کد خبر: ۲۰۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

در روز گذشته، برخی از معتبرترین رسانه‌های ایران از ساخت ماشین فرمول یک ایرانی توسط دانشگاه فردوسی مشهد خبر دادند. در ادامه به شما می‌گوییم که این خبر، چیزی جز فیک نیوز نیست و اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهیم.
بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

مخاطب۲۴ :‌به نقل از گجت نیوز ؛ ماشین‌های فرمول یک، پادشاه ورزش موتور اسپرت و دنیای خودرو‌ها هستند. جذاب‌ترین فناوری‌ها، امکانات و آپشن‌هایی که امروزه در خودرو‌های سوپر اسپرت دیده می‌شوند، اول روی خودرو‌های فرمول یک قرار داشتند. مثلا تکنولوژی پدال شیفتر (شیفتر‌های پشت فرمان برای تعویض دنده)، برای اولین بار و در سال ۱۹۸۹، توسط فراری و با ماشین فرمول یک فراری ۶۴۰ متولد شد.

ساخت ماشین فرمول یک رهام در ایران

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

ساختن خودرو‌های فرمول یک هم کار یک شبه نیست و برای مثال، ماشین فرمول یک W۱۴ (ماشین فرمول یک مرسدس بنز در فصل ۲۰۲۳)، بیش از دو سال در پروسه ساخت قرار داشت و فقط فرمان آن به تنهایی، چیزی حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان ارزش دارد. پس داستان ساختن ماشین فرمول یک در ایران چیست؟ آیا دانشگاه فردوسی مشهد به تکنولوژی ساختن ماشین فرمول یک ایرانی دست پیدا کرده است؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

خودرو رهام دانشگاه مشهد، برای مسابقات فرمول وان نیست

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

مسابقات فرمول یک در فصل ۲۰۲۳، میزبان ۱۰ تیم و ۲۰ راننده است. به غیر از مسابقات F۱، رقابت‌های دیگری هم وجود دارند که از دور، شبیه فرمول یک هستند، اما سطح پایین‌تری دارند؛ مثلا فرمول ۲، ۳ یا فرمولا پورشه، رنو و ……، اما ماشین فرمول یک ایرانی رهام، مجوز رقابت در کدام یک از آن‌ها را دارد؟ پاسخ ساده است. هیچ کدام!

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

مسابقات فرمولا استیودنت (Formula Student) یا همان فرمول دانشجویی، دقیقا همان جایی است که «ماشین رهام دانشگاه مشهد» به آن تعلق دارد. لیگی که اکثر دانشگاه‌های برتر جهان، در آن حضور دارند و خودرو‌های خود را به آن جا می‌آورند.

در فیلم بالا، می‌توانید یکی از جذاب‌ترین لحظات فرمولا استیودنت را تماشا کنید. این فیلم به ماشین دانشگاه اشتوتگارت آلمان باز می‌گردد که در سال ۲۰۲۱، این رقابت را به خاک و خون کشید و مقام اول را کسب کرد.

ماشین فرمولا استیودنت رهام از دانشگاه فردوسی کار بزرگی را انجام داده است

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

ماشین رهام از دانشگاه فردوسی مشهد، کار بسیار بزرگی را انجام داده و مجوز ورود به تست‌های مسابقات فرمولا استیودنت را کسب کرده است و باید در کنار تیم‌های قدری مثل تیم دانشگاه‌های میشیگان، اشتوتگارت و … رقابت کند. این خودرو به پیشرانه چهار سیلندر سوزوکی با حجم ۶۰۰ سی سی مجهز شده است و تقریبا ۶۷ اسب بخار قدرت دارد. ماشین رهام دانشگاه مشهد روی کاغذ، تقریبا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد و تیم سازنده تا به امروز، تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت را از آن گرفته‌اند و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن هم به ۵.۲ ثانیه می‌رسد که برای یک ماشین ۲۸۰ کیلوگرمی، عدد جالبی است.

بررسی خبر ساخت ماشین فرمول یک ایرانی

متاسفانه به لطف رسانه‌های ناآگاه، این ماشین با تیتر‌های اشتباهی مثل «اولین ماشین فرمول یک ایرانی» به تلگرام و .. آمد و اخبار درست و اصلی به حاشیه رانده شد و چیزی جز تمسخر را در پی نداشت. فقط کافی است که در اینترنت، عکس ماشین فرمول یک را سرچ کنید و سپس در کنار ماشین رهام دانشگاه فردوسی مشهد قرار دهید. به هر حال ما از صمیم قلب برای تیم دانشگاه فردوسی مشهد و ماشین رهام در مسابقات فرمولا استیودنت، آرزوی موفقیت را داریم و امیدواریم که این تیم، بهترین نتیجه را کسب کند و امیدواریم که بند و بساط فیک نیوز، از رسانه‌های فارسی برچیده شود.

برچسب ها: تکنولوژی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.