرقی
کنسرت "آوای شرقی" کنسرتی برای همکاری موسیقایی بین ایران و ژاپن، شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ با هنرمندی کیوان ساکت از ایران و ناگایو تسوموجی از ژاپن برگزار شد که در جریان آن قطعه‌ای به کشته‌شدگان بندرعباس و هیروشیما تقدیم شد.
آبیاری گیاهان باغ در ساعات اوج گرما به گیاهان آسیب می‌رساند آبیاری گیاهان باغ در ساعات اوج گرما به گیاهان آسیب می‌رساند
آبیاری در گرم‌ترین زمان روز یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی است که باغبان‌ها یا مردم عادی مرتکب می‌شوند. این کار نه تنها موجب هدررفت آب می‌شود، بلکه می‌تواند گیاهان را تحت فشار قرار دهد و حتی به آنها آسیب برساند.
کف و سقف انتقال وجه بین بانکی ساتنا، پایا و پل تغییر کرد کف و سقف انتقال وجه بین بانکی ساتنا، پایا و پل تغییر کرد
تغییرات سقف و کف انتقال وجه بین بانکی سامانه‌های ساتنا و پایا و پل بر اساس مصوبات دومین جلسه کمیسیون ابزار‌های پرداخت و تسویه بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شد.
اسکایپ تعطیل شد اسکایپ تعطیل شد
برنامه اسکایپ (Skype) که یکی از پیشگامان ارتباطات اینترنتی است، پس از نزدیک به ۲۲ سال مرتبط کردن مردم در سراسر جهان، روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت برابر با ۵ ماه مه، به پایان دوران خود رسید و تعطیل شد.
گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در پاکستان به سر می‌برد، ظهر روز دوشنبه پانزدهم اردیبهشت در تماس تلفنی خانم کایا کالاس مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، ضمن تبادل نظر و رایزنی در مورد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، وی را در جریان آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا قرار داد.
ثبت نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد ثبت نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد
اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد ثبت‌نام دانش‌آموزان
برگزیده
کف و سقف انتقال وجه بین بانکی ساتنا، پایا و پل تغییر کرد کف و سقف انتقال وجه بین بانکی ساتنا، پایا و پل تغییر کرد
تغییرات سقف و کف انتقال وجه بین بانکی سامانه‌های ساتنا و پایا و پل بر اساس مصوبات دومین جلسه کمیسیون ابزار‌های پرداخت و تسویه بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شد.
سهم کمسیون مالک و مستاجر هنگام عقد قرار داد چقدر است؟ سهم کمسیون مالک و مستاجر هنگام عقد قرار داد چقدر است؟
نحوه محاسبه کمیسیون املاکی‌ها به نوع قرارداد بستگی دارد.
شرط «سن بنا» در پرداخت وام مسکن حذف شد شرط «سن بنا» در پرداخت وام مسکن حذف شد
سقف تسهیلات خرید مسکن در شهر تهران به پنج میلیارد ریال (۵۰۰ میلیون تومان)، در مراکز استان‌ها و شهر‌های با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر به چهار میلیارد ریال (۴۰۰ میلیون تومان) و در سایر مناطق شهری به سه میلیارد ریال (۳۰۰ میلیون تومان) افزایش یافته است.
صفحه خبر بالای تصاویر