مخاطب24- شرکت دانش بنیان گسترش صنایع ریلی ایران (ایرید) در سال ۱۳۷۶ با تعریف طرح سوزن بنیان گذاری شد در حال حاضر به عنوان شرکت زیر مجموعه صندوق صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید سوزن برای اهالی صنعت ریلی، نام آشنایی است که اعتبار این شرکت، گواه کتمان ناپذیر آن است.
در ابتدا این شرکت با انتقال تکنولوژی و همکاری شرکت فرانسوی «وُسلو کوجیفر» که یکی از بزرگترین و توانمندترین تولیدکنندگان سوزن در دنیا میباشد شروع به کار نمود. لیکن پس از تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان در سالیان اخیر، صنعت ریلی هم از این جفاها در امان نماند و در حوزه توسعه خطوط ریلی دچار خسران شد. اما در این بین شرکت گسترش صنایع ریلی ایران با تجربه بیش از ۲۰ ساله در حوزه تولید سوزن با تکیه بر ظرفیت و توان داخل سعی کرد این حلقه مفقوده را پر کند و در زمانی که ذینفعان واردات و سوزانندگان ریشههای صنعت کشور شادمانه بر طبل حذف این محصول مهم در ایران میکوبیدند این شرکت ایرید بود که گوش و چشم به این بد دلیها بست و با تلاش و همیت، بیش از ۳ سال است که این اتفاق مهم را در کشور رقم زده است.
سال ۹۵ با امضای تفاهم نامه و سال ۹۶ با تولید اولین تکه مرکزی اولین قدمها در این مسیر برداشته شد و سال ۹۸ اولین تکه مرکزی ایرید در ایستگاه سرچم زنجان نصب شد که تاکنون ۳۲۰۰۰ رام قطار مسافری و باری از آن عبور کرده است، به فاصله دوماه در محور یزد تکه مرکزی نصب شد که آن نیز تاکنون ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تن بار عبوری را تحمل کرده است و با نصب سومین تکه مرکزی در شاهرود مجوز سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت را کسب کرد. در نهایت نیز ایرید همچون سایر زمینهها که پیشتاز بوده، وارد زمینه فورج ریل زبانه مورد نیاز در سوزن شده و کشور را در این زمینه نیز بی نیاز کرد.
توجه به این نکات که کشور در زمینه تولیده سوزن ریل دیگر محتاج واردات نیست و این محصول در زمره محصولات دانش بنیان قرار گرفته و از آن مهمتر اینکه با نگاه دقیق مسئولان امر دو سال است واردات این محصول از خارج کشور ممنوع شده، و این چیزی جز توجه به پیامها و رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان نیست.
ایرید همواره تلاش کرده با جلب اعتماد مسئولان و برحسب نیاز مشتریان، پاسخگو باشد و توانسته در سال گذشته با فروش بیش از ۳۰۰ قطعه سوزن ضمن بر طرف نمودن نیاز کشور، سهم عمدهای از توسعه خطوط ریلی در کشور را داشته باشد و با جلوگیری از خروج ارز از کشور، دین خود را به اعتماد از سوی مسئولان پاسخ دهد.
اما نکتهای که در این میان وجود دارد این است که ایرید با سرمایه گذاری فعلی، در صورت وجود تفاضا توان تولید ۷۰۰ عدد سوزن را دارد و با اندک حمایت میتوان این عدد را به ۱۰۰۰ برساند که بیش از نیاز کشور است و برای این امر اقداماتی جهت صادرات را در دست دارد.
با تمام نکات ذکر شده بنظر میرسد میتوان با پرهیز از ارائه اطلاعات نادرست و شعارگونه و اندک حمایت از این نهال صنعت ریلی، درختی تنومند، بی نیاز از بیگانگان ساخت و به زیر سایه آن آسایش گرفت.