کد خبر: ۱۰۳۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹

اتحادیه گوشت گوسفندی در خانه‌ همسر ناصرالدین شاه!

خانه تاریخی یک‌طبقه‌ای که پشت دیوارهای بلند، آجری و رسوب‌گرفته در جایی از جنوب خیابان ولی‌عصر (عج) از نظرها پنهان شده، متعلق به انیس‌الدوله یکی از همسران ناصرالدین‌شاه است.
اتحادیه گوشت گوسفندی در خانه‌ همسر ناصرالدین شاه!

خانه تاریخی

مخاطب ۲۴- به نقل از همشهری آنلاین؛ با اینکه بخشی از تاریخ کشورمان در این خانه ۱۷۰ساله رقم خورده، اما خانه انیس‌الدوله در میان خانه‌های تاریخی تهران، کمتر شناخته شده است.
خانه چشم‌نواز

 

خانه انیس‌الدوله ۲ در دارد. در کوچک همیشه بسته است و رفت‌وآمد از در اصلی که بالاتر از چهارراه مولوی، روبه‌روی مهدیه تهران، باز شده، انجام می‌شود. این خانه حیاط بزرگی دارد و حوض آب فیروزه‌ای دایره‌ای‌شکلی در میانه آن جا خوش کرده و در بخش شمالی حیاط، بنای قجری هنوز زیبایی خود را حفظ کرده است. طبقه همکف خانه با اختلاف یک پله از کف حیاط پایین‌تر است و شامل فضا‌هایی از جمله یک ایوان در ضلع جنوب، ۲ فضای اصلی (سالن یا تالار) در شمال ایوان، یک انباری در منتهی‌الیه غربی، آشپزخانه، حمام، رختکن و سرویس بهداشتی در منتهی‌الیه شرقی می‌شود. سقفِ طبقه همکف هم تقسیمات مستطیل‌شکلی دارد که با گچ‌بری آذین شده است. ۷ درِ بیرونی و در‌های داخلی این طبقه نیز چوبی با رنگ سفید و یک قوس باربر بنا شده‌اند. برای ورود به طبقه اول باید از راهرو شرقی و یک پیش‌فضا عبور کرد. طبقه‌ای که یک ایوان جنوبی با ۲ سالن بزرگ و مرتفع در قسمت شمالی دارد. ۶ ستون در این طبقه تعبیه شده که تزیینات گچ‌بری سرستون‌های آن به سبک یونانی بسیار چشمگیر است. دیوار‌های داخلی سالن‌ها و ایوان طبقه اول با طرح‌هایی از گل، طبیعت و فرشته‌های کوچک آراسته شده است.

از دیروز تا امروز
خانه سلطنتی انیس‌الدوله در شرق دروازه گمرک و ورودی تهران از سمت غرب قرار داشت و جزو اراضی «وزیر» بود که از سمت شمال به باغ وسیع جنت گلشن و از غرب به ضلع غربی حصار ناصری (خیابان کارگر) و از ضلع جنوب به خیابان دروازه گمرک (مولوی) و از سمت شرق به خانه‌هایی انگشت‌شمار محدود می‌شد. این خانه در دوران پهلوی اول، به آموزش و پرورش واگذار شد و کاربری‌اش از مسکونی به آموزشی و مدرسه تغییر کرد. پروفسور محمود حسابی نیز یکی از دانش‌آموختگان نام‌آشنای این مدرسه است. سپس سال ۱۳۳۰ شخصی با نام نادر اصفهانی آن را خرید و دوباره کاربری مسکونی برای خانه انیس‌الدوله تعریف شد. اما درنهایت در دهه ۵۰ به دلیل نزدیکی ملک به کشتارگاه تهران، در محدوده میدان بهمن فعلی، اتحادیه و شرکت تعاونی صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران، خانه انیس‌الدوله را خرید و اکنون این خانه تاریخی در تملک اتحادیه صنف گوشت گوسفندی تهران است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر