کد خبر: ۲۰۰۵۷
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷

کاخ سفید: فعلا روی احیای برجام متمرکز نیستیم

سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت که با وجود حفظ کانال‌های دیپلماتیک با ایران، سیاست واشنگتن در قبال آن تغییری نکرده است و فعلا برنامه آن محدودسازی ایران از طریق «اعمال فشار» است.
کاخ سفید: فعلا روی احیای برجام متمرکز نیستیم

مخاطب24:کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه کاخ سفید منتشر شده است، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به موضع اخیر آمریکا مبنی بر این که برجام (توافق هسته‌ای) فعلا در دستور کار آن قرار ندارد، وجود کانال‌های دیپلماتیک با ایران چه توجیهی دارد؟ گفت: «داشتن کانال‌های باز گفتگو مهم است. تکرار می‌کنم که سیاست ما در قبال ایران تغییری نکرده است. ما در این باره بسیار صریح بوده‌ایم.»


پیر با نادیده گرفتن تاثیر ثبات‌زدای حضور نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در خاورمیانه و برخی اقدامات آن مانند فروش میلیارد‌ها دلار تسلیحات به کشور‌های منطقه که به رقابت تسلیحاتی در آن دامن زده است، گفت: «ما روی محدودسازی رفتار ثبات‌زدای ایران از طرق اعمال فشار، همکاری و هماهنگی نزدیک با متحدانمان و تنش‌زدای در منطقه متمرکز هستیم.»


مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از چند ماه از آغاز آن در اوایل سال ۲۰۲۲، با وجود برخی گشایش‌های انجام شده، به دلیل برخی مسائل حل‌نشده متوقف شد.


ایران و آمریکا از طریق طرفین مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می‌گرفتند و مذاکرات مستقیمی نداشتند.

دولت آمریکا با وجود این که می‌گوید دیپلماسی اولویت اول آن برای رسیدگی به مسئله هسته‌ای ایران است، در چند ماه اخیر با اتخاذ رویکردی مداخله‌جویانه درباره امور داخلی ایران و ادعای نقض حقوق بشر، همچنین ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین-ادعایی که از سوی مقامات ایران و روسیه رد شده است، گفته است که احیای برجام فعلا در دستور کار آن قرار ندارد.

واشنگتن در این مدت سعی کرده است ایران را مقصر مطرح کردن مسائل فرابرجامی در مذاکرات وین جلوه دهد و آن را عامل مهمی در روند کند و ایجاد وقفه در مذاکرات جلوه دهد.

در حالی که مقامات ایران با انتقاد از این رویکرد آمریکا و شرکای غربی توافق اعلام کرده‌اند، در صورتی که غرب اراده سیاسی لازم را نشان دهد، آماده نهایی کردن توافقی «خوب» در وین برای لغو تحریم‌ها هستند که در راستای منافع ملت ایران باشد.

با وجود این که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران صرفا صلح‌آمیز است، سخنگوی کاخ سفید گفت که سیاست واشنگتن برای اطمینان‌یابی از این که ایران هیچ گاه به یک سلاح اتمی دست پیدا نکند، تغییری نکرده است.

او در این راستا افزود: «بنابراین، ما همواره در حال رصد دقیق فعالیت‌های ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم هستیم.»

سخنگوی کاخ سفید در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی زندانیان آمریکایی در خارج از کشور، از جمله ایران با بیان این که اطلاعات جدیدی برای ارائه در این باره ندارد، گفت: «دولت آمریکا موضوع زندانی شدن غیرقانونی یا گروگان‌گرفته شدن آمریکایی‌ها در خارج از کشور را بسیار جدی می‌گیرد. این موضوع برای این دولت در اولویت قرار دارد.»

اظهارات پیر درباره آزادسازی زندانیان در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران بار‌ها برای رسیدگی به موضوع تبادل زندانیان در چارچوبی جدا از مذاکرات توافق هسته‌ای اعلام آمادگی کرده‌اند.

برچسب ها: کاخ سفید
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عراقچی: پاسخِ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است عراقچی: پاسخِ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است
وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه «پاسخ ایران به نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است»، گفت: «این در حقیقت به نوعی پاسخ به قلدری آمریکاست که ما در شرایط قلدرمآبانه مذاکره نمی‌کنیم و از موضع برابر همیشه آماده مذاکره بودیم و هستیم.»
از دروغ سیزده درباره پزشکیان چه می‌دانید؟ از دروغ سیزده درباره پزشکیان چه می‌دانید؟
رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت نامه‌ای که با امضای رئیس‌جمهوری خطاب به معاون اجرایی درباره تجمعات مقابل مجلس در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده را جعلی اعلام کرد
آسمان شب چه دستاوردی برای «جیمز وب» داشت؟ آسمان شب چه دستاوردی برای «جیمز وب» داشت؟
در این گزارش به شرح این مساله می‌پردازیم که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از زمان پرتاب تاکنون چگونه مدل‌های تکامل کیهانی ما را تغییر داده و همچنان به بینش ما درباره جهان هستی عمق می‌بخشد. ابزار‌های با وضوح بالای آن، اجرامی را نشان می‌دهند که برای گذشته بسیار دور هستند و امکان مطالعه ستارگان اولیه، کهکشان‌ها و سیارات فراخورشیدی بالقوه قابل سکونت را فراهم می‌کنند
رهبر انقلاب: اگر آمریکا شرارتی انجام دهد ضربه متقابل محکم خواهد خورد رهبر انقلاب: اگر آمریکا شرارتی انجام دهد ضربه متقابل محکم خواهد خورد
رهبر انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نماز عید فطر را در مصلای تهران اقامه کردند.
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
نگاهی علمی به تاثیر حمام یخ بر بدن انسان نگاهی علمی به تاثیر حمام یخ بر بدن انسان
برخی ادعا می‌کنند که حمام یخ می‌تواند با تاثیر معجزه‌وار سبب برطرف کردن بسیاری از مشکلات بدن انسان شود. در این مقاله نگاهی علمی به مشکلات و مزایای استفاده از حمام یخ خواهیم داشت.
برگزیده
عراقچی: پاسخِ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است عراقچی: پاسخِ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است
وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه «پاسخ ایران به نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است»، گفت: «این در حقیقت به نوعی پاسخ به قلدری آمریکاست که ما در شرایط قلدرمآبانه مذاکره نمی‌کنیم و از موضع برابر همیشه آماده مذاکره بودیم و هستیم.»
از دروغ سیزده درباره پزشکیان چه می‌دانید؟ از دروغ سیزده درباره پزشکیان چه می‌دانید؟
رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت نامه‌ای که با امضای رئیس‌جمهوری خطاب به معاون اجرایی درباره تجمعات مقابل مجلس در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده را جعلی اعلام کرد
واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران به تهدید ترامپ علیه تهران واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران به تهدید ترامپ علیه تهران
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به تهدید ترامپ علیه تهران واکنش نشان داد.
صفحه خبر بالای تصاویر