کد خبر: ۹۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲

شی جین پینگ در ریاض؛ نتیجه گفتگوی رهبران چین و عربستان

شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین روز چهارشنبه ۷ دسامبر در جریان یک سفر رسمی ۳ روزه وارد ریاض شد تا در ۳ نشست مختلف با رهبران کشورهای عربی شرکت کند.
شی جین پینگ در ریاض؛ نتیجه گفتگوی رهبران چین و عربستان

مخاطب ۲۴- به نقل از یورونیوز؛ این سومین سفر آقای شی به خارج از کشور از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ میلادی است؛ رئیس جمهوری چین در سال ۲۰۱۶ هم به عربستان سعودی سفر کرده بود.

شی جین پینگ در ریاض؛ نتیجه گفتگوی رهبران چین و عربستان

او در فرودگاه بین‌المللی عربستان مورد استقبال شاهزاده فیصل بن بندر بن عبدالعزیز، امیر منطقه ریاض همچنین شاهزاده فیصل بن فرحان بن عبدالله، وزیر خارجه عربستان قرار گرفت.

از آنجا که تأمین انرژی برای چین مهم است، پیش‌بینی می‌شود که این موضوع محور گفتگو‌های سران عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان و سران چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام باشد.

 

بنا بر اعلام خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، انتظار می‌رود دو کشور در جریان این سفر قرارداد‌هایی به ارزش بیش از ۲۹ میلیارد دلار امضا کنند.

به نوشتۀ این خبرگزاری، چین در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است. ارزش صادرات عربستان به چین در سال گذشته میلادی بیش از ۵۰ میلیارد دلار بوده و بیش از ۱۸ درصد از کل صادرات این پادشاهی را تشکیل می‌داده است.

عربستان همچنین بطور سنتی بزرگترین تامین‌کننده نفت چین بوده و بشکه‌های نفت سعودی‌ها حدود ۱۷ درصد از کل واردات نفت چین را تا سال گذشته تشکیل می‌داده است.


فراتر از انرژی، مشارکت شرکت‌های چینی در پروژه‌های بزرگی که در برنامه اصلاحی ولیعهد عربستان سعودی قرار دارد، یکی دیگر از محور‌های گفتگو‌های رهبران دو کشور خواهد بود.

یکی از این پروژه‌ها احداث شهر ۵۰۰ میلیارد دلاری به نام «نئوم» است که شرکت‌های ساخت‌وساز چینی به دلیل تخصصشان می‌توانند برای اجرای آن مفید باشند.

موضع آمریکا

رئیس جمهوری چین در حالی وارد ریاض شده که روابط آمریکا و عربستان سعودی در برهه حساسی قرار دارد. امنیت انرژی، امنیت منطقه‌ای و حقوق بشر ۳ موضوعی هستند که روابط ریاض و واشنگتن را متشنج کرده است.

حمله نظامی روسیه به اوکراین و موضع سختگیرانه کشور‌های غربی در برابر مسکو زمینه‌ساز تقویت روابط کشور‌های عربی از جمله عربستان سعودی با چین شده است.

در اولین واکنش‌ها به انجام این سفر، کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد با توجه به تلاش پکن برای افزایش نفوذ خود در خاورمیانه، تعجبی ندارد که آقای شی از عربستان سعودی بازدید می‌کند.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت: «ما تلاش‌های چین برای افزایش نفوذش در سراسر جهان را زیر نظر داریم.»
بر اساس برنامه اعلام شده برای سفر شی جین‌پینگ، او با ملک سلمان و محمد بن سلمان، پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی دیداری دوجانبه خواهد داشت. رسانه‌های دولتی عربستان همچنین اعلام کردند که رئیس جمهوری چین روز جمعه در دو اجلاس جداگانه «کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس» و «سران کشور‌های عربی» شرکت خواهد کرد.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه گفت که این سفر، بزرگ‌ترین و بالاترین سطح مناسبات دیپلماتیک بین پکن و جهان عرب از زمان تأسیس جمهوری خلق چین است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر