با توجه به نوع کارکرد دستگاه ها و مدار های الکترونیکی مربوط به مخابرات و انتقال داده ها آنها نیازمند مدل های خاص ارتباط دهنده به نام کانکتور مخابراتی هستند.
کانکتور چیست؟
در هر مدار الکترونیکی برای برقراری اتصال قطعات از دو روش استفاده می کنم. روش اول لحیم کاری است که در آن بین دو قطعه با ذوب کردن فلز قلع در محل اتصال ثابت شده و پایدار می گردد. این نوع اگرچه بهترین نوع متصل شدن است ولی به سختی قابل جداسازی و اتصال مجدد است. اما نوع دوم مربوط به قطعاتی در مدار الکترونیکی است که مدام نیاز به جداسازی و اتصال مجدد دارند. این قطعات برای اتصال برقرار کردند به ابزاری خاص نیاز دارند که به آنها کانکتور یا اتصال دهنده می گوییم. با کمک این قطعه می توان اتصال دو بخش از مدار را بارها و بارها به راحتی قطع و وصل نمود.
بخش های مختلف مدار با توجه به نوع کار کرد خود نیازمند کانکتوری خاص برای اتصال برقرار کردن هستند. تفاوت کانکتور ها می تواند در اندازه ، شکل و خصوصیات فیزیکی مربوط به محل استفاده از آنها باشد.
کانکتور مخابراتی نوعی خاص از اتصال دهنده ها است که از آن در مدارها و تجهیزات مخابراتی استفاده می شود. این کانکتور به علت اینکه می باید در مسیر انتقال دیتا باشد باید خصوصیات زیر را داشته باشد.
انواع کانکتور های مخابراتی.
خصوصیات کانکتور مخابراتی چیست؟
یک کانکتور مخابراتی در ساختار خود با انتقال داده ها و سیگنال های جریان سر و کار دارد. این سیگنال ها از نظر داده ای دارای ارزش هستند و باید پیوستگی و پایداری کافی و کاملی داشته باشند. بنابراین یک کانکتور مخابراتی باید دارای خصوصیات زیر باشد.
پینها یا کانتکت های داخل کانکتور.
مشخصات انواع کانکتور کدامند:
در هر مدار و هر قطعه ای از آن بسته به طراحی، نوعی خاص از کانکتور مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد. این کانکتور ها می توانند از نظر شکل و یا اندازه با یکدیگر متفاوت باشند. در نام گذاری هر کانکتور اولا" به مدل ساختمانی آن اشاره می شود. سپس تعداد پین های کانکتور نوشته می شود که با یک عدد بعد از نام کانکتور آورده می گردد. به عنوان مثال شما می توانید کانکتور های با نام های زیر را در بازار ببینید:
در این مدل ها چنانکه دیده می شود اسم مدل کانکتور مخابراتی آورده شده که معرف نوع ساختار آن است و سپس تعداد پین های آن نوشته می شود. طراح مدار با توجه به نوع کار و تعداد خطوط یا سیم های اتصال گیرنده در مدار خود می تواند یکی از این مدل ها را از فروشگاه کانکتور مخابراتی تهیه کرده و در مدار خود قرار دهد.
البته دقت کنید که گام کانکتور مخابراتی و هر کانکتور دیگری هم با بقیه انواع خود می تواند متفاوت باشد. گام یا همان PITCH عددی است که نشان دهنده فاصله مرکز یک پین تا مرکز پین مجاور خودش است. این فاصله اغلب با مقیاس میلیمتر نشان داده می شود. در خرید یک کانکتور دقت کنید که ممکن است یک کانکتور PH-8PIN با دو یا چند گام متفاوت در بازار موجود باشند که ابدا" بخشهای نری و مادگی آنها به دیگری وصل نمی شود. پس در زمان خرید باید بدانید که کانکتور شما دارای چه گامی باید باشد. بنابراین در خرید یک کانکتور مخابراتی علاوه بر نوع و تعداد پین می باید گام آن را نیز بدانید تا فروشنده بتواند نوع درست کانکتور را به شما تحویل دهد.
بخش نری و مادگی کانکتور مخابراتی 3پین.
مهمترین انواع کانکتور مخابراتی عبارتند از:
این کانکتور ها هر یک در شکل و کارایی در مدار با دیگری متفاوت هستند و طراح مدار با توجه به نیاز خود یکی از آنها را برای قرارگیری در مدار انتخاب می کند.
کانکتور مخابراتی را چگونه تهیه کنیم؟
همانطور که گفته شد با گسترش روز افزون تکنولوژی و مدار های الکترونیکی در بازار استفاده از کانکتور ها نیز افزایش یافته است. برای تهیه این کانکتور ها فروشگاه های بزرگ و مجهز در بازار قطعات الکترونیک شروع به کار کرده اند. خریداران قطعات الکترونیکی با مراجعه به فروشگاه کانکتور مخابراتی می توانند با انواع مختلف این اتصال دهنده ها آشنا شده و هر کدام را که بخواهند تهیه نمایند.
فروشگاه یکتا الکترونیک به عنوان بزرگترین و مجهز ترین فروشگاه قطعات الکترونیکی در سطح کشور توانسته است انواع مختلف کانکتور را در دسترس خریداران خود قرار دهد. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین یکتا الکترونیک با بررسی شکل و مدل های مختلف کانکتور مخابراتی موجود در سایت فروشگاه کانکتور مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس به سادگی و با کمترین قیمت ممکن خریداری نمایید.