کد خبر: ۱۵۰۸
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۶
سازمان نظام پزشکی:

تنها ۱۶۱ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده

مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: روند واکسیناسیون کرونا در کشور کند است و باید سرعت بگیرد. تزریق واکسن برای جمعیتی محدود در مقایسه با جمعیت عمومی منتطر واکسن بسیار ناچیز است.
تنها ۱۶۱ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: روند واکسیناسیون کرونا در کشور کند است و باید سرعت بگیرد. تزریق واکسن برای جمعیتی محدود در مقایسه با جمعیت عمومی منتطر واکسن بسیار ناچیز است.
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، حسین کرمانپور افزود: نقدی که به روند واکسیناسیون کرونا در کشور هست این است که کند است، باید از هر طریقی که می‌توانیم واکسن کرونا وارد کنیم و به واکسیناسیون سرعت بخشیم، این تعداد چند صدهزار واکسن وارد شده در مقابل جمعیت میلیونی ایران میزان قابل توجهی نیست.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید دست به دست هم بدهند تا هر چه سریعتر واکسن وارد کشور و تزریق شود، مردم پس از یکسال تحمل محدودیت خسته شده اند و می‌خواهند کنار هم باشند، به هر حال دولتمردان تلاش می‌کنند، اما هنوز میزان واکسیناسیون کرونا زیاد نیست.

کرمانپور گفت: واکسیناسیون کرونا با واکسن اسپوتنیک شروع شد، اما با گذشت بیش از یک ماه از شروع این واکسیناسیون هنوز تعداد افراد واکسینه شده در کشور اندک (حدود ۱۶۱ هزار واکسن تزریق شده) است و با توجه به اینکه هر نفر باید دوباره واکسن بزند تا ایمنی ایجاد شود، این تعداد واکسن تزریق شده تعداد زیادی نیست.

وی گفت: واکسن اسپوتنیک وی که از روسیه وارد شده باید در دمای منفی ۲۰ درجه نگهداری شود و حمل و نقل آن به اقصی نقاط کشور هم موضوع مهمی است و ممکن است تعدادی از آن در حمل و نقل آسیب ببیند. واکسن‌های دیگری هم از چین و هند و کوبا وارد شده است.

کرمانپور ادامه داد: تعداد زیادی از مردم بر اساس اولویت وزارت بهداشت (اول کادر درمان و بعد سالمندان و معلولان) منتظر واکسن هستند، هر چند ایمنی واکسن ۱۰۰درصد و زدن واکسن به معنای کنار گذاشتن پروتکل‌ها نیست، اما به حال برای مردم آرامش می‌آورد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به خیز جدید کرونا گفت: موج افزایشی کرونا تقریبا از اواسط بهمن ۹۹ شروع شد و فعلا در برخی مناطق مثل خوزستان بیشتر خودنمایی کرده و این نشان می‌دهد که بر خلاف موج‌های گذشته مردم بیشتر حواسشان هست. نکته مهم درباره خیز جدید کرونا این است که با ویروس جهش یافته مواجه هستیم، جهش ویروس یک امر طبیعی و سیر قابل پیش بینی ویروس است که ممکن است در هر کشوری از جمله ایران نیز رخ دهد.

وی ادامه داد: مهم این است که مردم از سفر و دورهمی پرهیز کنند و در هر شرایطی اصول بهداشت کرونا را رعایت کنند، مهمترین اقدام شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی به خصوص در جا‌هایی که تراکم جمعیت بالاست مثل آسانسورها، متروها، اتوبوس‌ها و پرهیز از حضور جمعی در مراکز سربسته است.

کرمانپور گفت: نگرانی اصلی اکنون شیوع ویروس جهش یافته در کشور است. اگر مناطق آلوده به این ویروس قرنطینه و کنترل شوند و می‌توان این وضعیت را مدیریت کرد و البته این کار باید به صورت استانی انجام شود. مردم و مسئولان در استان‌ها بهتر می‌توانند کنترل کنند.

وی ادامه داد: واقعا امیدوارم با رعایت مردم و پرهیز از سفر و دورهمی آمار کرونا بالا نرود، به خودم امید می‌دهم که با رعایت مردم آمار بالا نمی‌رود، چون با شنیدن هر خبر فوت کرونا افسرده و ناراحت می‌شوم، چون می‌دانم چه اتفاقاتی برای خانواده‌های آن‌ها می‌افتد. اگر موارد ابتلا بالا برود به تبع آن موارد بستری و مرگ‌ها هم بالا می‌رود و اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است سطح خدمات بهداشتی و درمانی به شکل مطلوب نباشد.

به گزارش ایرنا، مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده بودند که تا پایان سال ۹۹ برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از گروه‌های پر خطر شامل کادر درمان، سالمندان و معلولان واکسن کرونا تزریق می‌شود. با توجه به دو دوزه بودن واکسن هر نفر، این میزان واکسیناسیون مستلزم در اختیار داشتن دو میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن کروناست.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در آخرین هفته اسفند اعلام کرد: طبق قولی که داده بودیم تا پایان سال ۱۳۹۹ بیش از یک میلیون نفر از کادر درمان و گروه‌های آسیب پذیر مانند سالمندان واکسن کرونا را دریافت می‌کنند.

وی گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۲۶۰ هزار واکسن کرونا از انواع مختلف وارد کشور شده است ۴۱۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی وارد کشور شده است. همچنین ۲۵۰ هزار واکسن اهدایی سینوفارم چین و ۱۲۵ هزار دوز واکسن کواکسین شرکت بهارات هند و ۱۰۰ هزار واکسن کوبایی Soberana (برای انجام فاز سه مطالعه بالینی) وارد کشور شده است.

رئیسی گفته بود قرار است ۳۷۵ هزار دوز دیگر از واکسن هندی کوواکسین نیز وارد کشور شود و در مجموع یک میلیون و ۲۶۰ هزار دوز واکسن کرونا خواهیم داشت. کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز از بارگیری دومین محموله واکسن کرونای هندی در ۲۶ اسفند خبر داد، اما علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بعد از اولین جلسه این ستاد اعلام کرد که هندی‌ها هنوز محموله دوم واکسن کوواکسین را به ایران نداده اند، بنابراین تا پایان سال ۹۹ حدود ۸۸۵ هزار دوز واکسن کرونا وارد ایران شد که ۱۰۰ هزار دوز آن برای مطالعه بالینی است.

پنجم فروردین امسال (۱۴۰۰) چهارمین محموله واکسن اسپوتنیک روسی نیز به تعداد ۱۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شده و به این ترتیب مجموع واکسن‌های کرونای وارد شده به کشور به ۹۸۵ هزار دوز رسید که البته با توجه به آزمایشی بودن ۱۰۰ هزار دوز واکسن کوبایی، تعداد واکسن‌های قابل تزریق برای جمعیت هدف ۸۸۵هزار دوز است.

جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو (۷ فروردین) اعلام کرد: تاکنون ۶۹۵ هزار واکسن وارداتی کرونا در شبکه بهداشتی کشور برای تزریق توزیع شده و ۱۶۱ هزار و ۶۰۱ دوز واکسن تلقیح شده که مطابق برنامه واکسیناسیون، عمده دریافت کنندگان این واکسن‌ها کارکنان خط مقدم درمان بوده اند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز پیش از این خرید حدود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس خبر داده بود که به گفته او قرار بود حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز آن تا پایان سال ۹۹ وارد کشور شود، اما علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شنبه (۷ فروردین) پس از برگزاری اولین جلسه ستاد ملی کرونا در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد: از سبد کوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن خریداری کردیم. قرار شد چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا تا پایان سال ۹۹ از این سبد به ایران تحویل داده شود، اما مقدار آن را به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز رساندند. قرار بود این مقدار تا قبل از سال تحویل ایران شود که محقق نشد و طبق آخرین خبر‌ها ۱۴ فروردین تحویل داده خواهد شد.

آخرین خبر از واردات واکسن را نیز دیروز حسن روحانی، رئیس جمهوری اعلام کرد. به گفته او با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا بخش خصوصی می‌تواند با ارز نیمایی البته زیر نظر وزارت بهداشت واکسن کرونا وارد کنند تا گروه‌هایی از مردم که تمایل دارند بتوانند از این واکسن‌ها استفاده کنند.
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴ تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴
۸ درصد از مشترکان بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو برق مصرف می‌کنند که سهم آنها از کل مصرف، ۲۰ درصد است. در این میان، تنها ۲ درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو، به تنهایی ۱۰ درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است.
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
برگزیده
ماجرای پیدا شدن سر ستون تخت جمشید کنار جاده ماجرای پیدا شدن سر ستون تخت جمشید کنار جاده
هیچ سنگ یا قطعه‌ای از تخت جمشید جدا نشده و یا سقوط نکرده است، بلکه محوطه میان تخت جمشید و نقش رستم، محدوده شهر پارسه قدیم است و آثار سطحی و زیرسطحی باستانی بسیاری در آن وجود دارد. این تکه سنگ یکی از همین آثار باستانی است که بخشی از آن به مرور زمان بیرون آمده و توسط فرد یابنده، مشاهده و بیرون کشیده شده است و به این شکل نیست که تکه سنگی از مجموعه تخت جمشید جدا شده باشد.
ثبت نام آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا آغاز می‌شود ثبت نام آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا آغاز می‌شود
سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان (سمپاد) و مدارس نمونه دولتی اعلام کردند که ثبت نام برای آزمون ورودی پایه هفتم و دهم این مدارس از فردا، شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ آغاز و تا جمعه ۲۲ فروردین ادامه خواهد داشت.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر