کد خبر: ۱۷۳۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۱

جزییات برگزاری نشست چهارجانبه مسکو

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ارزیابی مثبتی از نشست چهارجانبه مسکو دارد، گفت: در این نشست، در راستای نزدیک کردن دیدگاه‌های ترکیه و سوریه گامی به جلو برداشته شد.
جزییات برگزاری نشست چهارجانبه مسکو

جزییات برگزاری نشست چهارجانبه مسکو

مخاطب۲۴ : حسین امیرعبداللهیان شامگاه چهارشنبه قبل از ترک مسکو به خبرنگاران گفت: با استفاده از فرصت حضور در نشست چهارجانبه مسکو، دیدار‌های جداگانه‌ای با وزیران امور خارجه روسیه، سوریه و ترکیه انجام و درباره توسعه مناسبات دوجانبه و به ویژه پیگیری همکاری‌های اقتصادی و تجاری رایزنی شد.

وی ادامه داد: در این دیدارها، اجرایی شدن توافقاتی که در دیدار‌های جداگانه رئیس جمهوری اسلامی ایران با روسای جمهوری فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه صورت گرفته است، پیگیری شد.

 

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: پیشرفت‌های بسیار خوبی در مناسبات ایران و ترکیه و همچنین روابط تهران و مسکو در یکسال گذشته صورت گرفته است و حجم مناسبات تجاری ایران با این دو کشور وضعیت افزایشی و خوشبینانه‌ای را نشان می‌دهد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: تحول در روابط روسیه نتیجه تلاش سفارتخانه‌های دو کشور و دستگاه‌های زیربط دو کشور است، بخش خصوصی بسیار فعال شده است و بستر‌های خوبی برای فعالیت بخش خصوصی دو کشور ایجاد شده است که از این فرصت حداکثر فرصت استفاده را می‌توانند داشته باشند، همین وضعیت را در ارتباط با ترکیه شاهد هستیم.

وزیر امور خارجه با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه نیز گفت: در دمشق، طراحی و ریل گذاری برای فعالیت گسترده بخش خصوصی ایران و سوریه را در دو کشور شاهد خواهیم بود.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران که دقایق پایانی شامگاه سه شنبه به وقت محلی وارد مسکو شده بود، شامگاه چهارشنبه پس از یک روز کاری فشرده و حضور در نشست چهارجانبه وزیران امور خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه درباره مسائل سوریه و دیدار جداگانه با همتایان خود در این کشورها، راهی تهران شد.

وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در پایان مذاکرات روز چهارشنبه در بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود به تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی و مبارزه با تمام اشکال تروریسم و همچنین بر اهمیت افزایش کمک‌های بین‌المللی به سوریه تأکید کردند.

در بیانیه مشترک نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه در مسکو آمده است: با نظر به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و بیانیه‌های رسمی در روند آستانه، شرکت کنندگان بر تعهد خود نسبت به تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی و مبارزه با تمام اشکال تروریسم، تجزیه‌طلبی و افراط‌گرایی در این کشور و لزوم اعمال حاکمیت ملی جمهوری عربی سوریه بر سرتاسر خاک این کشور تأکید کردند و آمادگی خود را جهت رفع موانع موجود برای تحقق این اصول اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: شرکت کنندگان همچنین توافق کردند معاونین وزرای خارجه وظیفه طراحی نقشه راهی برای پیشبرد روابط میان ترکیه و سوریه با هماهنگی وزارتخانه‌های دفاع و روسای اطلاعاتی چهارکشور را بر عهده بگیرند.|ایسنا

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.