کد خبر: ۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲
دوشنبه بیست و ششم بهمن ماه سال جاری، فرصتی پیش آمد تا صحبتی کوتاه اما مفید با دکتر عباسعلی اللهیاری، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره عمده ترین مسائل جامعه داشته باشیم. در کارنامه ایشان سوابقی همچون نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادوار ششم و هفتم، فعالیت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان جمعیت هلال احمر و سازمان بهزیستی دیده می شود. ایشان همچنین از کارشناس نام آشنای مسائل روانشناسی در صدا و سیما هستند. آنچه از نظرتان می گذرد ماحصل این گفتگو است:
'

_ جامعه با نشاط، شغل و بیکار:

جامعه با نشاط و شاد مستلزم رضایت از زندگی است.

دکتر عباسعلی اللهیاری اضافه کرد رضایت از زندگی در صورتی امکان پذیر است که شهروندان رضایت شغلی داشته باشند .

این روانشناس گفت: متاسفانه در جامعه ما پدیده بیکاری از یک طرف و عدم رضایت شغلی از طرف دیگر عامل اصلی بی نشاطی در جامعه است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد؛ انتخاب شغل در کشور بر اساس استعداد و توانایی نیست و این از همان دوران تحصیل افراد نمایان است چرا که انتخاب رشته تحصیلی بدون آگاهی و بدون توجه به استعداد ها صورت می گیرد و در آینده نیز، افراد شغلی را بر می گزینند که بر اساس استعداد هایشان نیست و این باعث عدم رضایت شغلی و در نتیجه بی نشاطی در جامعه می شود.

وی گفت این بی نشاطی را می توان از همان آغاز روز در چهره و رفتار شهروندان ملاحظه کرد.

دکتر اللهیاری گفت: متاسفانه برنامه ریزان کشور نیز برای ایجاد شادی و نشاط و جامعه کم تر توجه می کنند.

وی کم نشاطی و بی نشاطی جامعه را عامل عدم کارامدی جامعه دانست و گفت در دنیا شاخص نشاط و جامعه را می سنجند و تاثیر مدیریت کشور و عملکرد مسئولان بر روی نشاط جامعه را ملاحظه می کنند.

 این روانشناس و مشاور گفت : نشاط و سلامت جامعه باید در سطح جامعه برنامه ریزی شود.

_مشکلی بنام اعتیاد:

در امر اعتیاد باید بروری مهارتهای مقابله و حل بحران تاکید کرد.

دکتر الهیاری با مطرح کردن لزوم نگاه متفاوت بر اهمیت این موضوع اشاره کرد:

در نگاه اول، اهمیت به یک جوان، اینکه با چه اعمالی می توان یک جوان را تربیت  و پرورش داد تا علیرغم دسترسی به مواد مخدر، آن را مصرف نکنند و در نگاهی دیگر اینکه اجازه ورود مواد مخدر به کشور را ندهیم.

وی گفت نگاه دوم جوابگو نخواهد بود چرا که به هر دلیل این مواد وارد جامعه خواهند شد و چون افراد جامعه مهارت مقابله یا حل بحران را ندارند قطعا آسیب می بینند.

دکتر عباسعلی الهیاری گفت در کشور متاسفانه راه نخست انتخاب می شود،که در این راه نیز هم ضرر و زیان جانی می بینیم،هم مالی .

وی گفت نظام آموزشی ما چه در مدارس و چه در جامعه به افراد نحوه مهارتهای حل مشکلات را آموزش نداده است.

دکتر الهیاری گفت: حال که در چنین شرایطی قرار داریم باید به نحوی عمل کنیم که معتاد پس از بهبودی دوباره سراغ مواد نرود.

وی راه حل این مسئله را علاوه بر بهبودی شخص معتاد، تغییر محیط زندگی وی دانست و افزود باید به کمک مددکاری اجتماعی محیط زندگی معتاد، که بهبود یافته نیز به نحوی مهیا کرد که شخص دوباره سراغ مواد نرود.

در دهه چهارم انقلاب آسیب های اجتماعی روبه افزایش است. مسئولان باید فکری برای بلوغ اجتماعی افراد بکنند.

دکتر اللهیاری کارشناس روانشناسی و مشاوره گفت برخی عوامل آسیب های اجتماعی را برنامه رسانه های خارجی می دانند، در حالی که از آموزش مهارت های اجتماعی غافلند.

وی گفت باید کارگزاران و برنامه ریزان به نحوی کار کنند که شهروندان به بلوغ اجتماعی برسند و توانایی مقابله با بحران را داشته باشند.

دکتر اللهیاری افزود افرادی از برنامه های خارجی تاثیر می پذیرند که استعداد آسیب پذیری را داشته باشند.

_ افزایش سن ازدواج

این روانشناس افزایش سن ازدواج را نوعی آسیب اجتماعی دانست و گفت پیش شرط ازدواج بلوغ اجتماعی است که قابل آموزش و اکتسابی است و در صورت عدم آموزش، آسیب های جدی بر زندگی افراد وارد می شود.

_خانه های عفاف:

دکتر عباسعلی الهیاری در خصوص کارآمدی ایجاد خانه های عفاف در جامعه نیز گفت: ما باید این روش را به موقع خودش انجام می دادیم که اکنون زیان آن گذشته است لکن باید بستر تشکیل طبیعی خانواده را در جامعه فراهم کرد تا نیازی به این مکانها نباشد.

وی گفت اگر بدون بستر سازی و فرهنگ سازی به ایجاد چنین خانه ای اقدام کنیم قطعا بازخورد منفی در جامعه خواهد داشت.

برنامه ریزی، بودجه، مدیریت کشور، سه عامل اساسی برای توسعه:

دکتر عباسعلی الهیاری ضمن اساسی دانستن این سه عامل در توسعه گفت متاسفانه در امر برنامه ریزی حرفهای خوبی زده می شود اما برای اجرایی شدن آن با مشکلات روبرو هستیم.

_ تخصیص بودجه:

وی در خصوص نحوه تقسیم بودجه در کشور نیز گفت متاسفانه در کشور یا هر منطقه ای که نمایندگان ایشان قدرت داشته باشند و یا اینکه در سطح کلان، مسئولانی داشته باشند، سهم بیشتری از بودجه دارند .

در حالی که تقسیم بودجه باید بر اساس نیاز منطقه باشد نه قدرت منطقه

دکتر الهیاری در خصوص مدیریت کشور نیز بر لزوم استاندار سازی مدیران برای مسئولیت های خاص تأکید کرد.

وی گفت باید افرادی با توجه به تخصص خود مسئولیت بگیرند.

_ صنعت توریسم:

رتبه جذابیت توریستی کشور ما در جهان بیست و یکم است در  حالی که رتبه درآمد حاصل از توریست بالای یکصد است.

دکتر الهیاری با بیان این نکته گفت این آمار نشان دهنده این است که ما از این ظرفیت به درستی استفاده نمی کنیم.

وی گفت باید زیر ساخت های این صنعت را در جامعه مهیا کرد و فرهنگ توریست نوازی را توسعه داد تا از این صنعت که صنعتی بدون دود نام گرفته به درستی استفاده کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
تا حالا انگشتر الماس در کیک پیدا کردید؟ title
این روز‌ها زن‌وشوهری که شیرینی‌پزی دارند، دچار کابوس ناراحت‌کننده‌ای شده‌اند. زن شیرینی‌پز، الماس اصلی انگشتر ازدواج خود را که ۴۰۰۰ دلار ارزش داشت موقع پخت شیرینی گم کرده است.
عروس بزرگ امام:آقا مصطفی در حجاب سختگیری نداشت title
معصومه حائری درباره ازدواجش با مصطفی خمینی گفته است: در واقع من نمی‌خواستم ازدواج کنم و قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشور‌های خارجی سفر کنم؛ اما طبق رویه و روال خانواده‌های سنتی، پدرم نظرش این بود که من ازدواج کنم و من هم قبول کردم و مرحوم حاج آقا مصطفی هم، چون به پدرم علاقه داشت، از من خواستگاری کرد و پدرم نیز به جهت اعتمادی که به امام و حاج آقا مصطفی داشت جواب مثبت داد.
درخواست هادی چوپان برای عفو و بخشش توماج صالحی title
هادی چوپان قهرمان بدنسازی خواستار عفو و بخشش برای توماج صالحی شد.
آخرین خبر از وضعیت ترانه علیدوستی از زبان وکیلش title
وکیل ترانه علیدوستی از آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی نوشت.
دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟ title
بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.
شب اول قبرِ کسانی که دفن نمی‌شوند چگونه است؟ title
آیا افرادی که بعد از چند روز از فوت شدنشان دفن می‌شوند و یا اصلا دفن نمی‌شوند و مثلا در دریا رها می‌شوند و یا شکار حیوانات درنده می‌شوند هم شب اول قبر را خواهند داشت؟
زهره حمیدی: بعد از ابتلا به سرطان انسان دیگری شدم title
زهره حمیدی با اشاره به وضعیت سلامتی خود بعد از ابتلا به سرطان بیان کرد که این روز‌ها حال خوبی دارد و چند جلسه شیمی درمانی انجام داده است.
برگزیده
رهبر انقلاب: ملت ایران استحکام خود را باید در کار و عمل و اتحاد ملی نشان دهد title
رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور بیان کردند: ملت ایران ایستاده و محکم است و این استحکام را در عمل باید نشان بدهیم؛ اگر این شد آن وقت سختی‌ها و گرفتاری‌ها هم در دل خود گشایش به ما ارائه خواهند داد.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.