هجوم مسافران به ارمنستان برای واکسیناسیون رایگان، در روزهای گذشته با رونق گرفتن سفرهای زمینی و هوایی به ارمنستان مواجه شدهایم و مردم با اطلاع از واکسیناسیون رایگان در این کشور، بلیت پروازها و اتوبوسهای ایروان را تا چند هفته آینده خریداری کردهاند، به گونهای که دفاتر مسافرتی هم برنامهریزی برای تورهای خود به این مقصد را به اواخر تیر ماه موکول کردهاند.
هجوم مسافران به ارمنستان برای واکسیناسیون رایگان سوژه رسانه ها شده است. در روزهای گذشته با رونق گرفتن سفرهای زمینی و هوایی به ارمنستان مواجه شدهایم، زیرا در این کشور واکسن کرونای رایگان توزیع می شود..
به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، واکسیناسیون رایگان در ارمنستان حتی برای گردشگران بهانهای شده تا مسافران از سراسر دنیا به ویژه از کشورهایی مانند ایران که از برخی دیگر کشورهای جهان از نظر واکسیناسیون عقبتر هستند، به سمت این کشور هجوم بیاورند.
همین مساله سبب شده تا اتوبوسها و هواپیماهای این مسیر پر باشد و حتی دفاتر مسافرتی و گردشگری برنامههای تور خود را از اواخر تیر ماه برای داوطلبان ارائه دهند؛ چرا که تا آن زمان بلیتها رزرو و فروخته شده است.
هزینه سفر زمینی به ایروان با تور چیزی حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای چند شب و چند روز است که البته این قیمت با هتلهای چهار و پنج ستاره تا بیش از شش میلیون تومان هم افزایش پیدا میکند و قیمت بلیت پرواز با هزینه اسکان در ایروان در همین بازه زمانی حدود هفت میلیون تومان است که تا حدود ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا میکند.
در این میان پروازهای آرمنیا ایرویز پر شده و تنها پروازهای این شرکت به ایروان نمیروند و قطر ایرویز و دیگر شرکتهای هواپیمایی خارجی به صورت کانکشنی به این کشور پرواز دارند که البته قیمت بلیتهای آنها از ۱۴ میلیون تومان (البته به صورت رفت و برگشت) شروع میشود.
البته روز گذشته آذری -مدیرکل فرودگاههای استان آذربایجان شرقی- از برقراری پروازهای تبریز – ایروان-تبریز خبر داد و گفت: این پرواز روزهای دوشنبه و پنج شنبه هرهفته توسط شرکت هواپیمایی Armenia Airways انجام میشود که نخستین پرواز آن روز پنجشنبه (دهم تیر ماه) با ۴۶ نفر مسافر ورودی وارد فرودگاه تبریز شد و پس از یک ساعت توقف، با ۹۷ نفر مسافر تبریز را به سمت ایروان ترک کرد.
وی افزود: علاوه بر موضوع انتقال مسافر و توسعه گردشگری، ایجاد مسیر ''کانکشنی'' و دسترسی به شهر "مسکو" از طریق ایروان نیز از پتانسیلهای این پرواز است که میتواند موجبات اتصال تبریز به مسکو را فراهم آورد.
این مسئله نشان میدهد که از سفرهای رونق گرفته مردم به مقصد ایروان استقبال میشود و باید دید در آینده چند نفر از مردم میتوانند به این کشور سفر کنند.
در این زمینه رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان هرویک یاریجانیان در مورد موج سفر ایرانیان به ارمنستان به منظور دریافت واکسن کرونا اظهار کرد: ارتباط زمینی با ارمنستان هنوز راه اندازی نشده، ولی رفت و آمدها از طریق هوایی انجام میشود. دولت ارمنستان نیز برنامه خاصی برای واکسیناسیون ندارد، از آنجا که خودشان سهمیه دارند و استفاده میکنند عملا هرکسی که به این کشور میرود و خواستار دریافت واکسن است به او واکسن میزنند.
وی افزود: دولت ارمنستان در برابر این واکسنها مبلغی را نیز دریافت نمیکند و به صورت رایگان به توریستها تزریق میکند. علاوه براین چند پزشک در محل هستند که آزمایشات مربوطه را انجام میدهند. بعد از اندازه گیری فشار و اکسیژن خون تزریق واکسن انجام میشود که همه این مراحل به صورت رایگان است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان در پاسخ به سوالی پیرامون تعداد ایرانیانی که در ارمنستان واکسن دریافت کردهاند گفت: برای دستیابی با آمار تعداد ایرانیهایی که در ارمنستان واکسن دریافت کردهاند درخواست دادیم، اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم. شاید اگر سفارت ایران در ارمنستان درخواست دهد زودتر و راحتتر بتواند آمار را به دست بیاورد.
وی یادآور شد:، ولی میتوان گفت گستردگی ایرانیانی که برای دریافت واکسن به ارمنستان میروند بسیار زیاد است. همه پروازهایی که از ایران به ارمنستان رفته یا بازگشته، تقریبا پر بوده است.
وی همچنین به سوال دیگری درباره امکان خرید واکسن از طریق ارمنستان توسط ایران پاسخ داد: خود ایران میتواند واکسن دریافت کند و نیازی نیست از طریق ارمنستان این کار را کند. اما شنیدهها حاکی از این است که صحبتهایی شده که البته با توجه به تولید واکسن در ایران احتمالا نیاز چندانی به واکسنهای خارجی نخواهیم داشت.
تکمیلی:
واکنش جهانپور به تزریق واکسن در ارمنستان
کیانوش جهانپور در خصوص این موضوع که تعدادی از مردم برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان سفر میکنند، گفت: در برخی از کشورهای همسایه ما از جمله ارمنستان از واکسیناسیون علیه کرونا استقبال نشده است.
وی افزود: این کشور واکسن آسترازنکا را وارد کرده است که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسنها را مورد استفاده قرار نداده اند و از آنجایی که این واکسنها تاریخ مصرف دارند، به توریستهایی که به آنجا سفر میکنند، تزریق میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است واکسنهایی که در این کشور به توریستها زده میشود، تاریخ مصرف گذشته باشد؟، توضیح داد: خیر، واکسنها تاریخ مصرف گذشته نیستند و برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد آنها را به توریستهای خارجی با پاسپورت تزریق میکنند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به اینکه در برخی دیگر از کشورهای همسایه ما هم وضع به همین گونه است و در حال حاضر کشوری داریم که سرعت واکسیناسیون در آن یک دهم ایران است، افزود: در این کشورها از واکسیناسیون استقبال عمومی صورت نگرفته است و تاریخ انقضاء واکسن در حال اتمام است و ممکن است در برخی از شهرهای عراق هم شاهد این وضعیت باشیم.
جهانپور در خاتمه عدم استقبال مردم برخی از کشورهای منطقه از واکسیناسیون و تزریق واکسنهای مازاد به توریستها را از معضلات این کشورها دانست و تاکید کرد که این موضوع را نباید به عنوان نقطه این قوت این کشورها حساب کرد.