کد خبر: ۵۰۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲
در گفتگو با رئیس اداره کل خارجه مطرح شد:

تلاش بانک ملی ایران برای کسب جایگاه شایسته بین الملل

یکی از ظرفیت‌های گسترده بانک ملی ایران، شعب گسترده این بانک در دیگر کشورهاست که این امکان را به این بانک می‌دهد تا خدماتی را به فعالان اقتصادی ارائه دهد که قابل مقایسه با بانک‌های دیگر نیست.
تلاش بانک ملی ایران برای کسب جایگاه شایسته بین الملل

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران:با وجود مشکلات فراوانی که تحریم‌های ظالمانه غرب علیه نظام بانکی به وجود آورده است با این حال این بانک توانسته است در خور شرایط کشور فعالیت‌های بین المللی خود را حفظ کند و در مسیر ارائه خدمات به فعالان اقتصادی در بخش واردات یا صادرات کوشا باشد. در این میان پیوستن ایران به پیمان‌های جمعی مانند پیمان شانگهای و بریکس، ظرفیت‌های جدیدی را به روی نظام بانکی کشور باز کرد که بانک ملی ایران نیز می‌کوشد تا جایگاه ویژه خود را در میان شبکه بانکی کشور‌های عضو به دست آورد. اداره کل خارجه نیز یکی از ادارات کل بانک ملی ایران است که فعالیت آن به طور مستقیم به این بخش مربوط می‌شود. از این رو به سراغ کامران پور یزدان خواه رئیس اداره کل خارجه بانک رفتیم و پای صحبت‌های او نشستیم:

لطفا توضیحاتی در خصوص عملکرد و وظایف اداره کل خارجه بفرمائید.

اداره کل خارجه تحت نظارت معاونت امور ارزی و بین الملل و در چارچوب سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی مسئولیت سیاست گذاری و ابلاغ بخشنامه‌های ارزی در حوزه عملیات ارز بازرگانی شامل انواع اعتبارات و بروات اسنادی و حواله ها، امور مربوط به اعتبارات اسنادی از محل تسهیلات خارجی، صندوق توسعه ملی یا منابع بانک، مدیریت و صدور مجوز پرداخت‌های ارزی از محل حساب‌های ارزی نزد کارگزاران بابت ایفای تعهدات ناشی از ارائه خدمات ارزی توسط شعب ارزی را بر عهده دارد.

همچنین پیگیری رفع تعهدات ارزی مشتریان، ارز غیربازرگانی شامل مدیریت نقدینگی ارزی (اسکناس بیگانه)، حساب‌های ارزی وکارت‌های بین المللی، عملیات خزانه داری شامل انجام عملیات ارزی در بازار‌های بین المللی و نیز بازار‌های بین بانکی داخلی و تأمین و پوشش به موقع حساب‌های ارزی برای ایفای تعهدات ارزی به کارگزاران و تأمین منابع ارزی از دیگر وظایف این اداره کل است. علاوه بر این اداره کل خارجه مسئولیت انعقاد قرارداد‌های مالی با تسهیلات دهندگان خارجی، برقراری ارتباط و حفظ مناسبات و روابط کارگزاران و موسسات پولی و مالی خارجی، کنترل و صدور اسناد حسابداری مربوط به معاملات ارزی بانک با کارگزاران، تهیه صورت سود و زیان اداره کل، مدیریت و کنترل منابع و مصارف ارزی بانک، تعامل با ادارات بانک و نهاد‌های خارج از بانک، ارائه خدمات مالی به صادرکنندگان و بازاریابی و جذب مشتریان بزرگ به منظور کسب سود و منابع ارزی و ریالی عمده را بر عهده دارد.

به نظر شما ارتباط بین صنعت بانکداری و امور خارجی چگونه است؟

صنعت بانکداری صنعتی بومی و سنتی نیست، بلکه صنعتی وارداتی است؛ بنابراین امور خارجی ریشه صنعت بانکداری است. اساساً صنعت بانکداری بر اساس نیاز تجار، بازرگانان و اصناف مختلف ایجاد شده و همراه با توسعه تجارت در سطح جهان، صنعت بانکداری و ابزار مختلف مورد استفاده آن نیز به مرور توسعه یافت تا به مرور به شکل امروزی درآمده است.

با توجه به این­که واحد ارزش­گذاری کالا و خدمات در تمامی کشور‌ها بر اساس ارز ملی هرکشور سنجیده و تعیین می­شود، در تجارت و مبادلات بین­المللی نیز که جزو لاینفک ارتباطات بین کشور‌ها محسوب می­شود، تبدیل واحد پول کشور‌ها به یکدیگر، دادن اعتبار و انجام سرمایه­گذاری بین کشور‌ها از طریق صنعت بانکداری معنا می­یابد.

به عبارت دیگر تا زمانی که تجارت و مبادلات بین کشور‌ها وجود دارد، صنعت بانکداری نیز به عنوان مهم­ترین عنصر ایجاد تبادلات مالی بین کشور‌ها ایفای نقش می­کند.

از همین رو در تمامی بانک­های بزرگ و کوچک جهان که به صورت بین­المللی فعالیت می­کنند، امور خارجی جزو شالوده و اساس آن بانک تلقی شده و نقش مهم و انکارناپذیری ایفا می­کند.

آیا ارتقای خدمات و محصولات بانکی می‌تواند برای بهره مندی بیشتر مشتریان ما در خارج از کشور موثر باشد؟

با توجه به تحریم­های بین­المللی، محدودیت­های فراوانی در تبادلات مالی شبکه بانکی داخل کشور با سایر کشور‌ها ایجاد شده است، بنابراین هر مشتری که مجاز یا قادر به فعالیت با وجود این محدودیت­ها باشد، می­تواند از ابزار‌ها و محصولات قابل ارائه توسط بانک در چارچوب ضوابط و مقررات جاری بهره لازم را ببرد.

چالش‌های پیش روی شما چیست و چه راهکار‌هایی در این خصوص دارید؟

یکی از مهم­ترین چالش­های پیش روی بخش بین­الملل، توسعه روابط کارگزاری با بانک­های مختلف جهان به ویژه بانک­های مستقر در کشور‌های دوست و دارای راهبرد مشترک با ایران است که امید می­رود با عضویت ایران در پیمان شانگهای و گروه بریکس، بن بست محدودیت­های تحمیلی شکسته شود. از دیگر چالش­های مهم بخش بین­الملل موضوع کمبود نیروی متخصص ارزی است. با توجه به اینکه غالب نیرو‌های متخصص ارزی به سن بازنشستگی رسیده یا پیش­تر بازنشسته شده­اند، این اداره کل در تلاش است تا با همکاری ادارات کل سرمایه انسانی، سازمان و روش­ها، آموزش و ادارات امور شعب در قالب طرح­ها و پروژه­های مختلف بر این چالش فائق آید.

چنانکه­ آگاهی دارند کارکنان شاغل در بخش ارزی لازم است تا علاوه بر علوم مربوط به بانکداری ریالی، قوانین و مقررات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، علوم، ضوابط و مقررات بین­المللی را نیز فراگرفته و بر آن مسلط شوند تا بتوانند منافع بانک را به نحو احسن حفظ کنند.

با توجه به این­که بخش ارز و بین­الملل از دیرباز در بانک سودده بوده است، یکی از چالش­های بخش ارز و بین­الملل این است که به منظور افزایش انگیزه همکاران ارزی، جاذبه­های متناسب در درآمد و مزایای کارکنان ارزی شعب ایجاد کند.

در این زمینه اقداماتی با همکاری ادارات کل سرمایه انسانی و سازمان و روش­ها به عمل آمده که امید است به نتیجه مطلوب برسد. توسعه خدمات غیرحضوری به مشتریان به ویژه مشتریان ارز بازرگانی یکی از دیگر چالش­های مهمی است که این اداره در سالیان گذشته با آن روبرو بوده که امید می­رود با همکاری بیشتر بخش نرم­افزاری و انفورماتیک بانک این مهم نیز سرانجام به نتیجه لازم برسد.

چشم انداز و برنامه‌های آتی شما در این اداره چیست؟

با توجه به پیوستن ایران به پیمان شانگهای و گروه بریکس، ایجاد و توسعه روابط بانکی بین کشور‌های عضو دور از دسترس نیست.

کسب ویژگی­های یک بانک تمام عیار بین­المللی (که داشتن نیروی متخصص ارزی و غیرحضوری شدن خدمات ارزی، یکی از ویژگی­های آن است) شاخصه­ای است که می­تواند در جذب بازار پررونق تبادلات مالی بین کشور‌های عضو نقش بسزایی ایفا کند. گرچه با مضایق کنونی رفع نقایص موجود به سختی و با کندی پیش می­رود، ولی دورنمای این موضوع بسیار امیدوارکننده است و اگر به موقع اقدامات لازم انجام شود می­توانیم جزو بهترین و معتبرترین بانک­ها در بین بانک­های عضو گروه شانگهای و گروه بریکس قرار گیریم.

سخن آخر؟

مشتریان ارزی به ویژه ارز بازرگانی همواره به دلیل ماهیت فعالیت تجاری خود، تأثیر قابل توجهی در میزان منابع و مصارف شعب و ارتقای درجه شعب دارند.

این اداره کل با همراهی ادارات کل ذیل بانکداری جامع، تلاش مستر و موفقی در جذب مشتریان و شرکت‌های بزرگ صادرکننده و فعال در حوزه نفت، پتروشیمی، فولادی و ... به منظور جذب منابع و سودآوری حداکثری داشته است.

گرچه در شرایط کنونی بانک (چه در بخش ریال و چه در بخش ارز) با محدودیت­های بسیاری روبرو هستیم، لیکن توصیه اینجانب به مسئولان شعب و ادارات امور شعب این است که با برنامه­ریزی مناسب و اختصاص نیروی متخصص و مستعد و با انگیزه، شرایط لازم را برای توسعه بخش ارز در واحد زیر مجموعه خود فراهم آورده و از این طریق زمینه را برای رونق هرچه بیشتر بخش ریال نیز فراهم کنند، زیرا منافع این اقدام سرانجام عاید بانک و کارکنان خواهد شد.

برچسب ها: بانک ملی ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نامه خداحافظی جواد نکونام نامه خداحافظی جواد نکونام
در متن این نامه آمده است:هوادار استقلال بداند رقیب استقلال در درون استقلال است و شاید کسانی هم باشند که از بیرون برای ناکامی استقلال قدم برداشته و اقدام کنند که این هم یک امر طبیعی است اما ما امسال از درون استقلال ناکام شدیم!
ویدئو| مهدی کوشکی و همسرش در اکران فیلم «لختگی» ویدئو| مهدی کوشکی و همسرش در اکران فیلم «لختگی»
مهدی کوشکی و همسرش محیا مهدی‌زاده ساعاتی پیش در اکران فیلم «لختگی» با لباسی خاص در برابر دوربین ها ظاهر شدند.
کنایه عجیب پرسپولیس با پوستر یاغی! کنایه عجیب پرسپولیس با پوستر یاغی!
یک روز بعد از شهرآورد پایتخت، همچنان کری‌خوانی هواداری بین طرفداران دو تیم ادامه دارد، اما حالا باشگاه پرسپولیس در اقدامی دور از انتظار با انتشار یک پوستر جالب از سعید مهری برای تیم رقیب رجز خوانده است.
متن کامل سخنرانی مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متن کامل سخنرانی مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل
رئیس جمهور گفت: تا زمانی که بی عدالتی، ظلم، زیاده خواهی، فقر و جهل در منطقه‌ای حاکم باشد؛ جنگ و خونریزی ادامه خواهد داشت.
ویدئو| پاسخ پزشکیان به خبرنگار رویترز به زبان ترکی درباره جنایت‌های رژیم اسرائیل ویدئو| پاسخ پزشکیان به خبرنگار رویترز به زبان ترکی درباره جنایت‌های رژیم اسرائیل
خبرنگار رویترز در حاشیه یک نشست به زبان ترکی شروع به گفت و گو با رئیس جمهور می‌کند و پاسخ جالبی دریافت می‌کند.
چند قاب از سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل چند قاب از سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل
موعد سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل بامداد چهارشنبه چهارم مهرماه خواهد بود که به بیان دیدگاه‌های ملت ایران می پردازد.
ویدیوی تست انفجار بیسیم و پیجر در سی ان ان! ویدیوی تست انفجار بیسیم و پیجر در سی ان ان!
سی ان ان در گزارشی به تست مواد منفجره و قدرت انفجارش پرداخت و تحلیل تیم راستی آزمایی تابناک مبنی بر استفاده از پتن | PETN یا پینتریت را به عنوان ماده منفجره در ترور اعضای حزب الله لبنان با استفاده از انفجار بی‌سیم و پیجر تایید کرد.
برگزیده
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد