کد خبر: ۱۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
بحران جدید کرونایی در کشورمان

با روند فعلی، تنها برای ۱۲ روز دیگر واکسن کرونا جهت واکسیناسیون داریم!

تنها راه جلوگیری از توقف واکسیناسیون، واردات سریع تر و توزیع سریعتر آن در شبکه بهداشت کشور است؛ اتفاقی که ظاهرا برخی مسئولان به وقوع آن خوشبین نبوده و فعلا خبری از شروع واکسیناسیون گروه سنی بعدی نیست!
با روند فعلی، تنها برای ۱۲ روز دیگر واکسن کرونا جهت واکسیناسیون داریم!

برخلاف آنچه گفته می‌شود، بحران واکسیناسیون در ایران تنها منحصر به کمبود و فقدان دوز دوم برخی واکسن‌ها نیست و اوضاع وخیم‌تر از این حرف هاست!

به گزارش «تابناک»؛ از ۲۱ بهمن ماه سال ۹۹ که برنامه ملی واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در کشورمان آغاز شد، ۱۱۸ روز می‌گذرد؛ نزدیک چهار ماه که طی آن ۴ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۵۷۹ دوز واکسن (تا ظهر روز گذشته، ۱۶ خرداد) به گروه‌های اولویت دار تزریق شده که از این میان، حدود ۶۲۰ هزار تن هر دو دوز واکسن را دریافت کرده و کامل علیه کرونا واکسینه شده اند.

رویداد نگران کننده، به ویژه برای گروه‌های که واکسیناسیون دوز اول آنها از نوع واکسن کرونا چینی بوده و باید پس از چهار هفته دوز دوم را دریافت کنند، ولی حالا واکسن برای تزریق به ایشان وجود ندارد

این اعداد و ارقام برآمده از اطلاعیه رسمی وزارت بهداشت هستند؛ آماری که با اندکی تامل و دقت در آن پی خواهیم برد که از آغاز برنامه واکسیناسیون در کشورمان، به طور متوسط روزانه کمی بیش از ۴۰ هزار دوز واکسن تزریق شده و تا کنون ۵.۵ درصد جمعیت ایران (اگر این عدد ۸۵ میلیون نفر در نظر گرفته شود) به طور نسبی یا مطلق (بسته به اینکه یک دوز واکسن دریافت کرده اند یا دو دوز) واکسینه شده اند.

البته ظرفیت واکسیناسیون در کشورمان به مراتب بیش از اینهاست، تا جایی که بر اساس اظهارات مسئولان، اکنون توان تزریق نیم میلیون دوز واکسن در روز را داریم و این ظرفیت با تدابیری قابل افزایش هم هست. این در حالی است که بر اساس آمارها، بیشترین میزان تزریق واکسن در روز مربوط به شنبه هفته قبل (۸ خرداد) است که حدود ۲۱۰ هزار تزریق در یک شبانه روز (دقیقا ۲۰۹ هزار و ۱۴۷ دوز تزریق) به ثبت رسیده است.

با روند کند شده فعلی، تنها برای ۱۲ روز دیگر واکسن داریم!

نکته قابل تامل، اما سقوط این عدد به حدود ۶۵ هزار تزریق در دو روز اخیر است؛ کاهشی چشمگیر که علت آن، نرسیدن محموله‌های جدید واکسن به کشورمان بیان شده است. محموله‌هایی که با تاخیر در ورود آن‌ها به کشور، تکمیل واکسیناسیون برخی از هموطنان اولویت دارمان به مشکل خورده و حتی کار به تعطیلی برخی مراکز واکسیناسیون در شهر‌های مختلف کشورمان هم رسیده است.


رویدادی که موجب افزایش نگرانی ها، به ویژه برای گروه‌های سالمندی شده که دوز اول واکسن تزریق شده به آن‌ها از نوع واکسن چینی بوده و باید پس از چهار هفته دوز دوم را دریافت کنند، ولی حالا واکسن برای تزریق به ایشان وجود ندارد. اشکالی که با توجه به بدعهدی‌های مکرر فروشندگان واکسن در ماه‌های گذشته، به شدت جدی به نظر می‌رسد و سکوت مسئولان موجب تشدید نگرانی‌ها پیرامون آن شده است.

البته این‌ها بخشی از مشکل است که بر همگان آشکار شده و در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافته است، چون بنا بر آمار‌های دیگر، مشکل بزرگ دیگری نیز در مسیر واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در کشورمان وجود دارد که مورد توجه قرار نگرفته است؛ رو به اتمام بودن واکسن‌های وارد شده به کشورمان، به گونه‌ای که با روند فعلی، ۱۲ روز دیگر واکسیناسیون متوقف خواهد شد!

این را می‌شود از آمار واردات واکسن به کشورمان دریافت که حکایت از واردات ۵ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۸۰۰ دوز انواع واکسن دارد، در حالی که بر اساس اطلاعیه‌های روزانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، تا کنون ۴ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۵۷۹ دوز از این واکسن‌ها مصرف شده و تنها ۸۲۴ هزار و ۲۲۱ دوز باقی مانده است؛ مقداری که با روند تزریق ۶۵ هزار واکسن در روز، کمتر از دو هفته دیگر به پایان خواهد رسید.

رویدادی که تنها راه جلوگیری از وقوع آن، واردات سریع‌تر محموله‌های جدید واکسن کرونا و توزیع سریع آن در شبکه بهداشت کشور (پس از ثبت در سامانه تی تک) است؛ اتفاقی که ظاهرا برخی مسئولان به وقوع آن در اسرع وقت خوشبین نیستند و برای همین، ترجیح داده اند که شمار واکسن‌های تزریق شده در روز را از حدود ۱۵۰ هزار تزریق در هفته گذشته، به ۶۵ هزار کاهش داده و حتی اعلام کنند که فعلا خبری از شروع واکسیناسیون گروه سنی بعدی نیست!

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ورزش زورخانه‌ای، یادگار پوریای ولی ورزش زورخانه‌ای، یادگار پوریای ولی
ورزش زورخانه‌ای، باستانی یا پهلوانی، از جمله ورزش‌های سنتی و شناخته شده‌ای است که در محلی خاص به نام «زورخانه» و همراه با ضرب مرشد انجام می‌شود. پیشینه این ورزش سنتی به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد. در دوران باستان، ورزش و انجام حرکات رزمی از فعالیت‌های اصلی روزانه ایرانیان محسوب می‌شده و جامعه ارزش بالایی برای ورزشکارانی که برای قدرت بدنی و شجاعت روحی داشتند، قائل می‌شدند.
‌می‌دانید چطور لاستیک موتور را درست می‌کنند؟ ‌می‌دانید چطور لاستیک موتور را درست می‌کنند؟
اینطوری لاستیک موتور سیکلت رو میسازن
جانشین درویش مشخص شد جانشین درویش مشخص شد
پس از استعفای مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، هیات مدیره این باشگاه جانشین وی را انتخاب کرد
ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، پیگیری تصویب و ابلاغ قانون سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) را ضروری دانست.
مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟ مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟
مقامات قضایی فرانسوی گفتند که مهدیه اسفندیاری که حدود یک و نیم ماه قبل بازداشت شده، متهم به تبلیغ و دفاع از تروریسم است. مقامات فرانسوی تاکنون در بارۀ پروندۀ این زن ایرانی سکوت کرده بودند.
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم
وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای از موافقت ایران و آمریکا برای «ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها» که هدف آن «امضای توافق هسته‌ای منصفانه» خواهد بود، خبر داد.
برگزیده
‌می‌دانید چطور لاستیک موتور را درست می‌کنند؟ ‌می‌دانید چطور لاستیک موتور را درست می‌کنند؟
اینطوری لاستیک موتور سیکلت رو میسازن
ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، پیگیری تصویب و ابلاغ قانون سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) را ضروری دانست.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر