کد خبر: ۱۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

احتمالا تصاویر زیادی از ورزشکاران در رقابت‌های جهانی مشاهده کرده اید که مدال‌های خود را به دندان کشیده و عکس گرفته اند. حال این سوال است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

یکی از سوالاتی که همیشه در آستانه المپیک مطرح می‌شود مربوط به جنس مدال‌های توزیع شده در بزرگترین رویداد جهان یعنی المپیک است و بسیاری گمان می‌کنند که مدال‌های المپیک از نظر مالی نیز ارزش زیادی دارند و ورزشکاری که صاحب مدال طلا می‌شود، یک گنج طلایی به دست آورد. در ادامه به این سوال و اینکه چرا ورزشکاران مدال خود را گاز می‌گیرند، پاسخ خواهیم داد.

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.
کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) خصوصیات فیزیکی مدال‌ها را تعیین کرده است، اما تصمیم نهایی در مورد طراحی مدال بر عهده کشور میزبان است. قوانین IOC برای تهیه مدال‌ها مربوط به شکل ظاهری، اندازه و مواد تشکیل دهنده مدال است که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
موضوع اول در مورد مواد ساخت مدال است که به شرح زیر است:

مقام اول (مدال طلا): حداقل از ۹۲.۵ ٪ نقره تشکیل شده که با ۶ گرم طلا اندود شده است.
مقام دوم (مدال نقره): ۹۲.۵ ٪ نقره.
مقام سوم (مدال برنز): ۹۲.۵ ٪ مس با ۰.۵ ٪ قلع و ۲.۵ ٪ روی است.

در مورد شکل ظاهری مدال نیز معمولاً دایره‌ای شکل و دارای یک پیوست برای یک زنجیر یا روبان است. قطر مدال حداقل ۶۰ میلی‌متر و ضخامت آن حداقل ۳ میلی‌متر است. همچنین در موارد مربوط به جزئیات رویداد، تاکید شده است که ورزشی که مدال برای آن اعطا شده باید روی مدال نوشته شود. برای مثال مدالی که در رشته کشتی توزیع می‌شود باید نام کشتی بر روی آن نقش بسته باشد.

حال سوال این است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟ در پاسخ باید گفت موضوع گاز گرفتن مدال طلا، پیشینه‌ای تاریخی دارد. در گذشته به منظور اطمینان از خلوص سکه‌های طلا و تشخیص آن با سکه‌های ساخته شده به وسیله سربِ زراندود، آن را بین دندان‌ها قرار داده و فشار می‌دادند در صورتی که جای دندان‌ها بر روی سکه باقی می‌ماند آن سکه از طلای خالص بوده است.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
اگرچه امروزه داد و ستد با سکه‌های طلا مرسوم نیست، اما رسم سنجش عیار طلا با دندان از بین نرفته و به ورزشکاران ارث رسیده است؛ آن‌ها به صورت سمبلیک پس از قهرمانی و کسب مدال اقدام به گاز گرفتن مدال خود مقابل دوربین‌ها می‌کنند.
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.

پاسخ اینکه چرا ورزشکاران به چنین کاری مبادرت می‌ورزند، این است که عکاس‌های ورزشی از آن‌ها چنین تقاضایی دارند؛ به همین خنده‌داری.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
در این رابطه «دیوید والچینسکی»، رئیس انجمن بین‌المللی مورخان المپیک، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان بیان داشته که: «این خواسته عجیب عکاسان از ورزشکاران المپیک است. به نظر من این حرکت بیشتر حالت نمادین دارد و چیزی نیست که خود ورزشکاران بخواهند آن را انجام دهند.»
در آخر نیز شاید بد نباشد بدانید که روند به دندان کشیدن مدال‌ها بی‌خطر هم نیست به طوری‌که در سال ۲۰۱۰، ورزشکار آلمانی به نام «دیوید مولر» هنگام گاز زدن مدال نقره خود، دندان‌های جلویش را از دست داد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توضیحات پژمان جمشیدی در خصوص خروج از کشور توضیحات پژمان جمشیدی در خصوص خروج از کشور
پژمان جمشیدی، بازیگر سینما و بازیکن سابق فوتبال امروز راهی خارج از کشور شد تا با خانواده‌اش دیدار کند. در روزهای گذشته، پرونده قضایی وی در صدر اخبار کشور قرار گرفت و پس از آنکه جمشیدی با تودیع وثیقه از آزاد شد، امروز با یک استوری توضیحاتی در خصوص اتفاقات افتاده ارائه کرد
امثال شفقتیان جوانی خود را برای فوتبال گذاشتند! امثال شفقتیان جوانی خود را برای فوتبال گذاشتند!
حمید درخشان با حضور در استودیو گروه ورزش رسانه مخاطب۲۴، در خصوص وضعیت پیشکسوتان پرسپولیس اظهار نظر کرد
دولت وفاق؛ تکرار چهره‌ها و سردرگمی در عمل دولت وفاق؛ تکرار چهره‌ها و سردرگمی در عمل
دکتر پزشکیان با شعار وفاق ملی روی کار آمد، اما ترکیب دولت و تصمیماتش نشانی از تغییر ندارد. وعده‌هایی، چون رفع فیلترینگ و بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص محقق نشده‌اند و این امر نارضایتی ها را افزایش داده است.
بازداشتگاه اوین دانشگاه می‌شود بازداشتگاه اوین دانشگاه می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد انتقال زندان‌ها به خارج شهر ادامه دارد و تغییر کاربری زندان اوین به دانشگاه نیازمند بررسی دقیق است.
ارتش آمریکا آماده حمله به ونزوئلا شد ارتش آمریکا آماده حمله به ونزوئلا شد
شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که ارتش ایالات متحده مجوز‌های لازم برای انجام عملیات زمینی علیه ونزوئلا را دریافت کرده و برنامه‌ریزی‌های اولیه آغاز شده است.
جنجال فریبا نادری ادامه دارد! جنجال فریبا نادری ادامه دارد!
ماجرا از یک گفت‌وگوی اینترنتی آغاز شد، اما به بحثی گسترده درباره جامعه امروز ایران انجامید. اظهارات فریبا نادری درباره طبقه اجتماعی خود، نه‌فقط واکنشی مجازی، که بازتاب نارضایتی در میان مردم بود و این پرسش را ایجاد کرد که آیا جامعه با شکاف و گسست مواجه شده است؟
برگزیده
به دنبال جاودانگی در کلن به دنبال جاودانگی در کلن
کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پیش از بازی جام حذفی مقابل کلن، بر عزم تیم برای ثبت رکورد ۱۴ برد متوالی و صعود به دور بعد تأکید کرد.
شهرآورد پایتخت، هر جا جز پایتخت شهرآورد پایتخت، هر جا جز پایتخت
گمانه زنی‌ها در مورد محل برگزاری بازی پرسپولیس و استقلال ادامه دارد و پرسپولیس در حال تصمیم گیری است
تشخیص دکتر جباری درباره صابر کاظمی: «برق‌گرفتگی نبود!» تشخیص دکتر جباری درباره صابر کاظمی: «برق‌گرفتگی نبود!»
دکتر جباری در تازه‌ترین توضیح درباره وضعیت صابر کاظمی تأکید کرد که برخلاف شایعات، علت حادثه برق‌گرفتگی نبوده و مشکل اصلی، ضایعه عروقی در مغز است.
صفحه خبر بالای تصاویر