کد خبر: ۱۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

احتمالا تصاویر زیادی از ورزشکاران در رقابت‌های جهانی مشاهده کرده اید که مدال‌های خود را به دندان کشیده و عکس گرفته اند. حال این سوال است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

یکی از سوالاتی که همیشه در آستانه المپیک مطرح می‌شود مربوط به جنس مدال‌های توزیع شده در بزرگترین رویداد جهان یعنی المپیک است و بسیاری گمان می‌کنند که مدال‌های المپیک از نظر مالی نیز ارزش زیادی دارند و ورزشکاری که صاحب مدال طلا می‌شود، یک گنج طلایی به دست آورد. در ادامه به این سوال و اینکه چرا ورزشکاران مدال خود را گاز می‌گیرند، پاسخ خواهیم داد.

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.
کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) خصوصیات فیزیکی مدال‌ها را تعیین کرده است، اما تصمیم نهایی در مورد طراحی مدال بر عهده کشور میزبان است. قوانین IOC برای تهیه مدال‌ها مربوط به شکل ظاهری، اندازه و مواد تشکیل دهنده مدال است که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
موضوع اول در مورد مواد ساخت مدال است که به شرح زیر است:

مقام اول (مدال طلا): حداقل از ۹۲.۵ ٪ نقره تشکیل شده که با ۶ گرم طلا اندود شده است.
مقام دوم (مدال نقره): ۹۲.۵ ٪ نقره.
مقام سوم (مدال برنز): ۹۲.۵ ٪ مس با ۰.۵ ٪ قلع و ۲.۵ ٪ روی است.

در مورد شکل ظاهری مدال نیز معمولاً دایره‌ای شکل و دارای یک پیوست برای یک زنجیر یا روبان است. قطر مدال حداقل ۶۰ میلی‌متر و ضخامت آن حداقل ۳ میلی‌متر است. همچنین در موارد مربوط به جزئیات رویداد، تاکید شده است که ورزشی که مدال برای آن اعطا شده باید روی مدال نوشته شود. برای مثال مدالی که در رشته کشتی توزیع می‌شود باید نام کشتی بر روی آن نقش بسته باشد.

حال سوال این است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟ در پاسخ باید گفت موضوع گاز گرفتن مدال طلا، پیشینه‌ای تاریخی دارد. در گذشته به منظور اطمینان از خلوص سکه‌های طلا و تشخیص آن با سکه‌های ساخته شده به وسیله سربِ زراندود، آن را بین دندان‌ها قرار داده و فشار می‌دادند در صورتی که جای دندان‌ها بر روی سکه باقی می‌ماند آن سکه از طلای خالص بوده است.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
اگرچه امروزه داد و ستد با سکه‌های طلا مرسوم نیست، اما رسم سنجش عیار طلا با دندان از بین نرفته و به ورزشکاران ارث رسیده است؛ آن‌ها به صورت سمبلیک پس از قهرمانی و کسب مدال اقدام به گاز گرفتن مدال خود مقابل دوربین‌ها می‌کنند.
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.

پاسخ اینکه چرا ورزشکاران به چنین کاری مبادرت می‌ورزند، این است که عکاس‌های ورزشی از آن‌ها چنین تقاضایی دارند؛ به همین خنده‌داری.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
در این رابطه «دیوید والچینسکی»، رئیس انجمن بین‌المللی مورخان المپیک، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان بیان داشته که: «این خواسته عجیب عکاسان از ورزشکاران المپیک است. به نظر من این حرکت بیشتر حالت نمادین دارد و چیزی نیست که خود ورزشکاران بخواهند آن را انجام دهند.»
در آخر نیز شاید بد نباشد بدانید که روند به دندان کشیدن مدال‌ها بی‌خطر هم نیست به طوری‌که در سال ۲۰۱۰، ورزشکار آلمانی به نام «دیوید مولر» هنگام گاز زدن مدال نقره خود، دندان‌های جلویش را از دست داد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
ماجرای تجاوز به دختر ۲۰ ساله به کجا رسید؟ ماجرای تجاوز به دختر ۲۰ ساله به کجا رسید؟
پرونده تجاوز ورزشکاران ایرانی به دختر ۲۰ ساله کره‌ای همچنان باز است.
پرسپولیسی که غوغا به پا کرد پرسپولیسی که غوغا به پا کرد
در روز‌هایی که تمرین تیم‌های لیگ برتری هنوز شروع نشده، بازیکنان خارجی تیم‌ها به صورت شخصی تمرین می‌کنند.
کریم باقری، سرمربی پرسپولیس! کریم باقری، سرمربی پرسپولیس!
باشگاه پرسپولیس برای این که فرصت نقل و انتقالات و آماده سازی پیش فصل را از دست ندهد، در کنار ادامه مذاکرات برای نگه داشتن کارتال، یک گزینه داخلی را برای جانشینی او در نظر گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر