به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران؛ابوالفضل نجارزاده سرپرست این بانک در مراسم امضای این تفاهمنامه همکاری، حمایت بانک ملی از برنامهها و پروژههای توسعهای کشور را از اهداف اصلی بانک برشمرد و با توجه به مزیت نسبی حوزه معدن و صنایع معدنی، امضای این تفاهمنامه را در این راستا برای هر دو طرف مهم و سودمند قلمداد کرد. نجارزاده اظهار کرد: با امضای این قبیل تفاهمنامهها روابط نظام بانکی با بخش صنعت و معدن دارای چارچوب روشنی میشود که به وسیله آن میتوان برای تحقق اهداف عالیه دولت مردمی در بخش صنعت و معدن تلاش کرده و نتایج خوبی را رقم زد.
سرپرست بانک ملی ایران تأکید کرد: بانک ملی ایران دارای بزرگترین شبکه شعب بانکی در سایر کشورها است که این شعب میتوانند در بخش صادرات و واردات برای بخش معدن و صنایع معدنی خدمات بسیار خوبی را ارائه نمایند.
نجارزاده گفت: منابعی که با اجرای این قبیل تفاهمنامهها در اختیار بانک ملی ایران قرار میگیرد، اهرمی برای تأمین مالی و اعطای تسهیلات توسعهای به صنایع معدنی کشور میشود.
وی ادامه داد: بانک ملی ایران در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تأمین مالی بخش معدن یک شعبه تخصصی در حوزه معدنی و فرآوردههای معدنی تأسیس خواهد کرد تا بخش زیادی از نیازهای این حوزه پوشش داده شود.
استقبال ایمیدرو از نقش آفرینی بانک ملی ایران برای تامین مالی بخش معدن
وجیه اله جعفری معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) نیز در این مراسم، گفت: با توجه به پیشینه بانک ملی ایران و حاکمیت دیدگاههای صحیح مدیریتی در این بانک، امیدوارم اتفاقات خیلی خوبی برای تامین سرمایه در بخش صنعت و معدن رخ دهد.
وی افزود: سود شرکتهای تابعه و وابسته ایمیدرو سالانه میزان قابل توجهی را شامل میشود که بخشی از این میزان سود صرف امور توسعهای شده یا به صورت سود نقدی پرداخت میشود و برخی از آن نیز رسوب میکند به گونهای که در سال، شاهد رسوب ۶۰ همت سود شرکتهای تابعه ایمیدرو هستیم.
جعفری تاکید کرد: اگر مدیریت این نقدینگی با همکاری بانک ملی ایران به درستی صورت گیرد، میتواند تاثیر خوبی در فعالیتهای اقتصادی بر جای بگذارد و تامین مالی خوبی را در بخش صنعت و معدن به وجود آورد.
معاون وزیر صمت تاکید کرد:حدود ۱۴ عنصر به عنوان عناصر راهبردی شناخته شده اند و از یک میلیون دلار تا ۵۰۰ میلیون دلار ارزش واردات این عناصر به کشور در طول سال است؛ بنابراین ضرورت سرمایه گذاری در این بخش از سوی بانک ملی ایران، کاملا احساس میشود.
وی ادامه داد: بانک ملی ایران میتواند در این باره نقش آفرینی کرده و برای تقویت رویکرد اقتصاد مقاومتی در بخش معدن و صنایع معدنی در سرمایه گذاری این بخش تاثیرگذار باشد.
جعفری بیان کرد:بخش معدن یک بخش کاملا سودده است و با سرمایه گذاری در آن میتوان از ظرفیتهای گسترده آن استفاده کرد. بانک ملی ایران نیز میتواند منابعش را به این بخش هدایت و یا به صورت مستقیم در این بخش سرمایه گذاری کند و به تولید و اشتغال این بخش که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است، کمک نماید.
وی افزود:برای اولین بار است که در بحث تفاهمنامه با شبکه بانکی بحث شعبه تخصصی مطرح شد و این در نوع خود بی سابقه است.
نقش بی بدیل بانک ملی ایران در حمایت از بخش صنعت، معدن و تجارت
یونس سلمانی سرپرست معاونت هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت نیز گفت:این تفاهم و هم افزایی که بین خانواده بانک ملی ایران و صنعت و معدن شکل گرفته است میتواند کمک فزایندهای به بخش تولید، رشد اقتصادی و اشتغالزایی کند.
وی افزود:بانک ملی ایران پیشینه درخشانی در بخش تامین مالی بخشهای مختلف اقتصاد دارد. زمانی که از شبکه بانکی صحبت میکنیم این شبکه بدون بانک ملی ایران معنا و مفهومی ندارد. بانک ملی ایران هم در اجرای تصمیمات حاکمیتی نقش پر رنگی دارد و هم در حمایت از بخش خصوصی نقش آفرینی کرده است.
سلمانی تاکید کرد:بخش صنعت و معدن و تجارت ۳۰ درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد و کل زنجیره تولید تا توزیع را شامل میشود. اگر بتوانیم این همکاری و تعامل را رفته رفته توسعه دهیم هم به نفع بانک ملی ایران و هم به نفع خانواده صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.
وی ادامه داد:این همکاریهای دو جانبه در تامین نیازهای مالی و بانکی میتواند تاثیر بسیار مهمی را در بخش تولید و رشد اقتصادی که دغدغه اصلی کشور است بر جا بگذارد.
شعبه تخصصی معدنی سرآغازی بر تخصصی شدن سایر شعب
علیرضا صادقی عضو هیات عامل و معاون بانکداری جامع بانک ملی ایران نیز در این مراسم گفت:با اجرایی شدن این تفاهمنامه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال منابع به مجموعه فعالان حوزه کسب و کار و شرکتهای تابعه ایمیدرو اختصاص مییابد که برای تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به کار میرود.
وی افزود: تفاهمنامه دوم بین بانک ملی ایران و ایمیدرو نیز شامل ارائه و تعریف خدمات جامع بانکی و تامین مالی و خدمات ارزی از طریق شعب خارجی بانک ملی ایران است. در بحث زنجیره تامین نیز بانک ملی ایران میتواند مجموعه خدماتش را به شرکتهای تابعه ایمیدرو ارائه کند.
صادقی تاکید کرد:ایجاد یک شعبه تخصصی معدن هم در این تفاهنامه پیش بینی شده است تا فعالان حوزه معدن بتوانند انواع خدمات تامین مالی مشاوره تخصصی را دریافت کنند و این سرآغازی است برای تخصصی شدن شعبههای بانک ملی ایران در بخشهای دیگر اقتصادی.
گفتنی است در پایان این مراسم دو تفاهمنامه همکاری میان بانک ملی ایران و ایمیدرو به امضا رسید.