کد خبر: ۱۶۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱

فعالیت‌های رازآلود مغز بیماران پیش از مرگ

افزایش فعالیت‌های مغزی پیش از مرگ، شباهت‌هایی به بروز تشنج و وضعیت بیماران مبتلا به شیزوفرنی دارد.
فعالیت‌های رازآلود مغز بیماران پیش از مرگ

فعالیت‌های رازآلود مغز بیماران پیش از مرگ

مخاطب۲۴ : افزایش فعالیت‌های مغزی پیش از مرگ، شباهت‌هایی به بروز تشنج و وضعیت بیماران مبتلا به شیزوفرنی دارد.

گروهی از دانشمندان در مطالعه‌ای دریافته‌اند که مغز برخی افراد قبل از مرگ با افزایش شدید فعالیت روبه‌رو می‌شود. این افزایش شدید فعالیت که به‌صورت امواج گاما رخ می‌دهد، به هنگام تشنج و در بیماران مبتلا به شیزوفرنی هم دیده شده است و می‌تواند عاملی برای ایجاد توهم باشد.

 

به گزارش ساینس‌الرت، پژوهشگران دانشگاه میشیگان آمریکا در تحقیق جدیدی که روی چهار نفر انجام گرفته است، نکات جذابی را درباره فعالیت‌های مغزی پیش از مرگ کشف کرده‌اند. چهار بیماری که در این پژوهش بررسی شدند، با دستگاه زنده بودند و امیدی به بازگشت آن‌ها به زندگی وجود نداشت، درنتیجه محققان با کسب اجازه از خانواده بیماران، آن‌ها را تحت اسکن مغزی قرار دادند و دستگاه‌های پشتیبان حیات را از بدنشان جدا کردند.

نتیجه این بود که محققان در مغز دو نفر از این چهار بیمار فعالیت شدید امواج گاما را مشاهده کردند. این فعالیت در بخشی از مغز دیده شد که به ارتباطات پراکنده میان دو نیم‌کره آن منتهی می‌شود. یک متخصص تشنج تأیید کرده است که این اتفاق بر اثر تشنج در بیماران رخ نداده است.

افزایش امواج گاما در ناحیه‌ای از مغز دیده شده است که به‌عنوان ناحیه مهمی برای ارتباطات عصبی خودآگاهی شناخته می‌شود. به‌علاوه، محققان به شباهت این الگو‌ها با فعالیت مغزی در هنگام خواب‌دیدن یا بروز توهم یا تجربیات فراجسمانی در کسانی که دچار تشنج می‌شوند، اشاره کرده‌اند.

با توجه به اینکه هیچ‌کدام از بیماران زنده نماندند تا تجربه خود را بیان کنند، نتیجه‌گیری دراین‌باره کار دشواری است. از سوی دیگر، با توجه به محدودیت نمونه‌ها در این مطالعه شاید نتوان نتایج آن را به‌طور کلی تعمیم داد. اما محققان می‌گویند: «این پژوهش بنیان تحقیقات بعدی پیرامون آگاهیِ نهان در حین ایست قلبی را بنا می‌گذارد و می‌تواند به‌عنوان مدلی برای ارزیابی مکانیزم‌های آگاهی بشری عمل کند.»

نتایج این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.|برترین ها

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر