کد خبر: ۱۴۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۹

برای وعده «سحری» چه بخوریم؟

وعدۀ سحری یکی از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان است که باید ویژگی‌های وعدۀ ناهار را داشته باشد. متاسفانه برخی از روزه‌داران از خوردن این وعده غذایی صرف نظر می‌کنند.
برای وعده «سحری» چه بخوریم؟

برای وعده «سحری» چه بخوریم؟

مخاطب24:در ماه مبارک رمضان وعده سحری یکی از مهمترین وعده‌های غذایی محسوب می‌شود و نخوردن سحری، می‌تواند عوارضی مانند سردرد، خستگی، بی‌حوصلگی، یبوست و... را به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، وعدۀ سحری یکی از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان است که باید ویژگی‌های وعدۀ ناهار را داشته باشد. متاسفانه برخی از روزه‌داران از خوردن این وعده غذایی صرف نظر می‌کنند. درحالی که با این کار ممکن است به بدن خود آسیب برسانند. باید توجه کرد که نخوردن سحری، می‌تواند عوارضی مانند سردرد، خستگی، بی‌حوصلگی، یبوست، ناراحتی‌های گوارشی، کاهش قدرت یادگیری و کمبود آب و الکترولیت‌های بدن را در پی داشته باشد.

بنابر اعلام واحد آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین وعده سحری را از قلم نیندازید و توصیه‌های زیر را به کار ببندید:

- درصورت امکان، یک ساعت پیش از اذان از خواب بیدار شوید تا وقت کافی برای خوردن سحری داشته باشید. بعد از بیدارشدن، ابتدا کمی میوه و مقداری لبنیات (شیر یا ماست) بخورید، سپس سراغ غذای اصلی‌تان بروید.

- غذایی که در سحری میل می‌کنید، بهتر است سهم پروتئینی (گوشت و حبوبات) کمتری داشته باشد. زیرا متابولیسم منابع پروتئینی به دفع آب از بدن نیاز دارد و این امر می‌تواند باعث تشنگی شما در طول روز شود.

- سهم چربی روزانه‌تان را در وعده سحری بگیرید. زیرا چربی‌ها آخرین موادی هستند که در بدن هضم می‌شوند و معده را دیرتر از بقیه مواد ترک می‌کنند؛ به همین دلیل می‌توانند ساعت‌های بیشتری شما را سیر نگه دارند. به علاوه، انرژی چربی‌ها از پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها بیشتر است. به همین دلیل توصیه می‌شود کمی روغن‌های سالم مانند روغن کانولا یا روغن زیتون را روی برنج سحری بریزید.

- استفاده از سبزی خوردن به خصوص تره و انواع سالاد سبزی در وعده سحری می‌تواند باعث پیشگیری از تشنگی در طول روز شود. همچنین خوردن میوه‌ها و سبزی‌های تازه، از بوی بد دهان می‌کاهد.

- آب بهترین نوشیدنی برای وعده سحری است. نوشیدن چای کم رنگ هم می‌تواند جلوی عطش را در طول روز بگیرد و انواع قند‌های ساده و طبیعی (خرما، کشمش، انجیر و توت خشک) نیز می‌توانند در کنار چای سحری مصرف شوند.

- هرگز سحری را تندتند نخورید. این کار می‌تواند منجر به دل درد و نفخ شود. نوشیدنی‌های گازدار هم برای سحر مناسب نیستند. زیرا آن‌ها هم باعث نفخ و دل درد می‌شوند.

- از نوشیدن نوشیدنی‌های شیرین، دوغ شور، چای پررنگ و قهوه در وعده سحری خودداری کنید. این مایعات باعث دفع آب از بدن و تشنگی می‌شود.

- در وعده سحری، دور غذا‌های پرادویه را خط بکشید. این غذا‌ها با جذب آب بدن‌تان باعث می‌شوند خیلی زود احساس تشنگی کنید. از خوردن سیر و پیاز خام نیز خودداری کنید. زیرا باعث تشدید بوی بد دهان می‌شوند.

- غذا‌های سرخ شده، انواع فست فود‌ها و سس‌های خوش نمک برای سحری مناسب نیستند. متابولیسم این مواد با دفع شدید آب همراه است و می‌تواند تشنگی به دنبال داشته باشد.

- مصرف انواع ترشی‌ها و زیتون شور در سحر مناسب نیست. زیرا ترشی و شوری آن‌ها ممکن است باعث ناراحتی‌های گوارشی مثل رفلاکس معده شود.

 
برچسب ها: روزه‌ سحری
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر