مخاطب24: به گزارش «تابناک»، حجت جباری افزود: درحال حاضر جزیره اشک که دومین جزیره بزرگ پارک ملی دریاچه ارومیه با ۲۳۰۰ هکتار یکی از زیستگاه این نوع گوزن است که طبق آخرین برآورد انجام شده تعداد ۲۹ راس گوزن زرد ایرانی در این جزیره دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه گوزن زرد ایرانی در فهرست قرمز ارائه شده از طرف اتحادیه بین المللی حفاظت(IUCN) در رده EN قرار دارد، که به معنی خطر انقراض است، تصریح کرد:در سال های گذشته اقدامات مناسبی جهت حفظ این گونه توسط سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته به طوری که نسل آن از انقراض حتمی نجات یافت.
وی یاد آور شد: ازجمله اقدامات مهم صورت گرفته معرفی این گونه در زیستگاه های مناسب برای زیست گوزن زرد ایرانی در استان های مختلف کشور بوده که بعضی از آنها زاد آوری و افزایش جمعیت اتفاق افتاده است.
جباری اظهارکرد: وجود برخی مشکلات ازجمله کاهش منابع آب شرب وعلوفه و ورود گونه های مهاجم گوشتخوار شغال وپلنگ موجب کاهش جمعیت گوزن زرد ایرانی در جزیره اشک شده است.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: هرچند اقدامات بسیار زیادی برای کنترل جمعیت شغال در جزایر انجام شده ولی به دلیل گستردگی جزایر و دشواری تردد به آنها و شب زی بودن شغال حذف کامل این گونه های مهاجم از جزایر امکان پذیر نشده است.
وی یاد آور شد: برابر برنامه عملی ملی تدوین شده جهت نجات نسل گوزن زرد ایرانی که به آذربایجان غربی هم ابلاغ شده ، محوطه ۲۲هکتاری پاسگاه محیط بانی رشکان به عنوان مرکز تکثیر گونه شمال غرب کشور انتخاب شده که جهت تجهیز آن تاکنون نزدیک به ۱۰میلیارد ریال هزینه شده و پروژه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین در داخل جزیره اشک تعداد آب انبارها وآبشخورها راجهت تامین آب مناسب وکافی افزایش دادیم و سیستم دریافت تصاویر به صورت آنلاین با نصب دوربین در این جزیره درحال استفاده است تا هرگونه تهدید و تعارضی درمنطقه شناسایی و بلافاصله درجهت کنترل آن اقدام شود.