به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش: سعید پورزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان با اشاره به برگزاری هشتمین جلسه کمیته سیما و منظر شهری با حضور اساتید رشتههای معماری و شهرسازی کشوری، معاونان و مدیران و کارشناسان این سازمان گفت: مقرر شد شرکت عمران، آب و خدمات با بکارگیری مشاور نسبت به تهیه سند طرح جامع سیما و منظر شهری اقدام کند.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان ادامه داد: سند جامع ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری با بررسی و مطالعات محیطی و بر اساس اهداف بالادستی برنامههای دولت و مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی سال ۱۳۸۷ و دستورالعمل ماده ۱۶۹ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور، تهیه و تدوین و توسط شرکت عمران، آب و خدمات کیش اجرایی خواهد شد.
سعید پورزادی با بیان این که این سند یکی از طرحهای جامع توسعه و عمران شهری و یک سند راهبردی برای سیما و منظر شهری است؛ تاکید کرد: صیانت از هویت بومی، ارزشهای معماری و شهرسازی ایرانی - اسلامی و ارتقاء کیفیت فضاهای شهری، یکی از دغدغهها و اولویتهای مهم نظام تصمیمگیری و سیاستگذاری معماری و شهرسازی کشور محسوب میشود از اینرو درصد هستیم با اجرایی کردن طرح جامع سیما و منظر شهری کیش در این راستا گام برداریم.
وی ادامه داد: نظارت بر نماهای ساختمانهای در حال احداث قبل از پایان کار، جلوگیری از درهم ریختگی دیداری وعدم گسترش نماهای ناسازگار با فرهنگ بومی کیش، مدیریت هماهنگ در حوزه نمای ساختمانی در راستای نظم دهی به منظرشهر و کاهش موازیکاریها از مهمترین اهداف دستورالعمل نحوه تشکیل و مدیریت کمیتههای ساماندهی سیما و منظر شهری محسوب میشود.
پورزادی اظهار داشت: با بکارگیری فن آوریهای نوین و توجه به مقررات ملی ساختمان، در راستای تحقق مباحث زیبایی شناسی و وحدت بخش در سیما و منظر شهری از جمله خط آسمان، خط زمین، ترکیب بندی احجام در نماها و دوام و ماندگاری آن در شرایط اقلیمی و به نوبه آن ارتقاء سیما و منظر شهری کیش گام برخواهیم داشت.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که در سند جامع سیما و منظر شهری کیش به بافتهای تاریخی و قدیمی کیش، اماکن کسب و کارهای دریا محور و حفاظت از محیط زیست توجه ویژه شده است؛ افزود: توجه به مقوله پلان از جایگاه مبلمان و سبزینههای شهری، نما از حیث مصالح ساختمانی، رنگ، نوع ساخت و ساز و پایداری آن بر اساس شرایط اقلیمی جزیره و نیز پردازش نمای پنجم یا بامها از جمله مواردی است که در طرح جامع سیما و منظر شهری مد نظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به توجه برخی سرمایه گذاران به نمای پنجم یا بام ساختمانها افزود: به دنبال این هستیم که با اجرای سیاست تشویق، نمای پنجم و جدارههای ساختمانهای جزیره کیش را با توجه به شرایط اقلیمی، به صورت سبز و ساختمانهای سبز مطرح کنیم.
"سعید پورزادی" نورپردازی و ایجاد زندگی شبانه در کیش و افزایش آمد و شد در ساعات شبانه را با توجه به شرایط اقلیمی جزیره بسیار با اهمیت و در راستای جذب گردشگر دانست وخاطر نشان کرد: در فرودگاه، بنادر، سواحل، بناهای تاریخی و جای جای جزیره از یک نوع نورپردازی مهندسی شده استفاده خواهد شد که با حداقل مصرف انرژی، سیما و منظر شهری کیش را ارتقاء دهیم.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به سه مقوله مهم ساختار، روش و محتوا در ساماندهی سیما و منظر شهری کیش گفت: ساختار ساماندهی، در کمیته سیما و منظر شهری شکل گرفته و در تحقق روش اجرای طرح جامع کیش، نیازمند مشارکتهای و همکاریهای مردمی در مباحث امور مهندسی میباشیم و در اجرای محتوا نیز به دنبال شکل دادن سیما و منظر مناسب روز و شب در جزیره کیش بر اساس الگوهای معماریهای اصیل کشورمان هستیم.
وی در پایان از تمامی سرمایه گذاران خواست قبل از اجرای نمای پروژههای خود، مجوز تاییدیه نما را از کمیته سیما و منظر شهری دریافت کنند.