کد خبر: ۱۲۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۸
با تصویب ماده‌ای جدید و عجیب،

با همکاری دولت و مجلس، «سفر» از ایرانیان دورتر می‌شود!

یکی از ابهامات، چرایی مرتبط کردن مالیات بر ارزش افزوده با سفر است که هم بی ربط به نظر می‌رسند و هم این سوال را به دنبال دارد که چگونه می‌شود هم از محل بلیت هواپیما و حتی تور‌هایی که برای سفر‌های خارجی دایر می‌شوند مالیات بر ارزش افزوده گرفت و هم جدا گانه چنین مالیاتی برای مسافران خارج از کشور وضع کرد و مانع از خروج ایشان در صورت پرداخت نکردنش شد؟
سقوط ارزش پول ملی و اتفاقاتی مانند تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان کم بود، دولت و مجلس هم پای کار آمدند تا بهره مندی ایرانیان از سفر و اقتصادش کمتر شود.

به گزارش «تابناک»، این مضمون بسیاری از پیام‌هایی است که از روز گذشته در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در نقد مصوبه مجلس درباره وضع مالیات بر سفر خارجی منتشر و دست به دست می‌شود. در نقد مصوبه‌ای که برخلاف باور بسیاری، هنوز فرجام کلی اش مشخص نیست.

درباره تصویب ماده ۳۳ مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی سخن می‌گوییم که بر اساس آن، سازمان امور مالیاتی کشور موظف خواهد شد بابت خروج هر مسافر ایرانی از مرز‌های هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را به عنوان مالیات از مسافران دریافت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نماید.

البته این مصوبه سه تبصره دارد که در اولی دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می‌گردند، دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان و همچنین زائران اربعین و ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، معاف از پرداخت این مالیات شده اند.

بر اساس تبصره دوم نیز گردشگران، ساکنین دائم یا موقت مناطق آزاد تجاری- صنعتی که صرفاً از مبدأ مناطق مذکور به خارج از کشور عزیمت می‌کنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی شناخته شده و در تبصره سوم، نیروی انتظامی موظف شده پرداخت شدن یا نشدن این مالبات را به روشی که سازمان امور مالیاتی مشخص خواهد کرد، کنترل نموده و از خروج مشمولانی که مالیات سفر نپرداخته اند، جلوگیری به عمل آورد.

این‌ها کلیات مصوبه روز گذشته مجلس هستند که ابهامات فراوانی آفریده و انتقادات بسیاری به دنبال داشته است، اما بسیاری از این نکته بی اطلاع هستند که مصوبه مجلس، نه از جنس «طرح»، که برآمده از لایحه‌ای‌ست که دولت تنظیم کرده و به مجلس ارسال کرده است. لایحه‌ای مفصل که تحول قانون «مالیات بر ارزش افزوده» را نشانه رفته است.

نکته مهم‌تر اینجاست که لایحه یاد شده مشتمل بر ۶۶ ماده است که روز گذشته نمایندگان تا ماده ۴۷ آن را بررسی، رفع اشکال و تصویب نموده اند و در ادامه نشست با اکثریت آرا رای به ارجاع باقی مواد لایحه یعنی ماده‌های ۴۸ تا ۶۶ به کمیسیون اقتصادی مجلس داده اند. اتفاقی که پیرو آن، می‌بایست لایحه در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گیرد و سپس مصوبات کمیسیون به صحن مجلس بازگردد.

موضوعی ابهام برانگیز که نشان می‌دهد ساکنان خانه ملت هم در خصوص این لایحه، دست کم در مواد پرشماری از آن، ابهاماتی جدی دارند تا جایی که مجاب شده اند نظر تخصصی همکارانشان را در این خصوص جویا شده و سپس درباره آن‌ها اعلام نظر و تصمیمم گیری نمایند. فرایندی که ظاهرا در خصوص ماده‌های دیگر لایحه مانند وضع مالبات سفر خارجی نیازی به طی شدنش احساس نشده است.

این در حالی است که پیش از این و در بررسی لایحه بودجه سال آتی، نمایندگان مجلس رای به افزایش عوارض خروج از کشور برای سال ۹۹ داده و برخلاف سال گذشته که مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تصمیم مشابه ایشان مخالفت کردند، در بازخورد‌ها با موافقت وزارت تازه شکل گرفته گردشگری مواجه شدند. وزارت خانه‌ای که تا این لحظه به وضع مالیات سفر واکنشی نشان نداده اند.

البته ابهامات در خصوص مصوبه جدید فراتر از موارد یاد شده است. این را می‌شود از رصد واکنش‌های فراوان شکل گرفته در این خصوص در شبکه‌های اجتماعی دریافت که نشان می‌دهد ابهامات بسیاری به وجود آورده است. از تفاوت این مالیات با عوارض خروج از کشور که نامفهوم و عجیب است تا تلاش برای یافتن نمونه مشابه در دیگر کشور‌ها که بی نتیجه مانده است.

به این ابهامات، چرایی مرتبط کردن مالیات بر ارزش افزوده با سفر را هم باید افزود که هم بی ربط به نظر می‌رسند و هم این سوال را به دنبال دارد که چگونه می‌شود هم از محل بلیت هواپیما و حتی تور‌هایی که برای سفر‌های خارجی دایر می‌شوند مالیات بر ارزش افزوده گرفت و هم جدا گانه چنین مالیاتی برای مسافران خارج از کشور وضع کرد و مانع از خروج ایشان در صورت پرداخت نکردنش شد؟

الزام به دریافت وجوهی جدید از آن‌هایی که قصد سفر خارجی دارند و اغلبشان از مرز‌های هوایی کشور خارج می‌شوند و افزون بر عوارض خروج و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در خرید بلیت و تور، مالیات دیگری را با عنوان «عوارض فرودگاهی و هواپیمایی» می‌پردازند که آن هم روی قیمت بلیت پروازشان منظور می‌شود و این سوال را به دنبال دارد که آیا مرزی برای توقف دریافت مالیات با عناوین مختلف از این افراد وجود دارد یا خیر؟

سوالی که ظاهرا پاسخ دولت مردان و نمایندگان مجلس به آن منفی است؛ این را مصوبه روز گذشته نشان می‌دهد که تاکید چندباره مسئولان بر مخالفت شان با سفر‌های خارجی است، با این که می‌دانند و شعار می‌دهند که رونق گردشگری یکی از راه‌های برون رفت کشور از اتکا به خام فروشی، نجات اقتصاد کشور، بی اثر کردن تحریم‌های ظالمانه، مقابله با تصویر منفی ساخته شده از ایران در بسیاری از کشور‌ها و منشا اتفاقات مثبت پرشمار دیگری است. اتفاقاتی که نقطه شروع رقم زدنشان، تسهیل سفر است نه وضع انبوه مالیات‌ها و افزایش پلکانی آن‌ها در هر سال!
 
اخبار داغ
آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون
تصور کنید با هر قدم، نه تنها به مقصدتان نزدیک می‌شوید، بلکه به قلبی قوی‌تر و رگ‌هایی آرام‌تر دست می‌یابید. پیاده روی، این فعالیت ساده و در دسترس، قدرتی شگفت انگیز در کاهش فشار خون و ارتقای سلامت کلی شما دارد.
پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند
حمله هوایی رژیم اسرائیل به کشورمان ایران یک تجربه غیرمنتظره بود که مهمترین اولویت برای هرکس حفظ جان در شرایطی بود که سرو صدا‌های عجیب برخورد موشک یا مقابله پدافندی ایران شنیده می‌شد. اما امنیت مالی نیزمساله مهمی است.
تنهایی عمیق دختران خطرناک است تنهایی عمیق دختران خطرناک است
گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع بی‌سابقه تنهایی و انزوای اجتماعی در میان دختران نوجوان را بررسی کرد.
دستیار ایرانی ایلان ماسک دستیار ایرانی ایلان ماسک
دستیار دیرینه ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، اغلب توسط کارمندان تسلا به عنوان فردی که قادر به تأثیرگذاری بر تصمیمات رهبر غول فناوری آمریکایی است و اغلب از طرف او عمل می‌کند، شناخته می‌شود.
ماجرای دستگیری پدر زن نوید محمدزاده چه بود؟ ماجرای دستگیری پدر زن نوید محمدزاده چه بود؟
ارگان رسانه‌ای سپاه پاسداران نوشت ساعاتی پیش غفور حسینی پدرزن نوید محمدزاده با ارائه مدارک اقامتی خود آزاد شد.
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
برگزیده
تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی
اسرائیل این‌بار صراحتاً تاریخ ایران را هدف قرار داده است. دقیقاً امری که خودش از نبود آن در رنج است. ابنیه تاریخی ایران یادگار تاریخ چند هزارساله این کشور است و در این سال‌ها علی‌رغم تمام بالا و پایین شدن‌ها و کم و کاستی‌ها و بی‌مهری‌ها، سازمان‌های فرهنگی تمام تلاش خود را کرده‌اند تا آثار و ابنیه تاریخی را سالم نگه دارند و نسل جدید از وجود این تاریخ بی‌بهره نماند.
شرق کشور با خشکسالی درگیر است شرق کشور با خشکسالی درگیر است
حجم بارندگی‌ها در کل کشور روند کاهشی دارد و خشکسالی، وارد پنجمین سال پیاپی شده است. در عین حال، برخی استان‌ها شرایط هشدارآمیزتری را تجربه می‌کنند. سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی در این دسته قرار دارند.
پایان سلطه GPS پایان سلطه GPS
چین پس از دو دهه وابستگی به سیستم موقعیت‌یابی جهانی جی‌پی‌اس، موفق به ساخت جایگزینی قابل اطمینان به جای این فناوری آمریکایی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر